Linda Stuhaug

Annonse

9. april 2018

Krema pasta- og bønnegrateng

Krema pasta- og bønnegrateng
God mandag!
Idag rekner det godt på Vestlandet – og det er egentlig heilt greit når man har mykje å gjere, og i tillegg skal tilbake til Oslo ikveld 😉 Som mange veit så holder eg på med siste innspurt av bachelorgraden min i Samfunnsernæring, og no er det bacheloroppgave som står på agendaen fram til sommaren. Eg bur jo i utgangspunktet i Oslo enda, men kjem til å skrive mykje heimefra også – eg trives rett og slett bedre her!
Men uansett, før eg tar skikkelig fatt på dagen og dagens gjeremål, så vil eg inn å dele en skikkelig digg kjøttfri middagsrett med dåkke, krema pasta- og bønnegrateng:
Krema pasta- og bønnegrateng, 3-4 personer 2 kartonger kidneybønner (eller andre typer bønner) 150 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta) ½ – 1 brokkoli 3 gulerøtter ½ purreløk – 1 boks, 300 g creme fraiche 1 boks, 125 g kremgo urter 1 dl melk salt og pepper – revet ost
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken.
2. Kutt opp brokkoli i små buketter, gulerøtter i tynne/små skiver og hakk purreløken. Skyll bønnene i eit dørslag.
3. Bland saman creme fraiche, kremgo og melk. Smak til med salt og pepper.
4. Bland den ferdigkokte pastaen, pasta og grønnsakene i en ildfast form. Hell over creme fraiche-blandinga og vend litt rundt.
5. Topp med revet ost. Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen, ca. 15 minutt.
Tips og alternativ – Du kan bruke den pastaen du foretrekker, bønne/linse/kikertpasta er og eit supert alternativ, og fleire av desse typane er også glutenfri. – Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. – Kremgo urter kan byttast med kremgo i ein anna smak, for eksempel kvitløk. Kremgo gir en veldig god smak og fylde i sausen, men du kan bytte det mot ekstra creme fraiche.
Til gratengen serverte eg en frisk salat og heimelaga guacamole (2 stk avokado, 2 fedd kvitløk, litt fersk chili, salt, pepper, limesaft). Knallgodt!
Så godt og så enkelt – super vegetarmiddag for heile familien!

God mandag!

Idag rekner det godt på Vestlandet – og det er egentlig heilt greit når man har mykje å gjere, og i tillegg skal tilbake til Oslo ikveld 😉 Som mange veit så holder eg på med siste innspurt av bachelorgraden min i Samfunnsernæring, og no er det bacheloroppgave som står på agendaen fram til sommaren. Eg bur jo i utgangspunktet i Oslo enda, men kjem til å skrive mykje heimefra også – eg trives rett og slett bedre her!

Men uansett, før eg tar skikkelig fatt på dagen og dagens gjeremål, så vil eg inn å dele en skikkelig digg kjøttfri middagsrett med dåkke, krema pasta- og bønnegrateng:

Krema pasta- og bønnegrateng, 3-4 personer
2 kartonger kidneybønner (eller andre typer bønner)
150 g valgfri pasta (eg brukte fullkornspasta)
½ – 1 brokkoli
3 gulerøtter
½ purreløk

1 boks, 300 g creme fraiche
1 boks, 125 g kremgo urter
1 dl melk
salt og pepper

revet ost

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken.

2. Kutt opp brokkoli i små buketter, gulerøtter i tynne/små skiver og hakk purreløken. Skyll bønnene i eit dørslag.

3. Bland saman creme fraiche, kremgo og melk. Smak til med salt og pepper.

4. Bland den ferdigkokte pastaen, pasta og grønnsakene i en ildfast form. Hell over creme fraiche-blandinga og vend litt rundt.

5. Topp med revet ost. Steik midt i ovnen til osten er godt smelta og gyllen, ca. 15 minutt.

Tips og alternativ
– Du kan bruke den pastaen du foretrekker, bønne/linse/kikertpasta er og eit supert alternativ, og fleire av desse typane er også glutenfri.
– Bruk dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig.
– Kremgo urter kan byttast med kremgo i ein anna smak, for eksempel kvitløk. Kremgo gir en veldig god smak og fylde i sausen, men du kan bytte det mot ekstra creme fraiche.

Til gratengen serverte eg en frisk salat og heimelaga guacamole (2 stk avokado, 2 fedd kvitløk, litt fersk chili, salt, pepper, limesaft). Knallgodt!

Så godt og så enkelt – super vegetarmiddag for heile familien!

Annonse

16 Kommentarer

S

Siw

19. februar 2019

Kjempegod!!

Linda Stuhaug

20. februar 2019

Fantastisk!! 😀

I

Ida

3. august 2022

Denne har blitt en gjenganger hos meg, knallgodt!!

Linda Stuhaug

4. august 2022

Så hyggelig😍😍

E

Ellen Tveita

25. november 2022

Hvor har du kjøpt den fine gratengforma? God grateng også 🥰

Linda Stuhaug

27. november 2022

Det hugser eg dessverre ikkje :) Kjøper nesten alt brukt også! Så kjekt den falt i smak😍

T

Trine

25. april 2018

Takk for oppskrift:) Denne retten var veldig god!

Linda Stuhaug

26. april 2018

Så kjekt å lese, Trine 😀

M

Monica

16. april 2018

Denne måå jeg prøve! Er så deilig med middagsinspirasjon fra deg 🙂

Linda Stuhaug

17. april 2018

Så hyggelig, Monica! Håper eg kan fortsette å inspirere 🙂

M

Marianne

12. april 2018

Denne prøvde eg i går. Kjempegodt!Men sjølv om eg skar tynne skiver av gulrot og ørsmå bukettar av brokkoli,kjem eg til å dampe grønnsakene litt før eg blandar sammen alt og har i ovnen. Rett og slett for å få mjukare/meir «ferdige» grønnsaker. Men utanom det,Kjempegodt!Skal GARANTERT lage det igjen☺

Linda Stuhaug

13. april 2018

Smak og behag – eg MÅ ha konsistens på grønnsakene, ellers synes eg rett og slett ikkje det er så godt 🙂 Men då veit du det til neste gang! Kjekt gratengen falt i smak hos deg, Marianne 😀

E

Elin

10. april 2018

Hei 🙂 Jeg lagde bananpannekakene dine. De ble kompakte med melsmak. Ikke gode i det hele tatt. Fulgte oppskriften. Røra var veldig tjukk. Lest at det er flere som får det av oppskriften din på lapper. Hva gjør vi feil ? 🙁

Linda Stuhaug

10. april 2018

Fulgte du oppskrifta på bananpannekakene så er det nok berre at du ikkje lika dei, Elin 😉 Ikkje alle oppskrifter faller i smak hos alle.

H

Hanna

9. april 2018

Dette såg kjempegodt ut! Eg skal lage dette til middag i dag 😀 Sit og med bacheloroppgåve, så føler med deg! Lykke til med skriving!

Linda Stuhaug

9. april 2018

Håper gratengen smakte, Hanna 😀 Åh, tusen takk – og lykke til til deg også!!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg