Gratinert lompewraps

God torsdag!

Idag har eg hatt en eksamens-pause og gjort noko veldig kjekt og spennande som eg har gleda meg til, og som eg ser fram til å dele meir av. På instastory har eg delt eit par knips visst du vil sjekke ut der i mellomtida, før eg deler meir neste veke 🙂

Uansett, eg tenkte å dele min nye favoritt om dagane, nemlig gratinert lompewraps:

Dette er en slags vri på lompetoasten – berre at den er rulla sammen med pålegget og bakt i ovnen – som en gratinert lompewraps. Gratinert lompewraps er ingenting nytt her på bloggen, dette har eg delt heilt tilbake i 2013 HER, men no har eg fått litt dilla igjen!

Min favorittkombinasjon er:
Lomper
Grønn pesto
Skinke
Ost
Gjerne litt grønt (pesto/ruccola e.l)
Krydder

Slik gjer du:
Start med å sette ovnen på 180 grader, varmluft. Smør lompene med pålegget – gjerne på eine halvdelen – og start med å rulle fra denne enden. Sett en tannstikke i lompene så den holder seg sammen, og steik midt i ovnen i 12-15 minutt – eller til osten er smelta og lompene sprø.

Kan nytast både nystekte, lune eller kalde 🙂

Juster antall lomper etter deg og dine behov, mellom to og fire passer for min del, alt ettersom. 

Både lompetoast og gratinert lompewraps er en slager som turmat for meg, men eg ete det ofte til frukost, har det med i matpakken eller bruker det som tilbehør til salater og suppe.

Du kan sjølvsagt bruke det pålegget du ønsker, om du vil lage en vegetarvariant eller bytte ut skinke med fårepølse, spekeskinke eller salami. Grønn pesto setter prikken over i-en synes eg, men det kan sløyfast – eller byttast med rød pesto, ketchup, kremost eller lignande.

Som dåkke veit etterkvart så bruker eg buer potetlomper/speltlomper visste eg ikkje lager mine egne:

Oppskrift på heimelaga lomper finner du HER. Desse kan du lage glutenfri også 🙂

Finn din favorittkombinasjon og prøv til frukost, lunsj eller kveldmat!

Nyt dagen vidare♥ Eg skal rett i eksamensmodus – sjølv om det er 4 dager til innlevering så vil eg gjerne ha litt fleire timer fri i helga, denne frøkna vil nemlig ut på ski, hehe 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Henriette

  Naaaammm <3 elsker buer lomper:)

  1. DĂ„ er vi to 🙂

 2. Hva kan man som pÄlegg her? Hva syntes du er godt?

  1. Det stĂ„r jo kva som er min favorittkombinasjon 😉 Skinke er og godt Ă„ bytte med anna salt skinke/forepĂžlse 🙂

 3. Gjer dei seg i frysen ogsĂ„? 🙂

  1. Tja, eg trur nok lompene blir litt slappe, men det gĂ„r nok heilt fint 😀