Annonse
7. mars 2018
Sunn yoghurt panna cotta med jordbær- og bringebærsaus
Hei!
Det er onsdag aka lillelørdag og eg har en sunn, søt og frisk dessert til dåkke idag; yoghurt panna cotta med jordbær- og bringebærsaus. En lett, enkel og smakfull dessert som du fint også kan nyte som eit mellommåltid eller påfyll før/etter trening;
Yoghurt panna cotta med jordbær- og bringebærsaus, 4 porsjoner
4 dl melk*
400 g naturell yoghurt*
3-4 ss sukrin+*
1 stk vaniljestang
6 plater gelatin
gjerne smakstilsetning –
for eksempel litt limesaft eller sitonsaft
Jordbær- og bringebærsaus
200 g frosne jordbær
200 g frosne bringebær
0,5 dl vatn
2-3 ss sukrin+ (smak til)
Slik gjer du:
1. Skrap ut frøa av vaniljestanga og ha både frøa, stanga og sukrin+ en liten kjele med melk. Kok opp på svak varme.
2. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3-4 minutt til dei er mjuke. Klem ut vatnet og smelt i den varme melkeblandinga. Avkjøl litt.
3. Fjern vaniljestanga fra melka og rør inn yoghurt. Hell over i fire porsjonsskåler. Sett til avkjøling i kjøleskap til panna cottaen er stivna, ca. 3-4 timer.
4. Kok opp jordbær, bringebær og vatn i en kjele til bæra er mjuke og varme. Mos klumpfritt med en stavmiksar. Smak til med sukrin+ etter kor søt du ønsker sausen.
5. Hell over litt saus og gjerne friske bær før servering. Nyt 🙂
Tips og alternativer*
– du kan bruke anna søtning enn sukrin+, men hugs at sukrin+ er dobbelt så søtt som sukker/andre søtninger, så du må tilpasse deretter.
– ønsker du en enda fyldigare og mektig panna cotta kan du bytte melk med fløyte. Av yoghurt kan du bruke andre typer yoghurt/kvarg/kesam etter smak og behag.
– bruk laktosefri melkeprodukter for laktosefri panna cotta. For melkefri panna cotta kan du bytte både melk og yoghurt med kokosmelk.
Kvardagsdessert på sitt beste, og perfekt for dei som ikkje ønsker det for mektig eller for søtt 🙂
Dette er en av veldig mange panna cottaer med ulike sauser eg har i arkivet – det er en dessert eg aldri går lei, og som er så utrulig mange måter å variere på 🙂 Nam!
Annonse
4 Kommentarer
Line Hetland
8. januar 2019
Linda Stuhaug
9. januar 2019
Ingebjørg Lie Strandos
4. august 2018
Linda Stuhaug
5. august 2018
SKRIV EN KOMMENTAR