Linda Stuhaug

Annonse

27. februar 2018

Halvgrov focaccia med soltørka tomat og fetaost

Halvgrov focaccia med soltørka tomat og fetaost
Nybakt focaccia smaker nydelig som tilbehør til salater, suppe, gryte eller som en rett på tapas/koldtbordet. I forrige veke hadde vi lapskaus til middag og eg serverte med halvgrov focaccia med soltørka tomat og fetaost som virkelig falt i smak rundt bordet. Ei enkel og relativt rask oppskrift som du sjølvsagt kan variere etter smak og behag:
Halvgrov focaccia med soltørka tomat og fetaost, 1 liten langpanne 250 g fint speltmjøl 250 g havremjøl 1/2 pk tørrgjær 1 ts salt 1 ss flytande honning (kan sløyfast) 4 dl lunka vatn 2 ss olivenolje
Topping: 2-4 ss olivenolje fersk eller tørket rosmarin flaksalt ca. 50 g soltørka tomat, i biter ca. 50-100 g fetaost, i biter
Slik gjer du: Bland saman mjøl l og tørrgjær. Tilsett salt, honning og vatn, bland godt til en jevn og litt flytande deig. Vend inn olje til slutt. La deiga heve på en lun plass i 50-60 minutter.
Hell deiga over i en liten langpanne (med bakepapir! Min form var 20×30 cm). Etterhev i 20-30 minutter. Fordel olje på toppen og trykk fingrene lett ned i deiga, deretter soltørka tomat og fetaost før du avslutter med flaksalt og rosmarin.
Steik focacciaen på 225 grader, over-undervarme i 15-20 minutter, eller til overflaten er gyllen og lett sprø. Avkjøl litt før servering.
Luftige, saftige og knallgode! Eg synes definivit det er best med litt grovmjøl i focacciaen for meir smak og konsistens, også metter det bedre og er mykje meir næringsrikt 🙂
Tips og alternativer Det er berre å bruke fantasien og toppe med det du måtte ønske. Dette er en enkel og klassisk variant som absolutt tåler meir smak både i deiga og på toppen!
Du kan også bruke andre mjøltyper etter kva du liker og har tilgjengelig. Speltmjøl kan fint byttast med kveitemjøl, og havremjøl kan fint byttast med andre grove mjøltyper.
Velbekomme – håper det frister 🙂

Nybakt focaccia smaker nydelig som tilbehør til salater, suppe, gryte eller som en rett på tapas/koldtbordet. I forrige veke hadde vi lapskaus til middag og eg serverte med halvgrov focaccia med soltørka tomat og fetaost som virkelig falt i smak rundt bordet. Ei enkel og relativt rask oppskrift som du sjølvsagt kan variere etter smak og behag:

Halvgrov focaccia med soltørka tomat og fetaost, 1 liten langpanne
250 g fint speltmjøl
250 g havremjøl
1/2 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ss flytande honning (kan sløyfast)
4 dl lunka vatn
2 ss olivenolje

Topping:
2-4 ss olivenolje
fersk eller tørket rosmarin
flaksalt
ca. 50 g soltørka tomat, i biter
ca. 50-100 g fetaost, i biter

Slik gjer du:
Bland saman mjøl l og tørrgjær. Tilsett salt, honning og vatn, bland godt til en jevn og litt flytande deig. Vend inn olje til slutt. La deiga heve på en lun plass i 50-60 minutter.

Hell deiga over i en liten langpanne (med bakepapir! Min form var 20×30 cm). Etterhev i 20-30 minutter. Fordel olje på toppen og trykk fingrene lett ned i deiga, deretter soltørka tomat og fetaost før du avslutter med flaksalt og rosmarin.

Steik focacciaen på 225 grader, over-undervarme i 15-20 minutter, eller til overflaten er gyllen og lett sprø. Avkjøl litt før servering.

Luftige, saftige og knallgode! Eg synes definivit det er best med litt grovmjøl i focacciaen for meir smak og konsistens, også metter det bedre og er mykje meir næringsrikt 🙂

Tips og alternativer
Det er berre å bruke fantasien og toppe med det du måtte ønske. Dette er en enkel og klassisk variant som absolutt tåler meir smak både i deiga og på toppen!

Du kan også bruke andre mjøltyper etter kva du liker og har tilgjengelig. Speltmjøl kan fint byttast med kveitemjøl, og havremjøl kan fint byttast med andre grove mjøltyper.

Velbekomme – håper det frister 🙂

Annonse

6 Kommentarer

T

Tina

14. september 2020

dette brødet er fantastisk godt! har laga det flere ganger. Pleier å ha det inntil lapskaus, supper eller salat 🙂

Linda Stuhaug

15. september 2020

Fantastisk!! 😀

A

Asja

14. februar 2021

Hei Linda. Kan man bytte ut havremel med hvetemel f eks og må man steke den lengre da?

Linda Stuhaug

14. februar 2021

Hei! Ja, det kan du. Trur ikkje du må justere steiketida, men det må du berre sjå an underveis 🙂

T

Tove Mette Johnsen

17. mars 2018

Dette så fantastisk godt ut. Skal prøves en dag… Tusen takk for de flotte oppskriftene du lager og legger ut

Linda Stuhaug

18. mars 2018

Det er en glede å inspiree <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg