Annonse
2. februar 2018
Seige, søte peanøtt- og valnøttkjeks
God fredag!
I det siste har eg laga en del forskjellige varianter av desse nøttekjeksa som eg har delt litt ulike oppskrifter på den siste måneden. Grunnoppskrifta er den samme, men smakstilsetnig og type nøtter varierer eg fra gang til gang. Eg har no laga en variant med peanøtter og valnøtter som blei veldig gode;
Det er altså samme grunnoppskrift som seige, søte og sprø nøttekjeks som eg posta HER:
Desse med peanøtter og valnøtter blir også seige, søte og sprø – og det er nettopp det som gjer kjeksen ekstra god. Konsistensen er virkelig heilt perfekt, og desse passer både som sunn snacks, tursnacks, mellommåltid, påfyll før/etter trening eller når ein har lyst på noko søtt og godt.
Du trenger, ca. 20 stk
100 g salte peanøtter
100 g valnøtter
3 ss sukrin gold, evt. anna søtning tilsvarande 3 ss sukker
1 eggekvite
100 g fibersirup clear
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.
2. Mal nøttene i en kraftig blenar eller foodprosessor.
3. Vend inn resten av ingrediensane.
4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt/peanøtt ned i midten.
5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.
Kjeksa er naturlig sukkerfir, glutenfri og melkefri – eit supert alternativ for allergikere med andre ord 🙂 Desse har blitt en stor favoritt i heimen også! No må eg berre få tak i meir fibersirup, for den er nemlig tom…
Håper du vil prøve 😀 Eg er heilt sikker på at desse vil falle i smak hos dei små også! Kanskje dei passer å ta med på søndagsturen?
God helg alle sammen♥
Annonse
8 Kommentarer
Hilde
4. november 2018
Linda Stuhaug
5. november 2018
Malin
22. august 2019
Linda Stuhaug
23. august 2019
I.H
12. mai 2019
Linda Stuhaug
13. mai 2019
Ingunn Bjerke
5. september 2018
Linda Stuhaug
5. september 2018
SKRIV EN KOMMENTAR