Linda Stuhaug

Annonse

6. mars 2018

Proteinrikt havrebrød med gulrot

Proteinrikt havrebrød med gulrot
Riktig god tirsdag!
Det begynner å samle seg opp litt ulike varianter av desse kesam-cottage cheese-havregryns-brøda/rundstykkene her på bloggen, og dei alle er veldig populære. Det som er så genialt med desse oppskriftene er at dei verken trenger elting eller heving, du rører berre sammen ingrediensane, så lager det seg sjølv i ovnen.
Idag har eg en ny vri å dele; proteinrikt havrebrød med gulrot. Brødet er supersaftig og veldig næringsrikt, og holder seg ferskt i fleire dager. Det passer med både salt og søtt pålegg, og det er ikkje så mange brødskiver som skal til før å holde magen mett i timesvis.
Oppskrifta er en kombinasjon av to lignande, tidligare oppskrifter her på bloggen som er veldig populære;
Proteinrikt havrebrød som du finner oppskrift på HER:
… og proteinrike havrerundstykker med gulrot som du finner oppskrift på HER:
Du trenger, 1 brød 300 g cottage cheese 200 g original kesam* 4 egg 300 g havremjøl* 200 g lettkokte havregryn* 4 ts bakepulver 1 ts salt 2 gulerøtter (ca. 230 g tilsammen før rasping)
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.
2. Vend inn raspa gulrot, deretter havremjøl og havregryn. Eg pleier å blande alt sammen med ei hand, men bruk gjerne en stiv slikkepott. La seiga svelle i 5-10 minutt.
3. Ha deiga over i en brødform (1 liter) med bakepapir. Eg pleier å trykke deiga ned i formen med vatn på handa. Strø gjerne over litt havregryn/frø/kjerner på toppen. Steik på nederste rille i ca. 60 minutt, eller til brødet har fått ei sprø skorpe og er gjennomstekt. Løft brødet ut av formen i bakepapiret og avkjøl på rist.
* bruk glutenfritt for 100% glutenfritt brød. Havremjøl kan du fint lage sjølv ved å blende havregryn i en blendar eller foodprosessor. For laktoseredusert brød kan du erstatte kesam med laktosefri rømme.
Som nevnt holder brødet seg ferskt i fleire dager. Det kan også frysast, enten som heile brødet, eller i brødskiver. Eg pleier å dele brødet opp i brødskiver og fryse ned, så tar eg opp etterkvart. Eit brød gir meg ca. 20-22 brødskiver.
Nyt med salt eller søtt pålegg til frukost, lunsj, matpakken, tilbehør til middagen eller kveldsmat.
Fekk du lyst å prøve?
Hugs å dele resultatet ditt med meg, då bli eg så glad 🙂 Utenom på bloggen så finner du meg på facebook HER og instagram under @lindastuhaug. Hugs også å bruke #lindastuhaug på oppskriftene du lager som er inspirert av meg, slik at eg finner dei igjen♥

Riktig god tirsdag!

Det begynner å samle seg opp litt ulike varianter av desse kesam-cottage cheese-havregryns-brøda/rundstykkene her på bloggen, og dei alle er veldig populære. Det som er så genialt med desse oppskriftene er at dei verken trenger elting eller heving, du rører berre sammen ingrediensane, så lager det seg sjølv i ovnen.

Idag har eg en ny vri å dele; proteinrikt havrebrød med gulrot. Brødet er supersaftig og veldig næringsrikt, og holder seg ferskt i fleire dager. Det passer med både salt og søtt pålegg, og det er ikkje så mange brødskiver som skal til før å holde magen mett i timesvis.

Oppskrifta er en kombinasjon av to lignande, tidligare oppskrifter her på bloggen som er veldig populære;

Proteinrikt havrebrød som du finner oppskrift på HER:

… og proteinrike havrerundstykker med gulrot som du finner oppskrift på HER:

Du trenger, 1 brød
300 g cottage cheese
200 g original kesam*
4 egg
300 g havremjøl*
200 g lettkokte havregryn*
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 gulerøtter (ca. 230 g tilsammen før rasping)

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.

2. Vend inn raspa gulrot, deretter havremjøl og havregryn. Eg pleier å blande alt sammen med ei hand, men bruk gjerne en stiv slikkepott. La seiga svelle i 5-10 minutt.

3. Ha deiga over i en brødform (1 liter) med bakepapir. Eg pleier å trykke deiga ned i formen med vatn på handa. Strø gjerne over litt havregryn/frø/kjerner på toppen. Steik på nederste rille i ca. 60 minutt, eller til brødet har fått ei sprø skorpe og er gjennomstekt. Løft brødet ut av formen i bakepapiret og avkjøl på rist.

* bruk glutenfritt for 100% glutenfritt brød. Havremjøl kan du fint lage sjølv ved å blende havregryn i en blendar eller foodprosessor. For laktoseredusert brød kan du erstatte kesam med laktosefri rømme.

Som nevnt holder brødet seg ferskt i fleire dager. Det kan også frysast, enten som heile brødet, eller i brødskiver. Eg pleier å dele brødet opp i brødskiver og fryse ned, så tar eg opp etterkvart. Eit brød gir meg ca. 20-22 brødskiver.

Nyt med salt eller søtt pålegg til frukost, lunsj, matpakken, tilbehør til middagen eller kveldsmat.

Fekk du lyst å prøve?

Hugs å dele resultatet ditt med meg, då bli eg så glad 🙂 Utenom på bloggen så finner du meg på facebook HER og instagram under @lindastuhaug. Hugs også å bruke #lindastuhaug på oppskriftene du lager som er inspirert av meg, slik at eg finner dei igjen♥

Annonse

30 Kommentarer

A

Anne Britt Rønquist Kalbakk

26. oktober 2018

Disse et så gode!!

Linda Stuhaug

26. oktober 2018

Ikkje sant! Eg elska proteinbrød i alle slags varianter 😀

N

NILS ANDERS Mortensen

11. februar 2020

Hei har prøvd den oppskrifta her, nydelige saftige brød, men skal dem være kleimen innvendig når jeg skjær dem opp? Kjennes nesten som dem er rå innvendig. Stekte dem i over en time.

Linda Stuhaug

12. februar 2020

Brødet skal vere fuktig. Dette med gulrot er litt ekstra fuktig, kan anbefale den nøytrale varianten eller med chiafrø om du vil ha ein variant som ikkje er så fuktig 🙂

H

Hilde

7. april 2018

Kan jeg med fordel ta ut dette brødet halvveis, og steke det videre på rist, slik jeg gjorde med en annen oppskrift du har?

Linda Stuhaug

7. april 2018

Ja, det går nok sikkert fint 🙂

S

Sandra

7. april 2018

Hei! Lurer bare på hva grunnen er til at det skal være 4 ts med bakepulver i denne oppskriften, mens det i proteinbrød-oppskriften uten gulerot skal det bare være 1 toppet ts med bakepulver? 🙂

Linda Stuhaug

7. april 2018

I proteinbrødet uten gulrot skal det vere 1 toppa SPISESKEI (ss) og ikkje teskei 😉 Så det tilsvarer ca 4 strøkne ts i denne oppskrifta 🙂

S

Sandra

8. april 2018

Åå, haha! Er så vant med at det bruker å stå ts på bakepulver når jeg ser på oppskrifter, så tenkte ikke over dette, skal få på meg brillene neste gang, hehe. Laget brødet i går, ble kjempegodt! 🙂

Linda Stuhaug

9. april 2018

Så bra – hehe 🙂

E

Elisabeth

5. april 2018

Hei 🙂 Eg laga ekstra stor deig i går, så eg gjekk tom for bakepulver halvveis då eg laga brødet, så eg brukte natron til resten. Og eg hadde heller ikkje nok havregryn, så eg tok litt sammalt hvete. Eg synes brøda blei litt grøne i fargen, og lukta litt «sterkt» på ein måte, nesten som hornsalt, veit ikkje om det kan vere kombinasjonen av bakepulver og natron? Veit du om det gjer noko at eg endra litt på oppskrifta ? 🙂 Takk for alle dei fantastiske oppskriftene du deler 😀

Linda Stuhaug

5. april 2018

Hei! Svart deg på meldinga du sendte på facebook 🙂

L

Lene

9. mars 2018

Hei 🙂 jeg lagde dette brødet i kveld, med gresskarkjerner på toppen. Det smakte helt nydelig med gulost på. Tusen takk for fin oppskrift og inspirerende blogg!

Linda Stuhaug

11. mars 2018

Fantastisk! Eg synes dette brødet passer med alt slags pålegg, men kvitost er virkelig godt <3

E

Elise

7. mars 2018

Kanskje dumt spørsmål med hvordan lager du og måler du når du skal ha 200g lettkokte havregryn?

Linda Stuhaug

8. mars 2018

Korleis eg lager? Akkurat det skjønna eg ikkje kva du meina med? Eg måler på vekt.

A

Anne-Sofie

7. mars 2018

Hei! Hva kan jeg erstatte kesam med for en laktosefri/redusert variant? laktosefri yoghurt naturell?

Linda Stuhaug

7. mars 2018

Laktosefri rømme/creme fraiche, evt. yoghurt så lenge den ikkje er for mager 😉

M

Marthe

7. mars 2018

Jeg prøvde denne med laktosfri rømme nå – det fungerte utmerket. Takk for fin oppskrift! 🙂

Linda Stuhaug

7. mars 2018

Fantastisk, Marthe 🙂

M

Mette R

6. mars 2018

Hei, Hva kan jeg bruke isteden for kesam? Quark? Jeg bor i Tyskland og her fins ingen kesam.

Linda Stuhaug

7. mars 2018

Ja, eller creme fraiche-lignande meieriprodukt.

S

Silje

6. mars 2018

Dette blir til helgefrokosten! Elsker disse oppskriftene <3

Linda Stuhaug

6. mars 2018

Er såå gode!! 🙂

H

HONNY

6. mars 2018

Hei! Kan jeg bruke mager Cottage?

Linda Stuhaug

6. mars 2018

Anbefaler vanlig, men mager fungerer det også 😉

N

NILS ANDERS Mortensen

27. februar 2020

Brøene ble veldig gode tusen takk for ei flott oppskrift.

Linda Stuhaug

28. februar 2020

Kjekt det falt i smak 😀

L

Lise Othilde

13. august 2018

Hva ville du byttet cottage cheese og Kesam med for å gjøre dette brødet melkefritt? =)

Linda Stuhaug

14. august 2018

Eg ville kanskje prøvd en kombinasjon av melkefri creme fraiche og kokoskrem 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg