Grove vafler, sjokoladekrem og smoothie til påskefrokosten

REKLAME

Hei!

Påska nærma seg med stormskritt og noko av det beste med påskeferien er dei lange, deilige og koselige påskefrukostane. Her er det vell fleire som er enige? Man samlast med sine nærme og koser seg sammen, og er man heldige er sola på vei inn kjøkkenviduet og påskefrukosten blir etterfulgt av en tur på fjellet eller i skiløypene.

Det er det eg gleda meg mest til i påska – først og fremst at familien er samla, men og dei lange, fine og solfylte skiturane utendørs. En påsketradisjon hos oss er en lang dag på fjellet påskeafta, etterfulgt av påskelam og noko godt i glasset på hytta. Jepp, eg er så heldig og har hytte på fjellet, og det er en av dei plassane eg trives aller best – spesielt i høgtider 🙂 Og maten – som påskefrukosten – smaker av en eller anna grunn aller best på hytta på fjellet.

Eg vil inspirere til å la kvar einaste påskemorgen smake så godt den berre kan med produkter fra TINE, og gjere den kriminelt god med påskekrim på melkekartongane. Hugs også å bli med i påskekonkurransen der du kan sjekke om det mystiske fingeravtrykket er ditt 😉 Meir om dette kan du lese på Tine.no/påske.

Over til påskefrukosten – som eg er så heldig å har fått laga i samarbeid med Tine:

En kriminelt god påskefrukost med TINE!

REKLAME!

I samarbeid med TINE viser eg korleis du kan lage en kriminelt god påskefrukost 😀 Hugs å skru på HD!

Posted by Linda Stuhaug – sunn matglede on Wednesday, March 21, 2018

Var det noko som såg eller hørtes fristande ut? Det håper eg virkelig! Her har du oppskriftene på det som eg vil sei er en kriminelt god påskefukost, med kriminelt gode oppskrifter. Grunnen til at eg skriver at påskefrukosten er kriminelt god er både på grunn av påskekrimmen på melkekartongen, men og fordi man kan tillate seg en ekstra god frukost i påska. Frukosten med det lille ekstra 🙂

Sunne og grove påskevafler – med smak av appelsin

Du trenger, 6-8 plater
4 egg
200 g Tine kesam
2 ss Tine smør
200 g havremel
2 ts bakepulver
3 ss valgfri søtning (eg har brukt sukrin+)
eit godt dryss kanel og kardemomme
ca. 1 ss revet appelsinskall
ca. 2 dl Tine appelsinjuice til passelig konsistens

Slik gjer du:
Rør lett sammen egg og Tine kesam før du har i smelta Tine smør. Tilsett deretter tørrvarene og visp sammen til en klumpfri vaffelrøre. Til slutt skal appelsinskall tilsettast (hugs å vaske appelsina godt før du rasper) og Tine appelsinjuice du får en passelig vaffelrøre. Juster eventuelt med +/- 1 dl etter behov.

Vaffelrøra kan gjerne svellast nokre minutt, eller du kan starte steikinga med en gang. Tips! Lag gjerne klar vaffelrøra kvelden før og sett den i kjøleskapet! Steik opp vafler og server det gjerne mens dei er varme/lune.

Cottage cheese sjokoladekrem – perfekt som pålegg på vaflene

Du trenger, 1 skål
250 g Tine cottage cheese
2-3 ss kakao
2-3 ss valgfri søtning (eg har brukt sukrin+)
en klype flaksalt

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en liten bolle (hold litt tilbake på kakao og søtning for å smake til). Rør lett rundt med ei skei og mos deretter alt heilt smooth og klumpfritt med en stavmiksar. Smak eventuelt til med meir kakao/søtning. Ha sjokoladekremen over i en skål og topp med litt friske bær før servering.

Påskesmoothie med mango og appelsin

Du trenger, 4-6 mellomstore glass
400 g fryst mango
1 appelsin
300 g Tine naturell yoghurt
Tine appelsinjuice til passelig konsistens

Slik gjer du:
Ha fryst mango, appelsin og Tine naturell yoghurt i en blendar. Kjør til en klumpfri smoothie og juster med Tine appelsinjuice til passelig konsistens. Her justerer du sjølv etter kva du lika best; tynn smoothie eller fyldig smoothie. Server straks.

Dekk opp eit hyggelig bord og la alle forsyne seg med vafler og valgfri topping! Sjokoladekremen er virkelig perfekt som pålegg på vaflene, men Tine brunost, cottage cheese eller rømme er minst like godt.

Håper det var noko som frista! Påskevaflane var utrulig saftige og gode, og frukosten blei absolutt komplett med alt tilbehøret. En nydelig start på dagen♥

God påske når den tid kjem, og ha en kriminelt god påskefrukost 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *