Linda Stuhaug

Annonse

13. mars 2018

Krema laks- og pastagrateng

Krema laks- og pastagrateng
God tirsdag!
Som nevnt er eg tilbake i Oslo etter 8 veker praksis heime, og sitter no midt i 1-vekers heimeeksamen. Min aller, aller siste eksamen på studiet mitt, så gjenstår bacheloroppgava før eg til sommaren er ferdig utdanna og har en Bachelorgrad i Samfunnsernæring. Tenk at det snart er 3 år sida eg flytta til Oslo og starta på studiane, tida har virkelig flydd, men eg er så klar for å bli ferdig… Studiane har vore mine førsteprioritet desse åra, blogg og jobb har alltid komt i andre rekke. Så no gleda eg meg til å flytte heim igjen, starte fullt med det eg virkelig brenner for, og ikkje minst sette bloggen og mine prosjekter i første rekke. Eg gleda meg sånn til å ta dåkke med vidare på veien!!
MEN… Det var jo ikkje det innlegget skulle handle om! Det er denne digge laksemiddagen:
En superenkel, krema laks- og pastagrateng! Med masse grønnsaker også sjølvsagt, og ost på toppen. Midt i blinken for heile familien 🙂 Her kan ein justere ingrediensane litt etter kva ein har tilgjengelig, hugs å lese tips og alternativ under oppskrifta:
Laks- og pastagrateng, 3-4 personer 500 g laksefilet 150-200 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta) ½ – 1 brokkoli 3 gulerøtter ½ purreløk – 1 boks, 300 g creme fraiche 1 boks, 125 g kremgo urter 1 dl melk salt og pepper – revet ost
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken.
2. Kutt opp brokkoli i små buketter, gulerøtter i tynne/små skiver og hakk purreløken. Skjær opp laksefilet i mindre terningar.
3. Bland saman creme fraiche, kremgo og melk. Smak til med salt og pepper.
4. Bland den ferdigkokte pastaen og grønnsakene i en ildfast form. Hell over creme fraiche-blandinga og vend litt rundt.
5. Topp med laksebitane (gjerne med litt pepper/anna krydder over) og til slutt revet ost. Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen, ca. 15-20 minutt.
Server med frisk salat og gjerne en klatt kesam/rømme 🙂
Tips og alternativ* – Laks kan sjølvsagt byttast med ørretfilet, eller du kan prøve deg fram med andre fisketyper. – Du kan bruke den pastaen du foretrekker, bønne/linse/kikertpasta er og eit supert alternativ, og fleire av desse typane er også glutenfri. – Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. – Kremgo urter kan byttast med kremgo i ein anna smak, for eksempel kvitløk. Kremgo gir en veldig god smak og fylde i sausen, men du kan bytte det mot ekstra creme fraiche.
Og du? Visst du koker pastaen kvelden i forveien, så kan middagen vere klar på ca. 30 minutt når du kjem heim fra jobb. Då gjer du formen klar medan ovnen varmer seg opp 🙂 Vil du ha enda mindre å gjere etter jobb så kan heile formen klargjerast kvelden før, og oppbevarast i kjøleskapet. Då kan du godt vente med laksen og osten til rett før steikinga. Ta formen ut av kjøleskapet, rør lett rundt, topp med laks og ost, og sett den rett i ovnen. En perfekt middag du kan klargjere med andre ord!
Velbekomme og god middag – håper den faller i smak hos både store og små!

God tirsdag!

Som nevnt er eg tilbake i Oslo etter 8 veker praksis heime, og sitter no midt i 1-vekers heimeeksamen. Min aller, aller siste eksamen på studiet mitt, så gjenstår bacheloroppgava før eg til sommaren er ferdig utdanna og har en Bachelorgrad i Samfunnsernæring. Tenk at det snart er 3 år sida eg flytta til Oslo og starta på studiane, tida har virkelig flydd, men eg er så klar for å bli ferdig… Studiane har vore mine førsteprioritet desse åra, blogg og jobb har alltid komt i andre rekke. Så no gleda eg meg til å flytte heim igjen, starte fullt med det eg virkelig brenner for, og ikkje minst sette bloggen og mine prosjekter i første rekke. Eg gleda meg sånn til å ta dåkke med vidare på veien!!

MEN… Det var jo ikkje det innlegget skulle handle om! Det er denne digge laksemiddagen:

En superenkel, krema laks- og pastagrateng! Med masse grønnsaker også sjølvsagt, og ost på toppen. Midt i blinken for heile familien 🙂 Her kan ein justere ingrediensane litt etter kva ein har tilgjengelig, hugs å lese tips og alternativ under oppskrifta:

Laks- og pastagrateng, 3-4 personer
500 g laksefilet
150-200 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta)
½ – 1 brokkoli
3 gulerøtter
½ purreløk

1 boks, 300 g creme fraiche
1 boks, 125 g kremgo urter
1 dl melk
salt og pepper

revet ost

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken.

2. Kutt opp brokkoli i små buketter, gulerøtter i tynne/små skiver og hakk purreløken. Skjær opp laksefilet i mindre terningar.

3. Bland saman creme fraiche, kremgo og melk. Smak til med salt og pepper.

4. Bland den ferdigkokte pastaen og grønnsakene i en ildfast form. Hell over creme fraiche-blandinga og vend litt rundt.

5. Topp med laksebitane (gjerne med litt pepper/anna krydder over) og til slutt revet ost. Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen, ca. 15-20 minutt.

Server med frisk salat og gjerne en klatt kesam/rømme 🙂

Tips og alternativ*
– Laks kan sjølvsagt byttast med ørretfilet, eller du kan prøve deg fram med andre fisketyper.
– Du kan bruke den pastaen du foretrekker, bønne/linse/kikertpasta er og eit supert alternativ, og fleire av desse typane er også glutenfri.
– Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig.
– Kremgo urter kan byttast med kremgo i ein anna smak, for eksempel kvitløk. Kremgo gir en veldig god smak og fylde i sausen, men du kan bytte det mot ekstra creme fraiche.

Og du? Visst du koker pastaen kvelden i forveien, så kan middagen vere klar på ca. 30 minutt når du kjem heim fra jobb. Då gjer du formen klar medan ovnen varmer seg opp 🙂 Vil du ha enda mindre å gjere etter jobb så kan heile formen klargjerast kvelden før, og oppbevarast i kjøleskapet. Då kan du godt vente med laksen og osten til rett før steikinga. Ta formen ut av kjøleskapet, rør lett rundt, topp med laks og ost, og sett den rett i ovnen. En perfekt middag du kan klargjere med andre ord!

Velbekomme og god middag – håper den faller i smak hos både store og små!

Annonse

54 Kommentarer

A

A

7. januar 2019

Kan man fryse denne? Evt hvor lenge holder det i kjøleskap?

Linda Stuhaug

8. januar 2019

Eg har ikkje prøvd å fryse denne. Den står seg fint nokre dager i kjøleskap 🙂

A

Aina

6. april 2021

Kan man ha små kyllingfiletbiter istedenfor laks? Må den stekes først, eller fungerer det som med laksen?

Linda Stuhaug

7. april 2021

Ja 🙂 Kylling kan du gjerne steike litt først!

G

Grete mælen

8. oktober 2023

Så veldig godt ut ,tenkte å ha en skinkeboks i steden for laks.

Linda Stuhaug

10. oktober 2023

Det er godt det og😃

T

Thor

28. mars 2021

Nå står denne i ovnen, gleder oss til middag

Linda Stuhaug

29. mars 2021

Håper det smakte 😀

M

Monica

9. april 2019

Kan jeg bruke Philadelphia i dteden for urteost?

Linda Stuhaug

10. april 2019

Ja, men urteosten er tilsatt for smaken sin del. Tenker du naturell philadelphia? 🙂

M

Mette Eriksen

19. januar 2021

Hei! Takk for super oppskrift og alle andre oppskrifter også. Lurer bare på om jeg kan bruke ferdig kokt fisk, rester, eller om den må være rå? Mvh Mette

Linda Stuhaug

19. januar 2021

Heisann! Hyggelig å inspirere 🙂 Du kan gjerne bruke rester av fisk også! Håper det smaker 😀

H

Hanne

11. februar 2019

Hei, har gjerne lyst til å lage denne, så utrolig god ut, men ønsker å lage den uten pasta, er det mulig? Noen justeringer jeg burde gjøre? ☺️

Linda Stuhaug

12. februar 2019

Hei! Du kan fint droppe pasta, men bytt det gjerne ut med noko anna – potet, quinoa, meir grønnsaker eller lignande 🙂

N

Nils Anders Mortensen

15. januar 2022

Hei å godt nyttår tusen takk for mange gode oppskrifter. Vi har hadd laks med pasta d var nydelig å i dag lørdag 15.01.21 har vi hadd lope lasagne ,d var kjempe godt. Klem til dæ.

Linda Stuhaug

16. januar 2022

Så hyggelig! Kjekt å inspirere 😀

S

Sofie Illøkken

5. januar 2022

Lagde denne i dag, men droppet pasta og serverte med ovnsstekte poteter ved siden av isteden. Supergodt! Ifølge mannen min var dette den beste fiskeretten jeg har laget 🙂

Linda Stuhaug

6. januar 2022

Så kjekt å lese 😀

R

Randi

27. desember 2021

Hvor mange % fedt er der i norsk creme fraiche? I Danmark har vi både 9%, 18% og 38%. Hvilken skal jeg bruge? Tænker det er 38??

Linda Stuhaug

28. desember 2021

Vi har ca. samme her i Norge 🙂 Anbefaler egentlig 38%, men 18% fungerer det også!

S

Silje

18. februar 2020

Denne var nydelig!! Ny favoritt fiskemiddag uten den fremtredende fiskesmaken:D

Linda Stuhaug

19. februar 2020

Så kjekt den falt i smak, Silje 😀

J

Jannicke HG

30. mars 2023

Hei. Koker du grønnsakene på forhånd? Opplevde at grønnsakene ikke ble ferdig, ikke engang etter 40 min i ovnen…. Ellers nydelig rett👍

Linda Stuhaug

31. mars 2023

Nei😊 det er derfor det skal kuttast smått/tynt😃

G

Gunn

18. september 2022

Helt nydelig rett! Grønnsakene akkurat passe hard, nydelig saus, takk for maten!!! Lagde foccacia til😋

Linda Stuhaug

18. september 2022

Så kjekt det smakte❤️

K

Kine Nilsen Wallestrand

7. desember 2022

Har du noe tips til hva man kan bytte ut brokkolien med? Her i huset er vi ikke så glade i det🙈

Linda Stuhaug

11. desember 2022

Kva som helst anna av grønnsaker de liker :)

S

Siri

17. april 2018

Trenger ikke laksen stekes på forhånd?

Linda Stuhaug

17. april 2018

Nei.

M

Mette

3. april 2018

Hei, Jeg bor i Tyskland og lurer på hva kremgo er? Krydderost?

Linda Stuhaug

4. april 2018

Kremgo er eit merke på kremost 🙂 Du kan bruke andre typer kremoster også.

K

Karoline

20. mars 2018

Denne oppskriften var helt utrolig! Vi har blitt hekta her i huset. Til og med prøvd å bytte ut laks med kyllingkjøttdeig som også var kjempe godt!

Linda Stuhaug

22. mars 2018

Fantastisk! Det høres asbolutt veldig godt ut, Karoline 🙂

M

M

15. mars 2018

Pasta kan kokes opp ja, men viktig at den settes kaldt for å unngå giftstoffer! Voksne tåler det, men kan være farlig for små barn 🙂 Vet hvor fort gjort det er å glemme den på benken….

Linda Stuhaug

15. mars 2018

Jaha? Den skal jo rett i formen og inn i ovnen? 😉

M

M

16. mars 2018

Da er det ikke noe stress. Men jeg tenkte om man kokte opp dagen før feks 🙂

Linda Stuhaug

18. mars 2018

Aha 🙂

C

Celine

13. mars 2018

hei! kan en bytte ut creme fraiche med vanlig kesam i dette tilfellet?

Linda Stuhaug

13. mars 2018

Kesamen vil nok skille seg, dessverre.

P

Pierre

7. april 2020

Kan crème fraîche byttes ut med lettrømme?

Linda Stuhaug

8. april 2020

Tja. Creme fraiche egner seg mykje bedre til varme retter. Men det går sikkert fint å bruke lettrømme og 🙂

M

Mari

5. september 2018

Denne skal testes ut i dag:)) min super kresne kjæreste likte godt potet og blomkål mosen med kylling i går( eg hadde fisk), håper denne faller i smak i dag. han liker ikke ost men det nevner jeg ingenting om at er oppi. Haha!

Linda Stuhaug

5. september 2018

Haha! Då er eg spent på resultatet? 😀

K

Kristin

2. september 2018

Omg, denne var rett og slett heeeelt fantastisk! Nydelig å spise kald (og sikkert varm også) dagen etter var den også! Jeg hadde i et fedd hvitløk i tillegg. Brokkolien dampet jeg på forhånd, for jeg brukte frossen brokkoli (litt store buketter), mens gulrøttene ble passe av å kuttes i tynne skiver. Dette blir en gjenganger! 😀

Linda Stuhaug

2. september 2018

Så kjekt å lese, Kristin 😀 Gratengen er jo heilt toppers å variere med litt ulike typer grønnsaker også for variasjon 🙂 God søndagkveld til deg <3

A

Astrid

2. september 2018

Eg skal fatte meg i korthet: N-Y-D-E-L-E-G

Linda Stuhaug

2. september 2018

Hurra 😀 😀 <3

S

Sigrid

25. juni 2018

Funker det med kvit fisk? Har torsk og steinbit i frysen som jeg tenke å få brukt..

Linda Stuhaug

26. juni 2018

Så absolutt – kjør på 😀

T

Thea

28. mai 2018

Ser veldig godt ut, skal prøves! Koker du grønnsakene først?

Linda Stuhaug

29. mai 2018

Nei, då hadde eg skrevet det 🙂

T

Thea

30. mai 2018

Lagde denne i går, uten å koke grønnsakene først, men de ble ganske harde. Familien er ikke noe glad i det, så det endte med at det bare var jeg som spiste. Smakene var gode, men de harde grønnsakene ødela litt.

Linda Stuhaug

31. mai 2018

Visst du skar gulerøttene i tynne skiver og brokkolibukettane i små buketter? Det er nettopp derfor eg presiserer det. Men då veit du det til en anna gang, berre å koke grønnsakene først i gratenger fra meg – for eg er opptatt av at grønnsakene skal ha litt konsistens 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg