Omelett med tubeost

Heisann!

Håpa alle har hatt ei riktig fin påske♥ Det har vell ikkje skjedd iløpet av desse 5 åra som bloggar at eg har hatt ei heil veke uten oppdateringer her på bloggen og knapt på mine sosiale kanaler – men det var akkurat det eg følte for, og det eg trengte denne påska. Sola har skint fra knallblå himmel over ei veke i strekk, og eg har virkelig utnytta det til det fulle, men no har eg fått samla masse overskudd og er klar for å ta fatt på kvardagen igjen 🙂

Eg har knapt stått på kjøkkenet dei siste to vekene, men før påske hadde eg en liten periode der eg hadde skikelig omelettdilla. Omelett daglig – enten til frukost, lunsj eller middag. Eg synes det passer like godt som en luksus frukost som en lettvint middag, eg, og tilpasser berre mengde og tilbehør etter kva måltid det er 🙂

Eg lagde mange forskjellige varianter av omeletten, men den eg lagde oftast – som eg fikk mest dilla på – var omelett med tubeost. Har du prøvd det før? Det er SÅ godt når tubeosten smelta i omeletten, enten det er på toppen eller om tubeosten er klappa sammen inni ein tynn omelett, slik som her:

I denne omeletten brukte eg:
3 egg
3 skiver skinke
litt spinat
baconost
salt og pepper
smør til steiking

Framgangsmåte:
Visp lett sammen egg med litt salt og pepper, hell over ei steikepanne med litt smør. La omeletten stivne litt før du tar på spinat, sinke og tubeost på eine halvdelen. Ha over andre halvdelen og la den steike på svak varme eit par minutt. Server straks med det tilbehøret du ønsker 🙂

Her kan du sjølvsagt variere med ulike smaker på både omeletten og fyllet. Bytt skinke med spekeskinke, fenalår eller fårepølse, bruk den smaken på tubeost som du lika – baconost, skinkeost, kyllingost etc. Spinaten kan fint droppast, og du kan gjerne fylle omeletten med enda meir snacks som ulike grønnsaker eller middagsrester -) Tilpass antall egg og mengder ut fra måltid og dine behov!Omeletten er også god kald, så den passer like godt i matpakken 🙂

Håper det frister, godtfolk! Ha en nydelig tirsdag♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *