Annonse
4. april 2018
Sukkerfri jordbær- og bringebærpudding
Onsdag aka lillelørdag!
Derfor er det på sin rette plass med sukkerfri, søt oppskrift 🙂 Denne jordbær- og bringebærpuddingen er naturlig proteinrik, sukkerfri, kalorilett, frisk, søt og veldig god. Perfekt som en lett kvardagsdessert, eller som en luksus kveldsmat:
Du trenger, 4-5 porsjoner
200 g frosne bringebær
200 g frosne jordbær
400 g naturell yoghurt *
50 g Sukrin+ *
5 plater gelatin
4 ss vatn
Slik gjer du:
1. Ha bringebær, jordbær, Sukrin+ og vatn i ein kjele. Kok opp under omrøring. Mos blandinga med stavmiksar.
2. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3–4 minutt til dei er mjuke. Knip ut vatnet og smelt i den varme bærblandinga.
3. Tilsett yoghurt og bland godt. Hell over i porsjonsformer eller en stor skål. Sett i kjøleskap i 3–4 timar, eller til den er stivna. Kan med fordel lagast dagen før.
4. Server med ein klatt søta naturell yoghurt og gjerne litt friske bær.
Tips og alternativ*
– Naturell yoghurt kan byttast med anna type yoghurt/kesam. Vær obs på å bruke litt mindre søtning om du bruker en yoghurt som er søt i seg sjølv.
– Oppskrifta kan fint lagast melkefri; då bytter du ut yoghurt med kokoskrem eller kokosmelk (ikkje light). Er kokosmelka veldig flytande vil eg anbefale å bruke en ekstra gelatinplate.
– Sukrin+ kan byttast med anna type søtning tilsvarande ca. 100 g sukker.
– Smakstilsett gjerne med lime, sitron eller andre smakstilsetninger.
Du kan sjølvsagt bytte bringebær og jordbær med andre typer bær også, eller blande to ulike bær som eg har gjort. Skogsbær, blåbær, bjørnebær, bringebær, jordbær….
Det er absolutt ikkje nødvendig å stå lenge på kjøkkenet for å lage en sunn og digg kvardagsdessert 🙂 Denne står seg også fleire dager i kjøleskapet!
Annonse
16 Kommentarer
Linda
4. april 2018
Linda Stuhaug
5. april 2018
Hanne
4. april 2018
Linda Stuhaug
5. april 2018
Andrea
4. april 2018
Linda Stuhaug
5. april 2018
Christel
4. april 2018
Linda Stuhaug
4. april 2018
MoKath
4. april 2018
Linda Stuhaug
4. april 2018
ingrid
10. august 2018
Linda Stuhaug
11. august 2018
Pia
31. mai 2018
Linda Stuhaug
31. mai 2018
Sigrunn B
9. februar 2023
Linda Stuhaug
10. februar 2023
SKRIV EN KOMMENTAR