Linda Stuhaug

Annonse

4. april 2018

Sukkerfri jordbær- og bringebærpudding

Sukkerfri jordbær- og bringebærpudding
Onsdag aka lillelørdag!
Derfor er det på sin rette plass med sukkerfri, søt oppskrift 🙂 Denne jordbær- og bringebærpuddingen er naturlig proteinrik, sukkerfri, kalorilett, frisk, søt og veldig god. Perfekt som en lett kvardagsdessert, eller som en luksus kveldsmat:
Du trenger, 4-5 porsjoner 200 g frosne bringebær 200 g frosne jordbær 400 g naturell yoghurt * 50 g Sukrin+ * 5 plater gelatin 4 ss vatn
Slik gjer du: 1. Ha bringebær, jordbær, Sukrin+ og vatn i ein kjele. Kok opp under omrøring. Mos blandinga med stavmiksar.
2. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3–4 minutt til dei er mjuke. Knip ut vatnet og smelt i den varme bærblandinga.
3. Tilsett yoghurt og bland godt. Hell over i porsjonsformer eller en stor skål. Sett i kjøleskap i 3–4 timar, eller til den er stivna. Kan med fordel lagast dagen før.
4. Server med ein klatt søta naturell yoghurt og gjerne litt friske bær.
Tips og alternativ* – Naturell yoghurt kan byttast med anna type yoghurt/kesam. Vær obs på å bruke litt mindre søtning om du bruker en yoghurt som er søt i seg sjølv.
– Oppskrifta kan fint lagast melkefri; då bytter du ut yoghurt med kokoskrem eller kokosmelk (ikkje light). Er kokosmelka veldig flytande vil eg anbefale å bruke en ekstra gelatinplate.
– Sukrin+ kan byttast med anna type søtning tilsvarande ca. 100 g sukker.
– Smakstilsett gjerne med lime, sitron eller andre smakstilsetninger.
Du kan sjølvsagt bytte bringebær og jordbær med andre typer bær også, eller blande to ulike bær som eg har gjort. Skogsbær, blåbær, bjørnebær, bringebær, jordbær….
Det er absolutt ikkje nødvendig å stå lenge på kjøkkenet for å lage en sunn og digg kvardagsdessert 🙂 Denne står seg også fleire dager i kjøleskapet!

Onsdag aka lillelørdag!

Derfor er det på sin rette plass med sukkerfri, søt oppskrift 🙂 Denne jordbær- og bringebærpuddingen er naturlig proteinrik, sukkerfri, kalorilett, frisk, søt og veldig god. Perfekt som en lett kvardagsdessert, eller som en luksus kveldsmat:

Du trenger, 4-5 porsjoner
200 g frosne bringebær
200 g frosne jordbær
400 g naturell yoghurt *
50 g Sukrin+ *
5 plater gelatin
4 ss vatn

Slik gjer du:
1. Ha bringebær, jordbær, Sukrin+ og vatn i ein kjele. Kok opp under omrøring. Mos blandinga med stavmiksar.

2. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 3–4 minutt til dei er mjuke. Knip ut vatnet og smelt i den varme bærblandinga.

3. Tilsett yoghurt og bland godt. Hell over i porsjonsformer eller en stor skål. Sett i kjøleskap i 3–4 timar, eller til den er stivna. Kan med fordel lagast dagen før.

4. Server med ein klatt søta naturell yoghurt og gjerne litt friske bær.

Tips og alternativ*
– Naturell yoghurt kan byttast med anna type yoghurt/kesam. Vær obs på å bruke litt mindre søtning om du bruker en yoghurt som er søt i seg sjølv.

– Oppskrifta kan fint lagast melkefri; då bytter du ut yoghurt med kokoskrem eller kokosmelk (ikkje light). Er kokosmelka veldig flytande vil eg anbefale å bruke en ekstra gelatinplate.

– Sukrin+ kan byttast med anna type søtning tilsvarande ca. 100 g sukker.

– Smakstilsett gjerne med lime, sitron eller andre smakstilsetninger.

Du kan sjølvsagt bytte bringebær og jordbær med andre typer bær også, eller blande to ulike bær som eg har gjort. Skogsbær, blåbær, bjørnebær, bringebær, jordbær….


Det er absolutt ikkje nødvendig å stå lenge på kjøkkenet for å lage en sunn og digg kvardagsdessert 🙂 Denne står seg også fleire dager i kjøleskapet!

Annonse

16 Kommentarer

L

Linda

4. april 2018

Er det mulig å bruke gelatinpulver i stedet? I tilfelle hvor mye?

Linda Stuhaug

5. april 2018

1 ts pulver = 2 plater.

H

Hanne

4. april 2018

Kan man bruke gelatinpulver i steden for?

Linda Stuhaug

5. april 2018

Du kan jo prøve, det går sikkert fint 🙂

A

Andrea

4. april 2018

Tror du det går Ann og lage på fryst frukt, feks mango? 🙂

Linda Stuhaug

5. april 2018

Ja, det trur eg absolutt 🙂

C

Christel

4. april 2018

Denne så veldig god ut 🙂 Blir det for tykt hvis en bruker kesam tror du? Vaniljekesam for eksempel 🙂

Linda Stuhaug

4. april 2018

Neida, det skal gå heilt fint!

M

MoKath

4. april 2018

Dette så utrolig godt ut. Må testes.

Linda Stuhaug

4. april 2018

Håper den smaker! Eg synes denne er SÅ god 🙂

i

ingrid

10. august 2018

Kan jeg bruke friske bær? Har to kurver med bringebær jeg skulle fått brukt, eller bør jeg fryse dem først? Har opplevd å få feil konsistens på ting før ved å bytte frosne bær med friske bær

Linda Stuhaug

11. august 2018

Hei! Eg har dessverre ikkje erfaring med å lage denne med friske bær, men eg rekner med det skal gå heilt fint 🙂

P

Pia

31. mai 2018

laga puddingen med kirsebær. N-Y-D-E-L-I-G !!!!!

Linda Stuhaug

31. mai 2018

Wow! Det trur eg på! Skal jammen prøve det en gang 😀

S

Sigrunn B

9. februar 2023

Hei! Det står 4 ss vann i ingredienselisten, men to ganger i beskrivelsen. Hvor mye vann med bærene?

Linda Stuhaug

10. februar 2023

Bløytlegging av gelatinplatene er noke eget :) Der må du bruke meir enn 4 ss vatn.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg