Annonse
26. februar 2018
Søtpotetomelett
God mandag alle sammen!
Har du prøvd kombinasjonen av søtpotet og egg? Det er så fantastisk godt! Enten det er kokt, stekt eller bakt – så er denne kombinasjonen uslåelig. Denne søtpotetomeletten er ingen unntak, og en perfekt oppskrift på vegetarisk omelett som både smaker godt og metter godt. Omelett synes eg må ha litt ekstra for å vere en omelett, og søtpotet gjer virkelig denne jobben uten at kjøtt trenger å vere involvert 😉 Omeletten er også uten melk/meieriprodukter, men du kan sjølvsagt bruke både melk og ost på toppen om du vil det.
Søtpotetomelett, ca. 1 porsjon
3-4 egg
en skvett vatn (evt. melk)
100-150 g søtpotet
sukkererter
spisspaprika
salt, pepper og kvitløkspulver
(gjerne anna krydder/smakstilsetning etter ønske)
Slik gjer du:
1. Skrell søtpoteta og bak den i mikrobølgeovnen til den er mør, 5-10 minutter. Du kan også bake søtpoteta i ovnen på 200 grader, men det tar lengre tid. Alternativt kan du bruke rester av søtpotet som er kokt eller bakt. Del i terningar.
2. Visp lett sammen egg, vatn og krydder. Hell over i en steikepanne på middels varme. Topp med søtpotetbitene og gjerne litt ekstra grønnsaker, eg brukte sukkererter og spisspaprika, men her bruker du det du liker og har tilgjengelig.
3. Steik under lokk til omeletten har satt seg. Server varm eller kald, gjerne med litt ekstra grønt 🙂
Eg synes omelett er like godt kaldt som varmt, og har det gjerne med i matpakken 😉
Tips: lag en stor omelett og et til frukost, og ta med resten til lunsj!
Fortell meg: har DU en ingrediens du synes gir omeletten det lille ekstra? 🙂 Eller en favoritt omelett du ofte lager? Del gjerne i kommentarfeltet!
Ha en riktig fin mandag, alle sammen!
Annonse
6 Kommentarer
Kath
27. februar 2018
Linda Stuhaug
27. februar 2018
Marte
26. februar 2018
Linda Stuhaug
27. februar 2018
Rakel
26. februar 2018
Linda Stuhaug
26. februar 2018
SKRIV EN KOMMENTAR