Sunn yoghurt panna cotta med bringebær

Riktig god torsdag!

Eg sitter mett og fornøgd etter frukosten og skriver her til dåkke. I går hadde eg matlagingskurs/matlagingskveld «Sunn Kvardagsmat» der vi lagde 16 forskjellige oppskrifter på både frukost, lunsj og middag. Det vart en stor suksess, så det frister virkelig til gjentakelse! Som forventa vart mykje mat igjen og frukosten min denne morgonen har vore en liten buffet med mange ulike småretta av restane, så no trur eg faktisk at eg kjem til å holde meg mett fram til middag. Neida. Men godt var det!

Over til noko heilt anna, nemlig dagens oppskrift! Denne desserten er så sunn og god at du kan ete den til som en del av frukosten eller som mellommåltid om du vil. Frisk og søt yoghurt panna cotta med bringebær♥

Den er altså meint som ein dessert, men består av kun 4 (!) ingredienser, der bær og yoghurt tar det meste av volumet. Proteinrik, sukkerfri, mager og veldig enkel å lage. Også kan den lagast melkefri for dei som treng det!

Eg har brukt bringebær idag, men du kan sjølvsagt bytte bringebær med andre typer frukt/bær. Eg har tidligare laga denne med skogsbær, blåbær, jordbær og mango. Favoritten er bringebær, men dette er jo smak og behag 🙂

Du trenger, 4 store porsjoner
400 g frosne bringebær
400 g naturell yoghurt *
50 g Sukrin+ *
5 plater gelatin
4 ss vatn

Slik gjer du:
1. Ha bringebær, Sukrin+ og vatn i ein kjele. Kok opp under omrøring. Mos blandinga med stavmiksar.

2. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3–4 minutt til dei er mjuke. Knip ut vatnet og smelt i den varme bringebærblandinga.

3. Tilsett yoghurt og bland godt. Hell over i 4 porsjonsformer. Sett i kjøleskap i 3–4 timar, eller til den er stivna. Kan med fordel lagast dagen før.

4. Server med ein klatt søta naturell yoghurt og gjerne litt friske jordbær.

Tips og alternativ*
– Naturell yoghurt kan byttast med anna type yoghurt/kesam. Vær obs på å bruke litt mindre søtning om du bruker en yoghurt som er søt i seg sjølv.
– Oppskrifta kan fint lagast melkefri; då bytter du ut yoghurt med kokoskrem eller kokosmelk (ikkje light). Er kokosmelka veldig flytande vil eg anbefale å bruke en ekstra gelatinplate.
– Sukrin+ kan byttast med anna type søtning tilsvarande ca. 100 g sukker.
– Smakstilsett gjerne med lime, sitron eller andre smakstilsetninger.

Cirka. mettande og gode 100 kalorier per porsjon! Eg tar fort dobbel porsjon av en slik dessert, fordi det er så friskt og godt. Eg elska slike bærdesserter♥

Håper det frister! Nyt torsdagen 🙂

16 kommentarer

 1. Christine proteus89

  Mmm! Ser godt ut! Jeg har masse kesam som jeg må bruke, men vil det ikke skille seg, hvis nan putter kesamen oppi den varme bærblandingen? Tipper jeg tester en kombo av blåbær og jordbær (detcer det jeg har i frysen).

  1. Den er SÅ god! Neida, kesamen vil ikkje skille seg 🙂 Du kan jo eventuelt vente litt før du tilsetter kesamen for å vere heilt på den sikre sida, men eg pleier berre å kjøre det sammen med en gang!

 2. Hei . Du skriver ofte at du ikke regner på kalorier. Har du begynt med det igjen ?

  1. Nei, absolutt ikkje.

   1. Så hvorfor har du skrevet antall kalorier i denne oppskriften ?

   2. Kvifor tenke så svart/kvitt, Elin? Visst du faktisk følger med på bloggen min, så veit du veldig godt at det kjem noke kaloritall innimellom, og det betyr ikkje av den grunn at eg går å rekner på kalorier på alle oppskriftene mine.

 3. Hvor mye gelatin pulver kan jeg bruke i denne oppskriften om jeg kan bytte ut platene med pulver? Veldig lyst til teste denne oppskriften

  1. Eg har rett og slett aldri blitt klik på gelatinpulver, og ser det står forskjellig på nett – så du finner kanskje svaret på gelatinpulver pakken? 🙂

   1. Takk, kanskje lurt å bruke plater. Pulvere kan kanskje bli vanskelig å røre ut.

   2. Er mulig det. Eg har aldri blitt klok på gelatinpulver, så holder meg til plater 🙂

 4. Hei kan man lage det uten 5 plater gelatin?
  spiser ikke gris 🙂 elsker bloggen din 🙂
  du er den beste mat bloggen jeg vet om 🙂

  1. Då må du bruke noko som erstatning for gelatin, ellers vil den ikkje stivne 😉
   Tusen takk, så hyggelig å lese 🙂

 5. Tusen takk for kjempeflott blogg, med utrolig mange spennende oppskrifter.
  Vet du hvor jeg får jeg tak i sukrin +. Har sett på alle butikker i kommunen her, men de har rød sukrin og sukrin gold.

  1. Helsekostbutikker og nettbutikker har vertfall sukrin+ 🙂

 6. Kanhwg bruke sukrin Gold istedet? Får ikke tak i sukrin +. Evt hvor mye?

  1. Ja, det kan du. Doble mengden 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *