Sukkerfri jordbær- og bringebærpudding

Onsdag aka lillelørdag!

Derfor er det på sin rette plass med sukkerfri, søt oppskrift 🙂 Denne jordbær- og bringebærpuddingen er naturlig proteinrik, sukkerfri, kalorilett, frisk, søt og veldig god. Perfekt som en lett kvardagsdessert, eller som en luksus kveldsmat:

Du trenger, 4-5 porsjoner
200 g frosne bringebær
200 g frosne jordbær
400 g naturell yoghurt *
50 g Sukrin+ *
5 plater gelatin
4 ss vatn

Slik gjer du:
1. Ha bringebær, jordbær, Sukrin+ og vatn i ein kjele. Kok opp under omrøring. Mos blandinga med stavmiksar.

2. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3–4 minutt til dei er mjuke. Knip ut vatnet og smelt i den varme bærblandinga.

3. Tilsett yoghurt og bland godt. Hell over i porsjonsformer eller en stor skål. Sett i kjøleskap i 3–4 timar, eller til den er stivna. Kan med fordel lagast dagen før.

4. Server med ein klatt søta naturell yoghurt og gjerne litt friske bær.

Tips og alternativ*
– Naturell yoghurt kan byttast med anna type yoghurt/kesam. Vær obs på å bruke litt mindre søtning om du bruker en yoghurt som er søt i seg sjølv.

– Oppskrifta kan fint lagast melkefri; då bytter du ut yoghurt med kokoskrem eller kokosmelk (ikkje light). Er kokosmelka veldig flytande vil eg anbefale å bruke en ekstra gelatinplate.

– Sukrin+ kan byttast med anna type søtning tilsvarande ca. 100 g sukker.

– Smakstilsett gjerne med lime, sitron eller andre smakstilsetninger.

Du kan sjølvsagt bytte bringebær og jordbær med andre typer bær også, eller blande to ulike bær som eg har gjort. Skogsbær, blåbær, bjørnebær, bringebær, jordbær….


Det er absolutt ikkje nødvendig å stå lenge på kjøkkenet for å lage en sunn og digg kvardagsdessert 🙂 Denne står seg også fleire dager i kjøleskapet!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Dette så utrolig godt ut. Må testes.

    1. Håper den smaker! Eg synes denne er SÅ god 🙂

  2. Christel

    Denne så veldig god ut 🙂 Blir det for tykt hvis en bruker kesam tror du? Vaniljekesam for eksempel 🙂

    1. Neida, det skal gå heilt fint!

  3. Tror du det går Ann og lage på fryst frukt, feks mango? 🙂

    1. Ja, det trur eg absolutt 🙂

  4. Stina-Marie Kvandal

    Hei!
    Jeg fant et såkalt «alternativ» for godis her om dagen.. På sunkost.
    Det heter VIVIL CremeLife. Sukkerfri Caramel drops, står det. Det inneholder isomalt, maltitol syrup og acesulfame. Dette er jo søtningsstoffer.
    Ble overrasket over at de var lite kalorier i, men dette gir jo blodsukkerstigning deluxe! Ville du ha spist dem? Eller holde deg til «vanlig» drops når du først skulle skeie ut? 🙂

    1. Eg «skeier» ikkje ut med en drops eller to 😉 Det handler litt om mengde her. Eg ete sukkerfri drops innimellom, men dette må du vurdere sjølv 🙂

      1. Stina-Marie

        Ja, det er sant 🙂 Lurte mer på om du mener disse er sunnere enn annet søtt! Ble så usikker på virkningen av søtstoffene.

      2. Virkingen av søtstoffane er veldig ulikt fra person til person 🙂 Som sagt så ete eg slike drops innimellom, men kan ikkje ete så mange – då vrir magen seg fort… Maltitol er vertfall krise her i støtte mengder, hehe 🙂

  5. Kan man bruke gelatinpulver i steden for?

    1. Du kan jo prøve, det går sikkert fint 🙂

  6. Er det mulig å bruke gelatinpulver i stedet? I tilfelle hvor mye?

    1. 1 ts pulver = 2 plater.

  7. laga puddingen med kirsebær. N-Y-D-E-L-I-G !!!!!

    1. Wow! Det trur eg på! Skal jammen prøve det en gang 😀

  8. Kan jeg bruke friske bær? Har to kurver med bringebær jeg skulle fått brukt, eller bør jeg fryse dem først? Har opplevd å få feil konsistens på ting før ved å bytte frosne bær med friske bær

    1. Hei! Eg har dessverre ikkje erfaring med å lage denne med friske bær, men eg rekner med det skal gå heilt fint 🙂