Rask og enkel alt-i-ovnen kvardagsmiddag!

Hei!

Vi lika kvardagsmiddager som både er sunne, raske og enkle – ikkje sant? Og enda bedre er det når det kun tar 5 minutter å stelle i stand, før middagen deretter lager seg sjølv i ovnen… Eg er vertfall veldig glad i slike middager i en hektisk kvardag der eg ikkje alltid har tid eller lyst til å bruke evigheter på en smakfull og sunn middag.

Forrige veke skulle eg slenge sammen en middag av det vi hadde i kjøleskap og frysar. Eg hadde ikkje lyst å styre, og ville helst ha alt i ovnen. Og det blei det;

Med lapskausblanding og grønnsaksblanding i frysaren fant eg ut at eg skulle bruke dette, og det var jo heilt genialt! Ferdig kutta poteter og grønnsaker som kun trenger litt god oppvarming. Ingen skrelling, ingen kutting. Og det var skikkelig godt å ha den kombinasjonen som tilbehør til kjøttet – som du kan velge litt sjølv kva du vil bruke. Her er min variant denne gangen:

Du treng, ca. 2 personer 
2-3 små kyllingfilèter/svinefileter pr. person
spekeskinke eller baconstrimler rundt kvar kylling/svinefilèt
skiva eller revet ost
ca. 400-500 g lapskausblanding
ca. 400-500 g grønnsaker/grønnsaksblanding
krydder etter ønske

Slik gjer du:
Fordel lapskausblaning og grønnsaker/grønnsaksblanding på en langpanne med bakepapir. Ha over litt krydder (denne gangen brukte eg salt, pepper, grovkverna chili og kvitløk). Surr spekeskinke/baconstrimler rundt kylling/svinefilètane og legg oppå grønnsakene. Topp med ost.

Steik på 180 grader, midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til osten er smelta og kjøttet gjennomstekt. Server straks – gjerne med en klatt kesam/rømme/dressing.

Eg foretrekker alltid ferske framfor fryste grønnsaker, men i dette tilfellet hadde eg kun en pose wokblanding i frysaren, og brukte denne. Funka veldig fint i kombinasjon med resten altså 🙂  MEN slike alt-i-ovnen middager er virkelig en super måte å bruke dei grønnsakene man liker/har tilgjengelig i kjøkkenskuffen, spesielt visst dei begynner å bli dvaske. Det har eg gjort fleire ganger i ettertid av denne middagen her!

En smakfull, enkel og sunn middag som virkelig har blitt en slager hos meg, som eg har laga i ulike varianter allerede. Lapskausblanding som basis, fyller på med grønnsaker eg har tilgjengelig, og deretter kjøtt/kylling/laks og eventuelt litt ekstra digg som pesto, ost og lignande.

En kvardagsmiddagfavoritt hos meg om dagane, som eg kjem til å ha ei dille på nokre veker framover no. Så det dukka nok opp fleire varianter her skal de sjå 🙂

Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

 1. Fin, næringsrik og lettvint middag! 🙂
  Har et spørsmål. Jeg pleier å spise havregrøt hveeeer morgen. Har i litt proteinpulver sammen med havregryn og vann og kjører det i microen. Blir det da for varmt for proteinpulveret slik at det ikke oppnår sin funkjon? Ser en del andre pleier å ha i proteinpulveret etter grøten er kokt opp, derfor jeg lurer.

  Håper på svar! Digger deg! Klem 🙂

  1. Hei Beate 🙂 Nei, det trur eg ikkje du trenger å tenke på. Grunnen til at dei fleste (eller iallefall eg) tilsetter pulveret etter, er fordi eg ikkje ser grunnen til at det skal koke med resten. Eg synes og smaken og konsistensen er bedre når eg tilsetter det etterpå 🙂

   Klem!

 2. Denne retten er ekstra god om en blander det hele inn med salsa+smøreost! 😀

  1. Oi, den var ny! Digg 😀