Linda Stuhaug

Annonse

26. februar 2018

Søtpotetomelett

Søtpotetomelett
God mandag alle sammen!
Har du prøvd kombinasjonen av søtpotet og egg? Det er så fantastisk godt! Enten det er kokt, stekt eller bakt – så er denne kombinasjonen uslåelig. Denne søtpotetomeletten er ingen unntak, og en perfekt oppskrift på vegetarisk omelett som både smaker godt og metter godt. Omelett synes eg må ha litt ekstra for å vere en omelett, og søtpotet gjer virkelig denne jobben uten at kjøtt trenger å vere involvert 😉 Omeletten er også uten melk/meieriprodukter, men du kan sjølvsagt bruke både melk og ost på toppen om du vil det.
Søtpotetomelett, ca. 1 porsjon 3-4 egg en skvett vatn (evt. melk) 100-150 g søtpotet sukkererter spisspaprika salt, pepper og kvitløkspulver (gjerne anna krydder/smakstilsetning etter ønske)
Slik gjer du: 1. Skrell søtpoteta og bak den i mikrobølgeovnen til den er mør, 5-10 minutter. Du kan også bake søtpoteta i ovnen på 200 grader, men det tar lengre tid. Alternativt kan du bruke rester av søtpotet som er kokt eller bakt. Del i terningar.
2. Visp lett sammen egg, vatn og krydder. Hell over i en steikepanne på middels varme. Topp med søtpotetbitene og gjerne litt ekstra grønnsaker, eg brukte sukkererter og spisspaprika, men her bruker du det du liker og har tilgjengelig.
3. Steik under lokk til omeletten har satt seg. Server varm eller kald, gjerne med litt ekstra grønt 🙂
Eg synes omelett er like godt kaldt som varmt, og har det gjerne med i matpakken 😉
Tips: lag en stor omelett og et til frukost, og ta med resten til lunsj!
Fortell meg: har DU en ingrediens du synes gir omeletten det lille ekstra? 🙂 Eller en favoritt omelett du ofte lager? Del gjerne i kommentarfeltet!
Ha en riktig fin mandag, alle sammen!

God mandag alle sammen!

Har du prøvd kombinasjonen av søtpotet og egg? Det er så fantastisk godt! Enten det er kokt, stekt eller bakt – så er denne kombinasjonen uslåelig. Denne søtpotetomeletten er ingen unntak, og en perfekt oppskrift på vegetarisk omelett som både smaker godt og metter godt. Omelett synes eg må ha litt ekstra for å vere en omelett, og søtpotet gjer virkelig denne jobben uten at kjøtt trenger å vere involvert 😉 Omeletten er også uten melk/meieriprodukter, men du kan sjølvsagt bruke både melk og ost på toppen om du vil det.



Søtpotetomelett, ca. 1 porsjon
3-4 egg
en skvett vatn (evt. melk)
100-150 g søtpotet
sukkererter
spisspaprika
salt, pepper og kvitløkspulver
(gjerne anna krydder/smakstilsetning etter ønske)

Slik gjer du:
1. Skrell søtpoteta og bak den i mikrobølgeovnen til den er mør, 5-10 minutter. Du kan også bake søtpoteta i ovnen på 200 grader, men det tar lengre tid. Alternativt kan du bruke rester av søtpotet som er kokt eller bakt. Del i terningar.

2. Visp lett sammen egg, vatn og krydder. Hell over i en steikepanne på middels varme. Topp med søtpotetbitene og gjerne litt ekstra grønnsaker, eg brukte sukkererter og spisspaprika, men her bruker du det du liker og har tilgjengelig.

3. Steik under lokk til omeletten har satt seg. Server varm eller kald, gjerne med litt ekstra grønt 🙂

Eg synes omelett er like godt kaldt som varmt, og har det gjerne med i matpakken 😉

Tips: lag en stor omelett og et til frukost, og ta med resten til lunsj!

Fortell meg: har DU en ingrediens du synes gir omeletten det lille ekstra? 🙂 Eller en favoritt omelett du ofte lager? Del gjerne i kommentarfeltet!

Ha en riktig fin mandag, alle sammen!

Annonse

6 Kommentarer

K

Kath

27. februar 2018

Jeg synes karamellisert løk og en kraftig cheddar med litt fersk timian er helt nydelig! Kan virkelig anbefales! Ellers har jeg fått mye god respons på en enkel omelett med røkelaks og dill, og litt feta crumble på toppen:)

Linda Stuhaug

27. februar 2018

Nam! Karamellisert løk og cheddarost høres heilt fantastisk ut 🙂 Kan eg få spørre korleis du karamelliserer løken? 😀

M

Marte

26. februar 2018

Elsker salmalaks saman med spinat, løk og litt fetaost. Magisk kombinasjon! Smaker ekstra godt med friske urter og litt ruccula på toppen. Ellers er eg også veldig glad i sopp – gjerne ein mix av fleire ulike typar som aroma og kantarell – saman med løk og kvitløk 😀 gjerne med litt skinke eller liknande også

Linda Stuhaug

27. februar 2018

Mm! Steiker du salmalaksen, eller er den rå? 🙂 Høres ut som gode omeletter, Marte!

R

Rakel

26. februar 2018

Bruker alltid sopp, mozzarella, eller kanskje litt skivede tomater! Hever smaksopplevelsen, og ser enda litt bedre ut 🙂 Kjempegodt!

Linda Stuhaug

26. februar 2018

Åh, mozzarella er så godt i omelett! Høres ut som en digg kombinasjon, Rakel 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg