Linda Stuhaug

Annonse

Sunne, saftige havrelapper

Sunne, saftige havrelapper
God fredagsmorgen!
Er du innom her for inspirasjon til frukosten? Eller kanskje lunsjen? Då er du komt riktig! For desse sunne, saftige havrelappane må prøvast – om du ikkje allerede har gjort det. Dei er SÅ gode, og en virkelig storfavoritt hos både meg og dåkke. Det er nemlig samme oppskrifta som eg har delt fleire ganger tidligare – (proteinrike) havrepannekaker har eg blant anna kalla dei før – og dei har også fått sin hedersplass i boka mi (egenreklame)♥
Uansett, desse er sukkerfri, proteinrike, grove og metter godt – perfekt for dei som liker eit litt søtt måltid som også er næringsrikt. Ingen hokus pokus er det heller, lappane har du nystekte på 10 minutter fra start til slutt 🙂
*les tips!
Sunne, saftige havrelapper – 1 porsjon 100 g original kesam 1 stort egg 35 g havremjøl * 15 g valgfri tørrvare * 1/2 ts bakepulver eit godt dryss kanel og kardemomme 1-2 ts sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2-4 ts sukker)
Slik gjer du: Visp sammen ingrediensane. Tilsett eventuelt bittelitt væske om røra er veldig tjukk (1-2 ss vatn). Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Steik pannekakene gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig). Server nystekte med valgfritt pålegg♥
Antall havrelapper varierer etter kor store du lager dei, eg får alt fra 6-10 stk med denne oppskrifta. Denne gangen var dei relativt små, mens andre ganger lager eg dei større.
*TIPS! Havremjøl får du i så og sei alle dagligvarebutikker, men du kan også lage dette enkelt sjølv ved å blende havregryn i en blendar eller foodprosessor. Bruk glutenfritt havremjøl for 100% glutenfri pannekaker.
Som valgfri tørrvare kan du bruke det du liker og har tilgjengelig – for eksempel kveitemjøl, speltmjøl, nøttemjøl eller lignande. Du kan også bruke meir havremjøl. Eg bruker alltid vaniljeproteinpulver, fordi eg synes det gir en skikkelig god smak og konsistens♥
Nystekte havrelapper med brunost og sukkerfritt syltetøy var nydelig, men resten av pannekakene åt eg med favorittpålegget mitt som er cottage cheese og sukkerfritt jordbærsyltetøy fra lerum. Eg har og fått dilla på kombinasjonen av cottage cheese og fibersirup gold, eller kombinasjonen av mandelsmør og bananbiter♥ Mmm!
Med andre ord: bruk akkurat det pålegget du liker og finn din favoritt – eller et uten pålegg!
Havrelappane er definitivt best nystekte, men er absolutt gode kalde også. Passer fint å ta med i matpakken eller som turmat – men hugs å ta med eventuelt pålegg ved siden av.
Eg har jammen prøvd meg på mange ulike oppskrifter på havrelapper/havrepannekaker/proteinpannekaker – ja, you name it – opp gjennom åra, men desse er absolutt favorittoppskrifta og eg faller alltid tilbake på den. Eg får alltid perfekt resultat med denne – runde, saftige, fluffy!
Kanskje det blir havrelapper til frukost eller lunsj iløpet av helga? Desse er perfekte til både frukost og lunsj – for store og små. Lag en stor oppskrift og sett fram mykje godt pålegg, så alle kan forsyne seg med det dei vil♥
God helg alle sammen 🙂

God fredagsmorgen!

Er du innom her for inspirasjon til frukosten? Eller kanskje lunsjen? Då er du komt riktig! For desse sunne, saftige havrelappane må prøvast – om du ikkje allerede har gjort det. Dei er SÅ gode, og en virkelig storfavoritt hos både meg og dåkke. Det er nemlig samme oppskrifta som eg har delt fleire ganger tidligare – (proteinrike) havrepannekaker har eg blant anna kalla dei før – og dei har også fått sin hedersplass i boka mi (egenreklame)♥

Uansett, desse er sukkerfri, proteinrike, grove og metter godt – perfekt for dei som liker eit litt søtt måltid som også er næringsrikt. Ingen hokus pokus er det heller, lappane har du nystekte på 10 minutter fra start til slutt 🙂

*les tips!

Sunne, saftige havrelapper – 1 porsjon
100 g original kesam
1 stort egg
35 g havremjøl *
15 g valgfri tørrvare *
1/2 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme
1-2 ts  sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2-4 ts sukker)

Slik gjer du:
Visp sammen ingrediensane. Tilsett eventuelt bittelitt væske om røra er veldig tjukk (1-2 ss vatn). Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Steik pannekakene gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig). Server nystekte med valgfritt pålegg♥

Antall havrelapper varierer etter kor store du lager dei, eg får alt fra 6-10 stk med denne oppskrifta. Denne gangen var dei relativt små, mens andre ganger lager eg dei større.

*TIPS!
Havremjøl får du i så og sei alle dagligvarebutikker, men du kan også lage dette enkelt sjølv ved å blende havregryn i en blendar eller foodprosessor. Bruk glutenfritt havremjøl for 100% glutenfri pannekaker.

Som valgfri tørrvare kan du bruke det du liker og har tilgjengelig – for eksempel kveitemjøl, speltmjøl, nøttemjøl eller lignande. Du kan også bruke meir havremjøl. Eg bruker alltid vaniljeproteinpulver, fordi eg synes det gir en skikkelig god smak og konsistens♥

Nystekte havrelapper med brunost og sukkerfritt syltetøy var nydelig, men resten av pannekakene åt eg med favorittpålegget mitt som er cottage cheese og sukkerfritt jordbærsyltetøy fra lerum. Eg har og fått dilla på kombinasjonen av cottage cheese og fibersirup gold, eller kombinasjonen av mandelsmør og bananbiter♥ Mmm!

Med andre ord: bruk akkurat det pålegget du liker og finn din favoritt – eller et uten pålegg!

Havrelappane er definitivt best nystekte, men er absolutt gode kalde også. Passer fint å ta med i matpakken eller som turmat – men hugs å ta med eventuelt pålegg ved siden av.

Eg har jammen prøvd meg på mange ulike oppskrifter på havrelapper/havrepannekaker/proteinpannekaker – ja, you name it – opp gjennom åra, men desse er absolutt favorittoppskrifta og eg faller alltid tilbake på den. Eg får alltid perfekt resultat med denne – runde, saftige, fluffy!

Kanskje det blir havrelapper til frukost eller lunsj iløpet av helga? Desse er perfekte til både frukost og lunsj – for store og små. Lag en stor oppskrift og sett fram mykje godt pålegg, så alle kan forsyne seg med det dei vil♥

God helg alle sammen 🙂

Annonse

70 Kommentarer

C

C

2. mai 2021

Kan denne lages melkefri? Ikke spesielt glad i kokossmak, men finnes det noe annet jeg lan erstatte med?

Linda Stuhaug

3. mai 2021

En eller annl form for melkefritt alternativ til yoghurt/creme fraiche kan brukast 🙂

K

Kaja Helene Restad

7. april 2021

Kan man lage røra dagen før og så steke de på morgenen? Morgenen med smått er ofte hektisk, og de er favoritten til gutten i hus og perfekte i matpakka hans

Linda Stuhaug

8. april 2021

Absolutt, røra kan fint stå nokon dager i kjøleskapet 😀

L

Liv Gjevik

26. mars 2021

Tenk å lage en så liten oppskrift, på noe som er så godt.

Linda Stuhaug

26. mars 2021

Hehe ja, heldigvis enkel oppskrift å doble eller triple 😀

M

Martin Siggs

18. mars 2019

Kan jeg bruke stavmikser i stedet for blender?

Linda Stuhaug

19. mars 2019

Til…? Eg bruker berre en gaffel til å røre sammen ingrediensane her 😉

k

kristin

19. juni 2019

kvor mange kcal?=)

Linda Stuhaug

20. juni 2019

Kalorier på man rekne på sjølv 🙂

M

Maren

26. januar 2021

Hei 🙂 Har ete desse lappane fleire gong i løpet av den siste tida, minst èin gong i veka! Så gode, og så gode for magen! Eg har bruka mager kesam eit par gong, sida eg ikkje hadde original i hus. Eg stekte dei med kokosolje, da gjekk det fint. Kan godt hende dei er betre kalde om ein brukar original i staden for mager. Tusen takk for ei super oppskrift, liker denne veldig godt

Linda Stuhaug

26. januar 2021

Hei! Ikkje sant dei er gode? Absolutt min favoritt 🙂 Dei blir generelt best med original framfor mager kesam, og det legger du nok spesielt merke til når dei er kalde ja. Mager kesam er veldig magert! Kjekt med tilbakemelding iallefall!! 🙂

E

Evy

11. mars 2019

Takk for mange fine oppskrifter 🙂 Dei er både enkle og gode, og ikkje minst superfantastiske for meg som må ned i vekt. Eg kosar meg med sunnare mat – med meir fiber og utan sukker. I heimen er det også innført ein vegetarmandag etter inspirasjon frå her.

Linda Stuhaug

12. mars 2019

Så hyggelig å lese, Evy 😀 Håper eg kan fortsette å inspirere deg mykje framover! 🙂

I

Ine

8. februar 2019

Har du forsøkt å fryse dem?

Linda Stuhaug

8. februar 2019

Nei, men veit mange av lesarane mine gjer det 🙂

L

Lise

1. oktober 2019

Wow. Du sa at man ikke trengte å bruke smør/olje, men her står jeg og har brent alle de første lappene..

Linda Stuhaug

2. oktober 2019

Jaha? Kor sa eg det? Eg svarte på ein kommentar overnfor at EG ikkje bruker det. Det står klart og tydelig i innlegget at du må bruke steikefett om nødvendig. Det vil jo selfølgelig variere etter kva steikepanne men har 😉

A

Anonym

17. september 2019

Hei! Har lyst til åprøve disse mem da jeg regner kalorier synes jeg det virker som en veldig stor porsjon og i tillegg pålegg? Er det meningen at dette skal være en vanlig frokostporsjon? Jeg må igang med en livsstils endring og trenger tips og de så veldig gode ut men tenker det er for mye…?

Linda Stuhaug

18. september 2019

Eg rekner ikkje på kalorier, er det ein nødvendighet så må du gjere det sjølv 🙂

W

Wenche

16. januar 2022

Helt nydelige lapper! Var så gode at jeg bare mumset de i meg uten pålegg😄 Har stort sett laget bananpannekakene, men det var godt med lapper uten banansmak også!

Linda Stuhaug

17. januar 2022

Enig! Eg er glad i begge deler 😀

K

Kristin

17. august 2019

Disse ble supergode! Lette og lage også, men skjønner ikke hvordan du fikk så mange ut av den røra… jeg triplet den og fikk bare 12stk (ca 5-6cm i diam)…

Linda Stuhaug

18. august 2019

Hm, det høyres veldig rart ut, haha. Det varierer kor mange eg får ut fra størrelse og fyldighet, men 12 stk med trippel oppskrift høyres veldig lite ut. Menmen, smaken som teller 🙂

I

Inger Berit Magnussen

6. august 2019

Hei dette så godt ut kan svelene fryses? Hilsen Inger Berit

Linda Stuhaug

6. august 2019

Hei! Ja, det kan dei 😀

A

Ann-Karin Svensli

15. september 2021

Dette er de beste havrelappene jeg har smakt Ungene liker dem også

Linda Stuhaug

16. september 2021

Så kjekt å lese, Ann-Karin 😀

T

Tonje

14. september 2021

Elsker desse lappane, brukar stort sett vanilje kesam og droppar søtning. Med friske jordbær er desse heilt nydelige! Falt i smak hos ungane også

Linda Stuhaug

14. september 2021

Så kjekt å lese, Tonje 😀

H

Hildegunn

11. juni 2022

Hei! Har søkt på nettet etter vaniljeproteinpulver og det er så mykje å velge mellom. Har du eit merke eller nettbutikk du har god erfaring med?

Linda Stuhaug

11. juni 2022

Hei! No bruker eg merket "Bodylab" :)

H

Hildegunn

12. juni 2022

Takk for tips!😃Og takk for alle gode oppskrifter og inspirasjon!

Linda Stuhaug

13. juni 2022

Hyggelig å inspirere!

H

Hege Marie

26. november 2019

Hei! Er det ts eller sukrin skal måles i?

H

Hege Marie

26. november 2019

Mente ts eller ss

Linda Stuhaug

27. november 2019

ts 🙂

T

Trine

19. juni 2022

Kan/ska ein ha noe natron i, som ekstra hevemiddel?

Linda Stuhaug

20. juni 2022

Nei, det er ikkje nødvendig☺️

T

Toon

5. april 2022

Hei! Tenker skal prøve disse... Men så lurer jeg på om du har en oppskrift utek egg? Eller noe lignende uten egg? 😁 tusen takk!

Linda Stuhaug

5. april 2022

Hei! Nei, dessverre, det har eg ikkje :/

M

Marianne

12. april 2018

Desse var fantastisk gode

Linda Stuhaug

13. april 2018

SÅ bra, Marianne 😀

K

Kristin

10. april 2018

Jeg har kjøpt sukrin gold, kan det brukes i denne oppskriften? Hvilken mengde tilsvarer det? (Har ikke brukt slike produkter før).

Linda Stuhaug

10. april 2018

Ja, det kan du 🙂 Doble mengden for sukrin+ (sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin gold). Håpa det smaker <3

S

Sandra

8. april 2018

Desse blei lunsj i dag! Utrulig gode, kjem heilt klart til å bli laga igjen! 😀 Som alltid; takk for inspirasjon, håper du har ein fin dag! ^^

Linda Stuhaug

9. april 2018

Tusen takk, Sandra <3 Ha en nydelig mandag 🙂

M

Maren

7. april 2018

Hei! Bruker du smør eller noe annet i panna når du steker lappene?

Linda Stuhaug

7. april 2018

Nei.

B

B

7. april 2018

Kan jeg bruke rømme i stedet for kesam?

Linda Stuhaug

7. april 2018

Dte går nok bra 😉

M

Meg

6. april 2018

Lapper

N

Nina

6. april 2018

Disse så kjempegode ut! Lyst å lage, og har alle ingrediensene utenom kesam. Hva annet kan jeg bruke?

Linda Stuhaug

6. april 2018

Rømme/creme fraiche eller lignande meieriprodukt som ikkje er magrare enn original kesam 🙂

M

MH

6. april 2018

hva menes med tørrvare?

Linda Stuhaug

6. april 2018

Les tips.

M

Marta

6. april 2018

Kan jeg bruke yoghurt / cottage cheese dersom jeg ikke har kesam? Ser nydelig ut til kveldsmat 🙂

Linda Stuhaug

6. april 2018

Du kan bruke yoghurt, men ikkje mager yoghurt 😉 Då får du berre tørre lapper.

M

Marte

18. september 2018

Jeg brukter mager cottage cheese idag, nydelige!

Linda Stuhaug

18. september 2018

Såå bra 😀

E

Elisabeth

6. april 2018

Kan jeg lage disse uten egg? Eller har du en oppskrift på lapper/pannekaker uten egg for oss som er allergisk? 🙂

I

Ingrid

7. april 2018

Jeg bruker 1 ss chiafrø , (kan og bruke linfrø) , bland ut i 4-5 ss vann og la det svelle i 10-15 min- dette tilsvarer et egg Har ikke prøvd denne oppskriften ennå, men har brukt det i annen bakst med stor suksess

Linda Stuhaug

7. april 2018

Supert tips, Ingrid 🙂

Linda Stuhaug

6. april 2018

Det har eg dessverre ikkje :/ Du må bruke noko som erstatning for egget, isåfall. Kanskje «no egg» erstatter? 🙂

E

Emmeli

6. april 2018

Heiiii. Prøvde oppskriften til lunsj idag, men synes røra ble veldig veldig seig og tykk? Måtte ta litt vann for å i det heletatt klare å få noe ut av den. Bruker du ingen væske ? 🙂 ellers var de helt nydelige!

Linda Stuhaug

6. april 2018

Nei, eg bruker ikkje væske når eg får denne konsistensen her 🙂 Men det er ingenting i veien for å bruke litt væske om røra er veeldig tjukk, men eg kan ikkje heilt skjønne at den blir det heller, om man følger oppskrifta.. Men blei røra seig og tjukk måtte det nok litt væske til!

J

Jane

10. mai 2018

Kan godt være egget var for lite, det har faktisk veldig mye å si på L egg og s/m egg;)

Linda Stuhaug

10. mai 2018

Absolutt, det har MASSE å sei 🙂 Har presisert det no i innlegget. Eg bruka alltid store egg 🙂

A

Andrine

8. august 2018

Kan jeg bruke mager vanilje kesam isteden for vanlig kesam? 🙂

Linda Stuhaug

8. august 2018

Ja, men eg anbefaler i utgansgpunktet ikkje mager kesam, då blir havrelappane fort tørre 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg