Saftig, sukkerfri sjokoladekake med dobbel glasur

Hei!

Denne lekre sjokoladekaka veit eg mange har venta på den siste veka; saftig, sukkerfri sjokoladekake med dobbel glasur!

Eg fikk skikkelig barnebursdagskake- følelse av denne kaka når eg pynta den med nonstop, men den passer sjølvsagt alle anledninger. Kaka er uten tilsatt sukker, og kan lagast uten både gluten og melk 🙂

Eg har delt eit par bilder den siste veka, og når eg delte bildet under (inkludert en avstemning) på instastory søndag, så sprengte seriøst innboksen min. Dei fleste ville ha oppskrift NO, men den som venter på noko godt veit dåkke… 😉 Idag er det på tide å dele oppskrifta, og den er virkelig superenkel å lage:

*Les alternativ nedafor!

Kakebunn*
80 g smør, smelta
80 g kesam
3 egg
100 g Sukrin Gold
50 g Sukrin+
1 ts ekte vaniljepulver
1 dl melk
200 g speltmjøl/kveitemjøl
1 ts bakepulver
3 ss kakao

Glasur*
100 g kremost naturell
50 g smør, romtemperert
100 g Sukrinmelis
1 ts ekte vaniljepulver
2 ss sterk, lunka/kald kaffi
3 ss fibersirup clear
2–3 ss kakao
ei klype salt

Slik gjer du:
1. Kakebunn: sett ovnen på 200 grader over­ og undervarme. Pisk saman kesam, egg, Sukrin Gold og Sukrin+. Tilsett smelta smør og rør godt før du tilsetter resten av ingrediensane.

2. Hell røra i en form på 20×30 cm med bakepapir*. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, til kaka er gyllen og gjennomstekt. I mellomtida kan du lage klar glasuren.

3. Glasur: pisk saman ingrediensane med en miksmaster. Smak til med kakao og eventuelt meir Sukrinmelis om det er ønskelig. Oppbevarast i kjøleskap fram til kakebunnen er avkjølt.

4. Når kaka er avkjølt brer du over glasuren. Del deretter kaka i to på midten, og plasser den eine halvdelen over den andre. No er det berre å toppe med det du ønsker, nonstop, peanøtter, sjokoladebiter er nokon gode alternativer. Skjær opp kaka i stykker og server!

*du kan og bruke anna form med samme overflate. Det gjer heller ingenting at den er litt større eller litt mindre. 

Tips og alternativer*
– Du kan bruke anna søtning tilsvarande 200 g sukker i kakebunnen.

– Ekte vaniljepulver kan sløyfast, men gir en veldig god smak og balanserer kaka.

– For glutenfri kake: speltmjøl/kveitemjøl går fint å bytte ut med glutenfritt mjøl. Då vil eg anbefale en relativt nøytral mjøltype (som du pleier å bruke til kaker/bakst).

– For melkefri kake: bytt ut smør med melkefri margarin, kesam med kokoskrem, melk med alternativ melk og kremost med kokoskrem. For laktosefri kake bruker du laktosefri produkter.

– Du må ikkje bruke fibersirup clear i glasuren, men det er for å nøytralisere sukrinmelis-smaken. Aller best med, men går fint å sløyfe.

Lurer du på kor eg har kjøpt sukkerfri nonstop? Det er Atkins-merket, og eg kjøper det HER på iHerb (ny på iHerb? Les guiden min HER!). Den inneholder riktignok 1 g sukker pr. pakke, så ikkje 100% sukkerfri, men så og sei 😉

Den står seg fint nokre dager, men er definitivt best samme dagen/dagen etterpå.

Håper det smaker! Ut fra tilbakemeldingane er det vertfall mange som allerede har bestemt seg for kva dei skal bake i helga 😉

Hugs å dele om du lager oppskriftene mine; eg blir veldig glad for tilbakemeldinger, enten det er i kommentarfeltet her, på facebook-sida mi HER eller kanskje du vil dele bilde på instagram og bruke både @lindastuhaug og #lindastuhaug på bildet 🙂 Då får eg både varsel på det, og finner det igjen seinare.

Nyt sjokoladelykken♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

71 kommentarer

 1. Hei

  Lurer på hva slags kakao du bruker til denne kaka?

  1. Vanlig original/bakekakao.

 2. Wow Må fibersirup erstattes med noe annet i tilfelle hva? Må lages snart

  1. Nei, då hadde eg skrevet det 🙂

 3. Lene Sandaker

  Hei
  Ser du bruker mye kesam i oppskriftene dine. Leter etter en barnevennlig muffinsoppskrift/sjokoladekake uten melkeprodukter og gluten. Mange som ikke tåler melkeprodukter. Vet du om man kan bytte ut kesamen med noe annet som funker like bra?

  1. Christine proteus89

   Håper det er ok at jeg kommer med et tips. Du kan bruke Alprp ON naturell, den er veldig god. Det er en soyakvarg, og kvarg ligner på kesam. Blir luftig of fin konsistens.
   (den er god å spise som den er også 🙂 )

   1. Lene Sandaker

    Takk for tips. Søkte opp alpro on naturell men får ikke opp noe på det.

   2. Christine proteus89

    Ja, det er den på linken 🙂

   3. Lene Sandaker

    noen som vet hvilke typer butikker som fører denne. Vært flere steder nå men ingen som har. Må kanskje til Sverige?

   4. Christine proteus89

    Har sett den på mange menybutikker hvert fall. Spør evt butikken om å ta den inn 🙂

   5. Heilt topp med tips, Christine 🙂 Korleis er fettinnholdet i denne? 😀

  2. Hei! Du kan bruke kokoskrem i nokon tilfeller, men det kjem litt an på oppskrifta 🙂 Det finnes jo også melkefri creme fraiche som kan fungere!

  3. Christine proteus89

   3,6 gr fett pr 100 gr 🙂

 4. For ei kake!! Perfekt! Men du. Man får så ulik info når man er gravid, så jeg søker alle troverdige kilder jeg kan; ville du spist kaker smog andre bakverk med slik søtning hvis du var gravid? Eller ville du holdt deg til hvitt sukker? Google sier så stressende mangt..!

  1. Hei! Ingenting i veien for å ete sukrinprodukter når du er gravid, det gjer alle eg kjenner 😉 Eg hadde aldri ofra det en tanke iallefall, men dette må du nesten vurdere sjølv 🙂

 5. Hei, jeg har ikke noe 20×30 form. Kan jeg doble oppskriften å lage den i en langpanne?

  1. Du kan bruke litt mindre/litt større form også. Ellers kan du nok fint doble oppskrifta så lenge det tilsvarer ca. samme størrelse 🙂

 6. Har ventet på denne, og WOW! Herved en ny favoritt. Skulle absolutt IKKE trodd at denne var sukkerfri. Eneste jeg bet meg merke i var at når jeg sjekken kaken med en strikkepinne for å se om den var ferdig i ovnen etter 20 min, så kom det ikke røre på pinnen. Jeg tok den derfor ut av ovnen og satt til avkjøling, men når jeg skulle flytte den over på et kakefat var den fremdeles rennende i midten av kaken (der jeg stakk strikkepinnen). Merkelig, men kanskje bare litt «nybegynner-uflaks» 😉 Ellers byttet jeg ut kesam med mager kesam, tilsatte litt salt i kakebunnen og byttet ut fibersirup med 1 ss honning, og kaken ble helt nydelig!! TAKK!

  1. Så hyggelig at kaka falt i smak, Lina 😀 Du er jammen kjapp! Takk for hyggelig tilbakemelding, det er veldig kjekt <3

 7. kom hjem fra jobb til ferdig kake idag, og jeg har ikke annet å si enn AMZZZEBALLS!!!

  1. Er det sant? HELDIG 😀 Kjekt du likte den, Anja <3

 8. Er den rå i mitten?

 9. Hei

  TAkk for mange fantastiske oppskrifter 🙂 Lurer på om det er noen av de som hr kaloriinnhold ? for de av oss som må telle de ???

  Hilsen

  Hege T Gundersen

  1. Med bruk av vita hjertegod i stedet for smør, mager kesam, Philadelphia light, skumma melk og speltmel, fikk jeg et resultat på 1678 kcal i bunnen og 646 i glasuren (det er smør og mel som trekker opp). Hvis man deler i ti stk, blir det ca 230 kcal per stykke. Altså mye mindre enn vanlig kake, men ikke noe man kan spise ubegrenset av

   Ble forresten veldig god!

   1. Eg fikk 14 kakestykker av kaka (i samme størrelse på bildene).

 10. Jeanette

  Hei, og tusen takk for oppskrift! Wow, for ei utruleg god kake! den kjem eg til å lage oftare!

  1. Fantastisk, Jeanette! Veldig kjekt kaka falt i smak 🙂

 11. Supergod kake!! Tror den blir enda bedre med ei teskje eller to med kanel i bunnen! Skal testes neste gang Tusen takk for super oppskrift

  1. Det blir den nok absolutt 😀 Godt tips som eg skal prøve neste gang sjølv!! 🙂

 12. Christina

  Fy søren, for ei god kake,Linda! Denne er garantert en suksess. Barna mine trodde ikke på meg da jeg fortalte den var sukkerfri. Dobla oppskriften og valgte å bruke 3/4 med fint glutenfritt mel og 1/4 jyttemel. Tilføyde 1 dl kaffe og 1/2 melk ekstra. Ble nydelig. Tusen takk for at du deler. Mvh Christina

  1. Fantastisk, Christina! SÅ hyggelig kommentar å få, tusen takk 😀 kjekt at kaka også falt i smak hos barna <3

 13. Går det greit å bruke mager kesam? Har ikke vanlig.

  1. Då ville eg heller brukt rømme elelr creme fraiche. Mager kesam tåler dårlig oppvarming, og resultatet blir fort tørt 😉 Du kan alltids bruke det, men då veit du det 🙂

 14. Denne oppskriften er fantastisk, gleder meg til å prøve! Vil fibersirup gold gjøre noe vesentlig forskjell på smaken? Er bare det jeg har tilgjengelig.

  1. Neida, men den smaker meir – så smak heller til for å ikkje få en for sterk gold smak av glasuren 🙂

 15. Erikka Bystad

  Hei! Kan man bruke vanlig sukrin i stede for sukrin gold og +? Hva blir i så fall forskjellen? 🙂

 16. Jeg prøvde kaken idag og den ble kjempegod på smak! Selv med mager kesam, men jeg skal teste den igjen med vanlig for å se om det blir enda bedre. Lurte på hva du gjør for å få de to kakedelene til å «henge sammen». Jeg ventet til kaken var helt kalt og glasuren hadde stått i kjøleskapet en stund. Kanskje de fester seg bedre hvis ikke alt er helt kaldt?

  1. Hei! Eg hadde ikkje noko problem med det, smurte berre på glasuren på avkjølt kake – trur nok i utgangspunktet det er bedre at det er kaldt altså 🙂 Lunken kake vil jo gjere at glasuren smelter litt.

 17. Hei!

  Jeg har bare sukrin og ikke sukrin+. Hvor mye må jeg ta da? 🙂

  1. Bruk 100 g sukrin+ du 😉

 18. Kan eg piske egg og sukrin luftig for å få en mindre kompakt kake?

  1. Nja, du kan prøve – men du får nok ikkje ei veldug luftig kake av det. Det er sammensetningen av ingredienser som gjer kaka slik 🙂

 19. Kan man bruke Philadelphia light istedet for kremost naturell ?:-)
  Og hvor mange stykker blir det av kaka? Har du satt to stykker opp på hverandre på bilde?:)

  1. Ja. Nei, har ikkje satt to stykker oppå kvarandre utover noko anna enn det som står i framgangsmetoden 🙂 Eg fikk vell 14-16 slike kakestykker.

 20. Caroline

  Hei 🙂
  Kaka mi ble veldig flat, vet du hva jeg kan ha gjort galt?

  1. Når du delte den i to og la den oppå kvarandre også?

 21. Er det mulig å fryse rester av kaken?

 22. Therese

  Hei
  Jeg har kjøpt sukrin i den røde posen. Hva er forskjell på den og de du bruker i denne oppskriften?

 23. Denne kaka var supergo Glasuren min ble ganske flytende og fikk ikke helt bunnene til å sitte sammen, fungerer sukrinmelisen på samme måte som melis så kan jeg vel bruke litt mer av det?

  1. Du kan nok bruke litt meir sukrinmelis ja 🙂

 24. Hei Linda, så fin kake! Bra innlegg med mye god informasjon, denne skal jeg bake! Lurte på en ting: jeg har ikke fått tak i fibersirup clear, men fibersirup gold, kan jeg bruke den? Jeg har heller ikke fått tak i sukrin+, bare vanlig sukrin. Vet du hvor mye jeg bør bruke av den? Hilsen Sigrid

  1. Hei! Det skal gå fint å bruker fibersirup gold, men her må du smake deg fram. Den er mykje søtare og strammare i smaken 😉 Eg vil virkelig ikkje anbefale deg å bruke vanlig sukrin. Bytt heller ut sukrin+ med 100 g ekstra sukrin gold, evt. sukrinmelis 🙂 Håper kaka faller i smak!

 25. Vet du om msn kan bytte ut melet med annet mel som forelsrmpek mandelmel o.l? Evt. Blandingsforhold…?

  1. Mandelmjøl har heilt andre bakeegenskaper, så du må ikkje forvente deg å få den samme kaka på verken smak eller konsistens 😉 Men visst du vil bruke det ville eg i tilfelle brukt samme mengde med malte mandler/vanlig mandelmjøl, og ikkje fettredusert mandelmjøl 🙂

 26. Olav Elias Dønnestad

  Hei! Hvordan blir denne med den nye sukrin sirup? Kan jeg erstatte 3 spiseskjeer fibersirup clear med den nye typen i glasuren? 🙂

  1. Hei! Ja, det er det einaste alternativet så 🙂 Smak gjerne til!

 27. Er det noen alternativer til smør som innholder mindre kalorier? Ville du anbefalt å erstatte vanlig smør med for eksempel soft flora lett eller vita hjertego margarin lett?

  1. Og hva ville du anbefalt hvis man ikke har ekte vaniljepulver eller vaniljestang? Vaniljesukker?

  2. Hei! Eg ville brukt vanlig smør for best resultat, men det går nok fint å bruke lettmargarin også. Har du ikkje vaniljepulver eller vaniljestang dropper du det berre 🙂 Håpe den smaker 😀

 28. Kan jeg bruke en annen meltype? Har ikke speltmel…

  1. Vanlig kveitemjøl som det står i innlegget…? 🙂

 29. Har bare fått tak i Natreen strø. Kan den brukes som Sukrin-variantene?

 30. I stedet for 100g sukrin brukte jeg 1,5 dl Natreen både i bunnen og i glasuren. Deigen ble veldig tykk, men jeg stekte den i 40 min. Det ble en veldig god kake.

  1. Så bra den falt i smak, Elisabeth 😀

 31. Silje Andersen

  Hei Linda! Først og fremst må jeg bare si at jeg elsker begge bøkene dine! De blir brukt hver uke her i hus. Mitt spørsmål er om jeg kan bruke kokosmel og mandelmel istedet for speltmel? Ha en fin dag 🙂

  1. Hei! Tusen takk, så hyggelig 🙂
   Personlig har eg veldig dårlig erfaring med å bake med slike «lavkarbo-mjøltyper». Resultatet blir aldri optimalt når eg har prøvd dette før. Men du kan jo alltids prøve 🙂