Sunne, saftige havrelapper

God fredagsmorgen! 

Er du innom her for inspirasjon til frukosten? Eller kanskje lunsjen? Då er du komt riktig! For desse sunne, saftige havrelappane må prøvast – om du ikkje allerede har gjort det. Dei er SÅ gode, og en virkelig storfavoritt hos både meg og dåkke. Det er nemlig samme oppskrifta som eg har delt fleire ganger tidligare – (proteinrike) havrepannekaker har eg blant anna kalla dei før – og dei har også fått sin hedersplass i boka mi (egenreklame)♥

Uansett, desse er sukkerfri, proteinrike, grove og metter godt – perfekt for dei som liker eit litt søtt måltid som også er næringsrikt. Ingen hokus pokus er det heller, lappane har du nystekte på 10 minutter fra start til slutt 🙂

*les tips!

Sunne, saftige havrelapper – 1 porsjon
100 g original kesam
1 stort egg
35 g havremjøl *
15 g valgfri tørrvare *
1/2 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme
1-2 ts sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2-4 ts sukker)

Slik gjer du:
Visp sammen ingrediensane. Tilsett eventuelt bittelitt væske om røra er veldig tjukk (1-2 ss vatn). Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Steik pannekakene gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig). Server nystekte med valgfritt pålegg♥

Antall havrelapper varierer etter kor store du lager dei, eg får alt fra 6-10 stk med denne oppskrifta. Denne gangen var dei relativt små, mens andre ganger lager eg dei større.

*TIPS!
Havremjøl får du i så og sei alle dagligvarebutikker, men du kan også lage dette enkelt sjølv ved å blende havregryn i en blendar eller foodprosessor. Bruk glutenfritt havremjøl for 100% glutenfri pannekaker.

Som valgfri tørrvare kan du bruke det du liker og har tilgjengelig – for eksempel kveitemjøl, speltmjøl, nøttemjøl eller lignande. Du kan også bruke meir havremjøl. Eg bruker alltid vaniljeproteinpulver, fordi eg synes det gir en skikkelig god smak og konsistens♥

Nystekte havrelapper med brunost og sukkerfritt syltetøy var nydelig, men resten av pannekakene åt eg med favorittpålegget mitt som er cottage cheese og sukkerfritt jordbærsyltetøy fra lerum.  Eg har og fått dilla på kombinasjonen av cottage cheese og fibersirup gold, eller kombinasjonen av mandelsmør og bananbiter♥ Mmm!

Med andre ord: bruk akkurat det pålegget du liker og finn din favoritt – eller et uten pålegg!

Havrelappane er definitivt best nystekte, men er absolutt gode kalde også. Passer fint å ta med i matpakken eller som turmat – men hugs å ta med eventuelt pålegg ved siden av.

Eg har jammen prøvd meg på mange ulike oppskrifter på havrelapper/havrepannekaker/proteinpannekaker – ja, you name it – opp gjennom åra, men desse er absolutt favorittoppskrifta og eg faller alltid tilbake på den. Eg får alltid perfekt resultat med denne – runde, saftige, fluffy!

Kanskje det blir havrelapper til frukost eller lunsj iløpet av helga? Desse er perfekte til både frukost og lunsj – for store og små. Lag en stor oppskrift og sett fram mykje godt pålegg, så alle kan forsyne seg med det dei vil♥

God helg alle sammen 🙂

60 kommentarer

 1. Heiiii. Prøvde oppskriften til lunsj idag, men synes røra ble veldig veldig seig og tykk? Måtte ta litt vann for å i det heletatt klare å få noe ut av den. Bruker du ingen væske ? 🙂 ellers var de helt nydelige!

  1. Nei, eg bruker ikkje væske når eg får denne konsistensen her 🙂 Men det er ingenting i veien for å bruke litt væske om røra er veeldig tjukk, men eg kan ikkje heilt skjønne at den blir det heller, om man følger oppskrifta.. Men blei røra seig og tjukk måtte det nok litt væske til!

   1. Kan godt være egget var for lite, det har faktisk veldig mye å si på L egg og s/m egg;)

   2. Absolutt, det har MASSE å sei 🙂 Har presisert det no i innlegget. Eg bruka alltid store egg 🙂

 2. Elisabeth

  Kan jeg lage disse uten egg? Eller har du en oppskrift på lapper/pannekaker uten egg for oss som er allergisk? 🙂

  1. Det har eg dessverre ikkje :/ Du må bruke noko som erstatning for egget, isåfall. Kanskje «no egg» erstatter? 🙂

  2. Jeg bruker 1 ss chiafrø , (kan og bruke linfrø) , bland ut i 4-5 ss vann og la det svelle i 10-15 min- dette tilsvarer et egg Har ikke prøvd denne oppskriften ennå, men har brukt det i annen bakst med stor suksess

   1. Supert tips, Ingrid 🙂

 3. Kan jeg bruke yoghurt / cottage cheese dersom jeg ikke har kesam?

  Ser nydelig ut til kveldsmat 🙂

  1. Du kan bruke yoghurt, men ikkje mager yoghurt 😉 Då får du berre tørre lapper.

   1. Jeg brukter mager cottage cheese idag, nydelige!

   2. Såå bra 😀

 4. hva menes med tørrvare?

 5. Disse så kjempegode ut! Lyst å lage, og har alle ingrediensene utenom kesam. Hva annet kan jeg bruke?

  1. Rømme/creme fraiche eller lignande meieriprodukt som ikkje er magrare enn original kesam 🙂

 6. Lapper

 7. Kan jeg bruke rømme i stedet for kesam?

  1. Dte går nok bra 😉

 8. Hei! Bruker du smør eller noe annet i panna når du steker lappene?

 9. Desse blei lunsj i dag! Utrulig gode, kjem heilt klart til å bli laga igjen! 😀 Som alltid; takk for inspirasjon, håper du har ein fin dag! ^^

  1. Tusen takk, Sandra <3 Ha en nydelig mandag 🙂

 10. Kristin

  Jeg har kjøpt sukrin gold, kan det brukes i denne oppskriften? Hvilken mengde tilsvarer det? (Har ikke brukt slike produkter før).

  1. Ja, det kan du 🙂 Doble mengden for sukrin+ (sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin gold). Håpa det smaker <3

 11. Marianne

  Desse var fantastisk gode

  1. SÅ bra, Marianne 😀

 12. Andrine

  Kan jeg bruke mager vanilje kesam isteden for vanlig kesam? 🙂

  1. Ja, men eg anbefaler i utgansgpunktet ikkje mager kesam, då blir havrelappane fort tørre 😉

 13. Har du forsøkt å fryse dem?

  1. Nei, men veit mange av lesarane mine gjer det 🙂

 14. Takk for mange fine oppskrifter 🙂 Dei er både enkle og gode, og ikkje minst superfantastiske for meg som må ned i vekt. Eg kosar meg med sunnare mat – med meir fiber og utan sukker. I heimen er det også innført ein vegetarmandag etter inspirasjon frå her.

  1. Så hyggelig å lese, Evy 😀 Håper eg kan fortsette å inspirere deg mykje framover! 🙂

 15. Martin Siggs

  Kan jeg bruke stavmikser i stedet for blender?

  1. Til…? Eg bruker berre en gaffel til å røre sammen ingrediensane her 😉

   1. kristin

    kvor mange kcal?=)

   2. Kalorier på man rekne på sjølv 🙂

 16. Inger Berit Magnussen

  Hei dette så godt ut kan svelene fryses?
  Hilsen Inger Berit

  1. Hei! Ja, det kan dei 😀

 17. Kristin

  Disse ble supergode! Lette og lage også, men skjønner ikke hvordan du fikk så mange ut av den røra… jeg triplet den og fikk bare 12stk (ca 5-6cm i diam)…

  1. Hm, det høyres veldig rart ut, haha. Det varierer kor mange eg får ut fra størrelse og fyldighet, men 12 stk med trippel oppskrift høyres veldig lite ut. Menmen, smaken som teller 🙂

 18. Hei! Har lyst til åprøve disse mem da jeg regner kalorier synes jeg det virker som en veldig stor porsjon og i tillegg pålegg? Er det meningen at dette skal være en vanlig frokostporsjon? Jeg må igang med en livsstils endring og trenger tips og de så veldig gode ut men tenker det er for mye…?

  1. Eg rekner ikkje på kalorier, er det ein nødvendighet så må du gjere det sjølv 🙂

 19. Wow. Du sa at man ikke trengte å bruke smør/olje, men her står jeg og har brent alle de første lappene..

  1. Jaha? Kor sa eg det? Eg svarte på ein kommentar overnfor at EG ikkje bruker det. Det står klart og tydelig i innlegget at du må bruke steikefett om nødvendig. Det vil jo selfølgelig variere etter kva steikepanne men har 😉

 20. Hege Marie

  Hei! Er det ts eller sukrin skal måles i?

  1. Hege Marie

   Mente ts eller ss

 21. Hei 🙂
  Har ete desse lappane fleire gong i løpet av den siste tida, minst èin gong i veka! Så gode, og så gode for magen! Eg har bruka mager kesam eit par gong, sida eg ikkje hadde original i hus. Eg stekte dei med kokosolje, da gjekk det fint. Kan godt hende dei er betre kalde om ein brukar original i staden for mager. Tusen takk for ei super oppskrift, liker denne veldig godt

  1. Hei! Ikkje sant dei er gode? Absolutt min favoritt 🙂 Dei blir generelt best med original framfor mager kesam, og det legger du nok spesielt merke til når dei er kalde ja. Mager kesam er veldig magert! Kjekt med tilbakemelding iallefall!! 🙂

 22. Tenk å lage en så liten oppskrift, på noe som er så godt.

  1. Hehe ja, heldigvis enkel oppskrift å doble eller triple 😀

 23. Kaja Helene Restad

  Kan man lage røra dagen før og så steke de på morgenen? Morgenen med smått er ofte hektisk, og de er favoritten til gutten i hus og perfekte i matpakka hans

  1. Absolutt, røra kan fint stå nokon dager i kjøleskapet 😀

 24. Kan denne lages melkefri? Ikke spesielt glad i kokossmak, men finnes det noe annet jeg lan erstatte med?

  1. En eller annl form for melkefritt alternativ til yoghurt/creme fraiche kan brukast 🙂

 25. Elsker desse lappane, brukar stort sett vanilje kesam og droppar søtning. Med friske jordbær er desse heilt nydelige! Falt i smak hos ungane også

  1. Så kjekt å lese, Tonje 😀

 26. Ann-Karin Svensli

  Dette er de beste havrelappene jeg har smakt Ungene liker dem også

  1. Så kjekt å lese, Ann-Karin 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *