Vegetar enchiladas

Heisann!

Idag hadde eg egentlig tenkt å dele en digg vegetargrateng med dåkke, men den får vente til neste mandag. På fredag var eg nemlig på besøk hos ei venninne, og vi lagde vegetar enchiladas til middag – det var SÅ godt! Eg delte et par bilder på instastory og sida det var så mange som etterspurte oppskrifta, så tenkte eg det var på sin rette plass å dele den idag istedenfor 🙂 Bildekvaliteten er ikkje på sitt beste, men det lar eg faktisk gå for denne gang, for middagen vil eg dele!

Dette er altså en vegetarisk variant av enchiladas med lomper. Som fyll brukte vi litt diverse grønnsaker og svarte bønner, men her kan du gjerne bruke andre typer bønner/linser/kikerter om du heller vil det. Bruk også dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig 🙂

Vegetar enchiladas, 2-3 personer

Fyll
2 kartonger svarte bønner (170 g drenert vekt x2)
1/2 løk, 1/2 paprika, 200 g sjampinjong
2 fedd kvitløk, 1/2 chili
2 ss tomatpurè
400 g hakkede tomater
krydder etter smak – vi brukte spisskumin, paprika, salt og pepper

5-6 lomper
salsasaus
revet ost

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, varmluft. Hakk grønnsakene og finhakk kvitløk og chili. Steik i litt olje/smør. Tilsett deretter skylte bønner, tomatpurè og hakkede tomater – la det småkoke til en fyldig tomatsaus. Smak til med krydder.

Visst du ønsker det kan du bruke en potetstapper til å mose blandinga litt, for å få en meir bønnestuing-konsistens.

Fyll lomper med fyllet og legg i en ildfast form. Det er absoutt nok fyll til fleire lomper, men vi ville ete litt av fyllet vedsiden av etterpå 🙂 Fordel over salsasaus og revet ost, steik midt i ovnen i 12-18 minutt, til osten er gyllen og lompene sprø i kantane. Server straks.

Vi fylte bordet med masse digg tilbehør:Frisk salat, rødløk, vårløk, mais, salsasaus, fersk mango og heimelaga guacamole.

Guacamolen er laga av 2 avokadoer, 2 fedd kvitløk, litt fersk chili og deretter smakstilsatt med limesaft, salt og pepper.

Tilbehøret trenger ikkje vere så komplisert altså, vanligvis er eg fornøgd med en enkel, frisk salat, kesam og salsasaus – men digg med det lille ekstra også.

Det blei fleire gode porsjoner – det var utrulig godt, og det er definitivt ikkje siste gangen vegetar enchiladas skal stå for fredagsmiddagen! Kanskje det blir en ny vri neste gang? Har du en god oppskrift eller eit godt tips – del gjerne 🙂

Middag som passer like godt en mandag som fredag – håper du vil prøve♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Hva er forskjellen på kidney bønner og svarte bønner? Kan begge brukes til dette? 🙂

    1. Jada, du kan bruke kidneybønner og 🙂 Smaker berre litt annleis.

  2. Hei, 280 grader virker veldig varmt, skal det stå 180 grader? 🙂

    1. Ånei!!! Sjølvsagt! Takk som sa ifra, skal endrast med en gang 🙂