Gulrotkake havregraut

God morgen!

Har du prøvd å lage gulrotkake-inspirert havregraut før? Det er skikkelig godt, veldig enkelt og en super måte å variere havregrauten på 🙂

Det er ikkje verre enn å lage havregraut på vanlig måte, og deretter røre inn litt ekstra krydder og revet gulrot. En sunn og næringsrik frukost, lunsj eller kveldsmat 🙂

Juster mengdene etter deg og dine behov;

Gulrotkake havregraut, ca. 1 porsjon
60 g havregryn
3 dl melk
1 mellomstor gulrot på ca. 80 g
1 ss sukrin gold eller honning
kanel og kardemomme
ei klype salt

Slik gjer du:
Kok opp havregryn med melk, søtning og krydder. La grauten småkoke i 5-10 minutt til en fyldig konsistens. Rør inn revet gulrot på slutten av koketida, og juster med meir væske om nødvendig.

Topp grauten med akkurat det du måtte ønske. Eg brukte sukrin+, kanel, cottage cheese, revet gulrot og valnøtter. Nydelig!

Grauten er også lett å tilpasse om ein må ha den gluten/melkefri ved å eventuelt bruke glutenfri havregryn/alternativ melk. Så kan du også bruke den søtningen du liker og harv tilgjengelig (framfor sukrin gold/honning).

Sjølv om eg definitivt lika best tradisjonell havregraut toppa med sukrin+, kanel og smørauge, så er det godt å variere litt 🙂

Har du en havregraut variant du pleier å ete, eller har lyst å dele? Alltid kjekt med litt ny inspirasjon!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Nam! Jeg tilsetter ogsÄ revet gulrot eller revet eple en gang i blant, men favoritten er definitivt tradisjonell havregrÞt med masse cottage cheese, mandler og kanel!

    1. Tradisjonell er aller best <3

  2. 🙂 Min favoritt er ca. 50 gram havregryn, ca. 10 gram vaniljeproteinpulver. Nellik, kardemomme og kanel ooooog ca. 100 gram solbĂŠr! Sukrin gold og kanel pĂ„ toppen sammen med smĂžrĂžye! Mmmmmm! 🙂

    1. HĂžres godt ut, Beate! SolbĂŠr har eg aldri prĂžvd, men det var ikkje sĂ„ dumt altsĂ„ 🙂

  3. Min favoritt er kald grĂžt, men kanel CC eplesylt og hakka nĂžtter

    1. Eg er veldig glad i kald graut om vĂ„ren og sommaren 😀

  4. Dette sÄ fantastisk godt ut! Men mÄ Êrlig innrÞme at tiden min gÄr til Ä vente pÄ oppskriften pÄ sjokoladekaken, for den sÄ digg ut!!

    1. Den er ute no, visst du ikkje har sett den enda :):)

  5. Sjokolade-havregrĂžt hvor jeg blander inn blĂ„bĂŠr og har kokosstrĂž pĂ„ toppen! Sjokolade, blĂ„bĂŠr og kokos er virkelig en magisk kombinasjon! 🙂
    Ellers burde du prĂžve Ă„ blande inn pisket eggehvite etter du har tatt grĂžten (hvilken som helst smak) av varmen, sĂ„ fĂ„r du luftig havregrĂžt 😀

    1. Åh, det mĂ„ eg prĂžve! HĂžrtes skikkelig digg ut med sjokolade og blĂ„bĂŠr kombinasjon 😀 Takk for gode tips!

  6. Denne sĂ„ god ut, herlig ❀ Jeg pleier Ă„ ha nĂžtter, diverse frukt og bĂŠr, chia frĂž. Klem 🙂

    1. Hþres godt ut, Nina 🙂 Klem <3

  7. Havregraut med blÄbÊr,naturelleyoghurt honning og kanel

    1. Det er nok en nydelig kombinasjon!

  8. Og der hadde vi min nye favoritt! Har som regel bare frosne bringebĂŠr eller blĂ„bĂŠr pĂ„ toppen, og trives med det, men dette var en veldig digg vri! 😀

    1. Herlig, Silje 😀 Alltid godt med litt variasjon, sjþlv om man har funne sin favoritt!

  9. Elisabeth Hagane-Lager

    Nam! Den skal jeg prĂžve!
    Jeg bruker mye revet eple i og eller bytte ut melk med kokosmelk

    1. Kokosmelk graut lagde eg mykje av fĂžr! Takk for pĂ„minnelsen, det skal eg jammen lage snart igjen 🙂

  10. HavregrÞt,brunost og tyttebÊrsyltetÞy ,rÄÄÄÄgodt

    1. Oi, den var ny! Spennande 😀