Linda Stuhaug

Annonse

19. februar 2018

Grov middagspai med spinat, fetoast og soltørka tomater

Grov middagspai med spinat, fetoast og soltørka tomater
Riktig god kjøttfri mandag!
Kan eg friste med middagspai idag?
Grov bunn og digg fyll med spinat, fetaost, soltørka tomat og eggeblanding. En smakfull og god middagsrett som passer for heile familien!
Du trenger til 4-5 personer
Paibunn* 75 g smør, romtemperert 75 g kesam 1,5 dl sikta speltmel 1,5 dl havremel 1/2 ts salt
Paifyll* 200 g fryst spinat 200 g (1 kartong) Apetina fetaost 50 g soltørka tomat 1/2 rødløk 7-8 egg 2 dl melk
Slik gjer du:
1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutt, eller til paibunnen er gyllen og sprø i kantane.
2. I mellomtida lager du klart fyllet. Tin spinaten i en kjele på middels varme. Skjær fetaost i terninger, soltørka tomat i biter og rødløk i strimler. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.
3. Legg klatter av spinat i den forstekte paibunnen. Fyll med fetaost, soltørka tomat og rødløk, deretter eggeblanding.
4. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca. 20- 25 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg. La paien kvile nokon minutter før servering. Nyt med en frisk salat 🙂
Alternativer* Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv).
Varier gjerne fyllet etter kva du liker og har tilgjengelig, her er det berre å bruke fantasien og lage sin egen vri.
PS! Eg hadde mangel på eit par egg og derfor er eggeblandinga litt lav i paibunnen på bildene, så følger du oppskrifta vil paien bli litt høgare – så du veit det 🙂
Vegetarmiddag på sitt beste! Og den smaker like god kald – perfekt å ha med som middagsrester til lunsj dagen etterpå.
Kva står på din meny idag? 😉

Riktig god kjøttfri mandag!

Kan eg friste med middagspai idag?

Grov bunn og digg fyll med spinat, fetaost, soltørka tomat og eggeblanding. En smakfull og god middagsrett som passer for heile familien!

Du trenger til 4-5 personer

Paibunn*
75 g smør, romtemperert
75 g kesam
1,5 dl sikta speltmel
1,5 dl havremel
1/2 ts salt

Paifyll*
200 g fryst spinat
200 g (1 kartong) Apetina fetaost
50 g soltørka tomat
1/2 rødløk
7-8 egg
2 dl melk



Slik gjer du:

1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutt, eller til paibunnen er gyllen og sprø i kantane.

2. I mellomtida lager du klart fyllet. Tin spinaten i en kjele på middels varme. Skjær fetaost i terninger, soltørka tomat i biter og rødløk i strimler. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.

3. Legg klatter av spinat i den forstekte paibunnen. Fyll med fetaost, soltørka tomat og rødløk, deretter eggeblanding.

4. Sett paien tilbake i steikeovnen og steik i ca. 20- 25 minutter, eller til eggeblandinga har satt seg. La paien kvile nokon minutter før servering. Nyt med en frisk salat 🙂

Alternativer*
Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv).

Varier gjerne fyllet etter kva du liker og har tilgjengelig, her er det berre å bruke fantasien og lage sin egen vri.

PS! Eg hadde mangel på eit par egg og derfor er eggeblandinga litt lav i paibunnen på bildene, så følger du oppskrifta vil paien bli litt høgare – så du veit det 🙂

Vegetarmiddag på sitt beste! Og den smaker like god kald – perfekt å ha med som middagsrester til lunsj dagen etterpå.

Kva står på din meny idag? 😉

Annonse

27 Kommentarer

H

Helene

21. januar 2019

Har lest at spinat ikke kan varmes opp igjen etter den har blitt varmet én gang, og at den da kan bli giftig å spise. Er det da slik at man ikke kan varme opp restene av denne paien?

Linda Stuhaug

22. januar 2019

Hei! Det stemmer nok det, men dette rådet har eg heilt ærlig aldri fulgt sjølv, då eg ikkje var bevisst på det før for eit år sidan 😉

H

Helene

31. januar 2019

Takk for svar

Linda Stuhaug

1. februar 2019

🙂

T

Therese

25. februar 2018

Denne høres god ut, må prøvest! Hvordan er det å eventuelt lage paibunnen klar dagen før? Har du no tips til oppbevaring? Takk for mange flotte oppskrifter!

Linda Stuhaug

25. februar 2018

Hei Therese! Det går heilt fint å forsteike paibunnen og oppbevare den i kjøleskapet eit par dager 🙂 Håper den faller i smak!

B

Birgitte

24. februar 2018

Hei! I det siste har jeg både laget denne paien til middag, scones med havre og knekkebrød – alt kjempe godt 🙂 Herlig at bestemor og bestefar, kresne som mange andre, likte vegetarpaien! Haha 😀 😀 Ha en fin kveld, tusen takk for alle oppskrifter! Kan ikke få sagt det nok 🙂

Linda Stuhaug

25. februar 2018

Så kjekt å lese, Birgitte!! Både at paien falt i smak hos besteforeldra, og at fleire oppskrifter har falt i smak hos deg 🙂 Veldig kjekt med slike tilbakemeldinger. Ha en riktig fin søndagskveld 🙂

M

Marte

23. februar 2018

Hei, om jeg vil f.eks. bare bruke 4 hele egg i eggeblandingen, hvor mange eggehviter må jeg bruke da, for å få eggeblandingen like høy?

Linda Stuhaug

25. februar 2018

2 eggekviter per egg ville nok eg brukt 🙂

A

Ann-Christin

21. februar 2018

Hei, denne paien så utrolig god ut Lurer bare på om det er mulig å gjøre den melkefri ?

Linda Stuhaug

22. februar 2018

Hei! Du kan bytte ut smør med melkefri margarin, kesam med f.eks melkefri creme fraiche, også fylle med det du ønsker 🙂

P

PureJoyByNina

21. februar 2018

Hei Linda. Tusen takk for en kjempe fin oppskrift igjen og for at du deler så mye. Denne så super god ut. Må testes ut. Stor klem ❤️

S

Stine

20. februar 2018

Hei! Denne så utrolig god ut 🙂 Har alltid lurt på om det er mulig å lage pai uten paiform. Kan man for eksempel bruke en liten og rund ildfast form?

Linda Stuhaug

21. februar 2018

Hei! Det har eg ingen erfaring med sjølv, men det går nok heilt fint 🙂

K

Kari.

19. februar 2018

Jeg er veldig glad i pai og dette fyllet har jeg brukt mange ganger, men bunnen lager jeg på den vanligste måten, med smør, mel og melk. Når jeg steker den blir bunnen så bløt i bunnen. Ikke sprø. Hva gjør jeg feil?

Linda Stuhaug

20. februar 2018

Hei! Det kan eg ikkje svare på, eg bruker aldri den oppskrifta, så eg veit ikkje korleis den er 😉

K

Kari

20. februar 2018

Takk for at du tok deg tid til å svare. Med din oppskrift, får du en sprø bunn?

Linda Stuhaug

21. februar 2018

Denne bunnen blir lett sprø, ja 🙂

S

Sofie

19. februar 2018

Den paien skal eg prøve Går det an å fryse rester?

Linda Stuhaug

20. februar 2018

Det går heilt fint 🙂

A

Andrine

19. februar 2018

Nam! Har du oppskrift på pai uten egg-innholdet? Eller om det i det hele tatt går ann og lage pai uten egg? tenker kanskje noe tomatbasert fyll i stedet?

Linda Stuhaug

19. februar 2018

Hei! Sjølvsagt går det an å bruke noko anna som erstatning for egg! Kva med tomatbasert eller eventuelt krema med creme fraiche (kanskje smakstilsatt med litt gode krydder og kvitløk?) 🙂

H

Hilde

23. januar 2023

Bruker du noe annet bindemiddel hvis du ikke bruker egg? Jeg har tidligere brukt eggerstatning men synes det setter smak. Ønsker å bruke rene og gode råvarer 😊. Utrolig mye bra oppskrifter foresten!

Linda Stuhaug

25. januar 2023

Hei! Akkurat som fyll i en middagspai trenger du Ikkje bindemiddel. Du kan i utgangspunktet bruke det neste som fyll, gjerne keene det med f.eks creme fraiche😄

A

Asja

10. juli 2018

Hei. Brukte du ikke ost på toppen her?:-)

Linda Stuhaug

10. juli 2018

Hei! Nei, det har eg ikkje brukt her 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg