Linda Stuhaug

Annonse

Grove pestosnurrer med soltørka tomat og fetaost

Grove pestosnurrer med soltørka tomat og fetaost
Hei godtfolk!
Plutselig var mandagen her igjen, den nye veka kjem alltid litt brått på, men godt er det også. Ei ny, blank veke ein kan fylle opp akkurat slik ein vil, og en dag som er perfekt for en ny, fresh start 🙂
Mandager på bloggen betyr alltid kjøttfri rett, og det varierer litt kva type rett det blir. Idag har eg oppskrift på grove pestosnurrer med soltørka tomat og fetaost – en perfekt smkaskombinasjon av vegetariske snurrer!
Desse passer like godt som en kjøttfri middag (server gjerne med en smakfull salat), lunsj, matpakkesnurrer, turmat eller tilbehør til salater/suppe.
Deig 3 dl lunka vatn (ca. 30 grader) 1/2 pk tørrgjær 1 ss olje 1/2 ts salt 3 dl sikta speltmjøl (ca. 150 g) 2 dl sammalt speltmjøl (ca. 100 g) 2 dl havremjøl (ca. 100 g)
Slik gjer du: Rør sammen vatn, gjær, olje og salt, tilsett sammalt speltmjøl og havremjø. Spe på med fint speltmjøl til du får en glatt og fin deig. Kna godt sammen. Sett deigen lunt og tildekka, la den heve til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.
Fyll ca. 100 g grønn pesto 100 g soltørka tomat, i biter 200 g fetaost
Slik gjer du: Kna opp deiga med nødvendig mjøl. Deretter kjevler du deiga ut til eit rektangel (hugs mjøl på benken). Smør over pesto og fordel soltørka tomat og smuldra fetaost over.
Rull saman og skjær opp i passelege bitar. Fordel på langpanne med bakepapir. La pestosnurrane etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20-30 minutt.
Steik på 225 grader, over-undervarme u 15-20 minutt, eller til snurrane er gylne. Avkjøl på rist.
Saftige, smakfulle og veldig gode! Pestosnurrane kan du fint fryse også, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang 😉
Håper det frister!
Det er absolutt mange fleire måter å lage vegetariske snurrer på, dette er berre ein enkel variant. Eg kan tenke meg at det er knallgodt med en slags tomatisert bønneblanding, eller kanskje kombinasjonen av grønn pesto og masse ost 😉 Prøv deg fram og finn din favoritt – og del gjerne om du har gode tips!

Hei godtfolk!

Plutselig var mandagen her igjen, den nye veka kjem alltid litt brått på, men godt er det også. Ei ny, blank veke ein kan fylle opp akkurat slik ein vil, og en dag som er perfekt for en ny, fresh start 🙂

Mandager på bloggen betyr alltid kjøttfri rett, og det varierer litt kva type rett det blir. Idag har eg oppskrift på grove pestosnurrer med soltørka tomat og fetaost – en perfekt smkaskombinasjon av vegetariske snurrer!

Desse passer like godt som en kjøttfri middag (server gjerne med en smakfull salat), lunsj, matpakkesnurrer, turmat eller tilbehør til salater/suppe.

Deig
3 dl lunka vatn (ca. 30 grader)
1/2 pk tørrgjær
1 ss olje
1/2 ts salt
3 dl sikta speltmjøl (ca. 150 g)
2 dl sammalt speltmjøl (ca. 100 g)
2 dl havremjøl (ca. 100 g)

Slik gjer du:
Rør sammen vatn, gjær, olje og salt, tilsett sammalt speltmjøl og havremjø. Spe på med fint speltmjøl til du får en glatt og fin deig. Kna godt sammen. Sett deigen lunt og tildekka, la den heve til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.

Fyll
ca. 100 g grønn pesto
100 g soltørka tomat, i biter
200 g fetaost

Slik gjer du:
Kna opp deiga med nødvendig mjøl. Deretter kjevler du deiga ut til eit rektangel (hugs mjøl på benken). Smør over pesto og fordel soltørka tomat og smuldra fetaost over.

Rull saman og skjær opp i passelege bitar. Fordel på langpanne med bakepapir. La pestosnurrane etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20-30 minutt.

Steik på 225 grader, over-undervarme u 15-20 minutt, eller til snurrane er gylne. Avkjøl på rist.

Saftige, smakfulle og veldig gode! Pestosnurrane kan du fint fryse også, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang 😉

Håper det frister!

Det er absolutt mange fleire måter å lage vegetariske snurrer på, dette er berre ein enkel variant. Eg kan tenke meg at det er knallgodt med en slags tomatisert bønneblanding, eller kanskje kombinasjonen av grønn pesto og masse ost 😉 Prøv deg fram og finn din favoritt – og del gjerne om du har gode tips!

Annonse

4 Kommentarer

Å

Åse

11. august 2019

Kanskje et litt dumt spørsmål coming up her Må man bruke sammalt OG siktet mel, eller kan man bare bruke en av de? Hva vil det isåfall ha å si?

Linda Stuhaug

12. august 2019

Du MÅ ikkje bruke begge deler, men eg bruker sammalt mjøl for å få eit grovare resultat. Bruker du kun sammalt mjøl vil snurrane bli litt «tunge» og ikkje heve like bra, men det går fint det visst du liker det grovt 😀 Ellers kan du også bruke kun sikta mjøl, men då blir dei ikkje grove 🙂

C

Christina

24. februar 2018

De her er så fantastisk gode lager dobbel porsjon for 2gang ikveld

Linda Stuhaug

25. februar 2018

Så kjekt å lese, Christina 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg