Sukkerfri karamellsjokolader

Riktig god fredag alle sammen!

Då er helga her igjen og eg har en nydelig, søt oppskrift til dåkke: sjokolade med karamellfyll – nesten som smil sjokolade – og eg kaller dei for karamellsjokolader. Desse smelter virkelig på tunga og er så gode! Er du glad i kombinasjonen mellom sjokolade og karamell, så vil desse garantert falle i smak.

Karamellen i midten blir litt lys og krema, men det er berre veldig godt. For å få en mørkare karamellfarge må karamellblandinga enten kokast lengre, eller tilsettast en del meir fibersirup. Du kan absolutt gjere det også altså, men oppskrifta er veldig smakfull, søt og god som den er! Og det beste? Du trenger kun 3 ingredienser og karamellsjokoladen er veldig enkel å lage:

Du treng, ca. 15 stk
100 g sukkerfri melkesjokolade
1,5 dl fløyte eller usøta vikingmelk
2 ss, ca. 30 g sukrin gold
2 ss fibersirup gold (kan sløyfast)

Slik gjer du:
Sett silikonformene i frysaren litt før du starter, så dei blir kalde. Smelt sjokoladen. Fordel ei teskei i bunnen av silikonformene og bruk baksida av skeia til å bre oppover kantane. Sett i frysaren medan du lager karamellen.

Ha fløyte/vikingmelk, sukrin gold og fibersirup i en kjele. Kok opp under omrøring og la det småkoke i ca 15 minutt* (les tips!).

Avkjøl karamellen litt før du fyller den i sjokoladen. La det vere igjen eit par millimeter øverst. Fordel resten av den smelta melkesjokoladen som eit lokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna.

Vend konfekten forsiktig ut av silikonformene. Oppbevarast i kjøleskap. Dei står seg i vekesvis.

Tips og alternativer*
– For laktosefri karamell kan du fint bruke laktosefri kremfløyte.

– Eg bruker sukkerfri sukrin-sjokolade eller melkesjokolade fra merket Cavalier. Du kan også bruke mørkare sjokolade om du ønsker det.

– Du bestemmer egentlig litt sjølv kor flytande karamellen i midten skal vere. Nokon liker at den er heilt flytande, medan andre liker at den er litt konsistens i. Jo lengre karamellmassen koker, jo stivare blir den. Eg lot min koke i cirka 15 minutt og du ser kva konsistens eg har. Vær obs på at karamellen vil bli stivare/fyldigare når den er heilt avkjølt.

Fantastisk gode og en storfavoritt her i hus!

Blir det karamellsjokolader i helga kanskje? 🙂

Ha en nydelig fredag alle sammen, og riktig god helg♥

27 kommentarer

 1. Kristin

  Åh de så veeldig gode ut! Spørs om jeg ikke må gå til innkjøp av silikonformer.. God helg!

  1. Nydelige 🙂 God søndagskveld!

 2. Hvor kjøpte du silikonformene? 🙂

  1. Janniche

   Jeg kjøpte silikonformer på Ikea

  2. Det hugser eg ikkje, men du får silikonformer på ulike nettbutikker/ikea/kjøkkenbutikker/helsekostbutikker 🙂

 3. Hvis man skal lage brownies med 200 G sukker og 150 G hvetemel, hvordan ville du endret den til en sunnere variant?

  1. Det er ikkje berre å berre å endre. Må som regel fleire tilpasninger til for at resultatet skal bli vellykka – iallefall når det kjem til brownies. Men å bruke erstatning for sukker (f.eks 50/50 sukrin gold og sukrin+) er jo første steget, så kjem det heilt an på kva mjøltype ein vil/kan bruke 🙂

 4. Jeg lurer på jeg brukte for sterk varme på sjokoladen når jeg skulle smelte den, for den skilte seg og ble kornete. Kan det stemme?

  1. Det er mulig ja… Eller at det er komt væske oppi (vatn for eksempel).

 5. Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! 🙂

  1. Fantastisk!! 🙂

 6. Hei. Kan jeg doble oppskriften slik at jeg får brukt opp hele boksen med vikingmelk? Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med rester av vikingmelk….

  1. Ja, selfølgelig kan du det 🙂 Ellers har eg mange andre oppskrifter med vikingmelk i arkivet! Vaniljefudge, sjokoladefudge og andre typer fudge +++ 🙂

 7. Hei, vet du om den nye lett kremfløten kan brukes?

  1. Har ikkje prøvd, men det går nok heilt fint 😉

 8. Ser ut som jeg har like silikonformer som deg, men jeg får liksom ikke sjokoladen til å «feste» seg opp etter veggene i formene.. Sidene blir for tynne så de ryker når jeg tar de ut av formen selv om jeg er veldig forsiktig. Tips??

  1. Ein må som regel gjere det eit par ganger for å få sjokoladen til å sette seg skikkelig 🙂 Ellers er eit tips å vente litt etter sjokoladen er smelta, så den blir litt kaldare.

 9. Knallgod!
  Bytta sirup med honning..gikk veldig fint det også

  1. Så bra, Anette 🙂

 10. Kan man lage disse i en usunn variant? bare bytte ut alt med vanlig sjokolade og sukker??

  1. Jaja, kjør på 😉

 11. Hei! Har du selv brukt kremfløte eller vikingmelk i konfekten på bildene? Hva er forskjellen ved å bruke det ene eller det andre?

  1. Vikingmelk er eit magrare alternativ 😉 Eg hugsa ikkje kva eg har brukt akkurat her, eg veksler heile tida ut fra kva eg har tilgjengelig 🙂

 12. Hvis man skal bytte ut sukrin gold med vanlig brunt sukker, er det noe forskjell på mengden man skal ha i da? Eller med andre ord, er sukrin gold noe «sterkere» enn vanlig brunt sukker? 🙂

  1. Nei, det er samme søtningsgrad – så du bruker samme mengden 🙂

 13. Jeg prøvde disse i går og de smaker helt fantastisk!

  1. Hurra, så kjekt å lese Marion!! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *