Linda Stuhaug

Annonse

Seige, søte peanøtt- og valnøttkjeks

Seige, søte peanøtt- og valnøttkjeks
God fredag!
I det siste har eg laga en del forskjellige varianter av desse nøttekjeksa som eg har delt litt ulike oppskrifter på den siste måneden. Grunnoppskrifta er den samme, men smakstilsetnig og type nøtter varierer eg fra gang til gang. Eg har no laga en variant med peanøtter og valnøtter som blei veldig gode;
Det er altså samme grunnoppskrift som seige, søte og sprø nøttekjeks som eg posta HER:
Desse med peanøtter og valnøtter blir også seige, søte og sprø – og det er nettopp det som gjer kjeksen ekstra god. Konsistensen er virkelig heilt perfekt, og desse passer både som sunn snacks, tursnacks, mellommåltid, påfyll før/etter trening eller når ein har lyst på noko søtt og godt.
Du trenger, ca. 20 stk 100 g salte peanøtter 100 g valnøtter 3 ss sukrin gold, evt. anna søtning tilsvarande 3 ss sukker 1 eggekvite 100 g fibersirup clear
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.
2. Mal nøttene i en kraftig blenar eller foodprosessor.
3. Vend inn resten av ingrediensane.
4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt/peanøtt ned i midten.
5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.
Kjeksa er naturlig sukkerfir, glutenfri og melkefri – eit supert alternativ for allergikere med andre ord 🙂 Desse har blitt en stor favoritt i heimen også! No må eg berre få tak i meir fibersirup, for den er nemlig tom…
Håper du vil prøve 😀 Eg er heilt sikker på at desse vil falle i smak hos dei små også! Kanskje dei passer å ta med på søndagsturen?
God helg alle sammen♥

God fredag!

I det siste har eg laga en del forskjellige varianter av desse nøttekjeksa som eg har delt litt ulike oppskrifter på den siste måneden. Grunnoppskrifta er den samme, men smakstilsetnig og type nøtter varierer eg fra gang til gang. Eg har no laga en variant med peanøtter og valnøtter som blei veldig gode;


Det er altså samme grunnoppskrift som seige, søte og sprø nøttekjeks som eg posta HER:

Desse med peanøtter og valnøtter blir også seige, søte og sprø – og det er nettopp det som gjer kjeksen ekstra god. Konsistensen er virkelig heilt perfekt, og desse passer både som sunn snacks, tursnacks, mellommåltid, påfyll før/etter trening eller når ein har lyst på noko søtt og godt.

Du trenger, ca. 20 stk
100 g salte peanøtter
100 g valnøtter
3 ss  sukrin gold, evt. anna søtning tilsvarande 3 ss sukker
1 eggekvite
100 g  fibersirup clear

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.

2. Mal nøttene i en kraftig blenar eller foodprosessor.

3. Vend inn resten av ingrediensane.

4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt/peanøtt ned i midten.

5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Kjeksa er naturlig sukkerfir, glutenfri og melkefri – eit supert alternativ for allergikere med andre ord 🙂 Desse har blitt en stor favoritt i heimen også! No må eg berre få tak i meir fibersirup, for den er nemlig tom…

Håper du vil prøve 😀 Eg er heilt sikker på at desse vil falle i smak hos dei små også! Kanskje dei passer å ta med på søndagsturen?

God helg alle sammen♥

Annonse

8 Kommentarer

H

Hilde

4. november 2018

Hei. Lagde disse i dag, de ble kjempegode. Men de fløt ikke ut og ble flate som dine, de ble små topper som kokosmakroner. Hva kan ha skjedd?

Linda Stuhaug

5. november 2018

Hei! Det vil variere litt ut fra kor finmalte nøttene dine blir, eller kor stor eggekviten er. Bruk litt ekstra (15-25 g) fibersirup neste gang, så blir det nok veldig bra 😀

M

Malin

22. august 2019

Hvordan oppbevarer du disse?

Linda Stuhaug

23. august 2019

Kakeboks/knekkebrødboks 😀

I

I.H

12. mai 2019

Kan man kombinere salte peanøtter med andre typer nøtter, som f.eks mandler?

Linda Stuhaug

13. mai 2019

Ja, det kan du. Men vær obs på at ulike nøtter kan gi ulik konsistens på kjeksa 🙂

I

Ingunn Bjerke

5. september 2018

Disse jeg vil jeg gjerne prøve å lage. Men er det stor forskjell på fibersirup gold og clear. Har kun gold i hus, og bruker den mye. Liker oppskritene dine veldig godt 🙂 Ingunn

Linda Stuhaug

5. september 2018

Ja, det blir ein heilt anna smak med gold. Du kan bruke den også, men eg synes absolutt det er best med clear her 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg