Linda Stuhaug

Annonse

10. april 2018

Kyllingpanne med krema parmesansaus

Kyllingpanne med krema parmesansaus
Hei godtfolk!
Idag har eg en middagsrett til dåkke som eg virkelig har gleda meg til å dele. Dette tørr eg å påstå er den beste kyllingmiddagen eg har ete på alvorlig lenge! I denne kyllingpanna finner du både kylling, grønnsaker og saus i en nydelig kombinasjon mellom smaker og konsistenser – så velger du sjølv kva tilbehør du vil ha. Middagen lager du på under halvtimen, og er en super kvardagsmiddag som passer heile familien. Så innimari godt!
Du trenger, ca 4 personer 750 g kyllingfilet/kylling lårkjøtt 4-5 gulerøtter, i skiver 1 brokkoli, i buketter 1 purreløk, grovhakka 300 g creme fraiche, vanlig eller 19% lett (ikkje 10% lett) 1,5 dl melk 100 g revet parmesan salt og pepper smør
Slik gjer du: 1. Kutt kyllingen i litt mindre biter. Krydre med salt og pepper og gjennomsteik på medium varme i smør. Sett til side.
2. Steik gulerøtter, brokkoli og purreløk til gulerøttene begynner å bli mjuke. Tilsett creme fraiche og melk, og la det koke opp under omrøring. Tilsett deretter finrevet parmesan og la det småkoke eit par minutt. Smak til med salt og pepper og juster med litt ekstra melk om nødvendig.
3. Legg kyllingfileten tilbake i panna, dryss over litt ekstra parmesan og server straks med valgfritt tilbehør 🙂
Som tilbehør hadde vi kokte poteter, men her passer det aller meste; potetbåter, potetmos, bakt potet, søtpotetfries, søtpotetmos, bakte søtpotetskiver, pasta, ris m.m… Middagen er også god uten tilbehør 🙂
Oppskrifta er sterkt inspirert av en tidligare oppskrift i arkivet som er veldig populær; laksepanne med krema parmesansaus som du finner HER!
Akkurat no holder eg en knapp på denne kyllingpanna, den synes eg faktisk var enda bedre enn laksepanna – men det er jo mi meining.
Velbekomme og god middag – håpa det frista 🙂
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Hei godtfolk!

Idag har eg en middagsrett til dåkke som eg virkelig har gleda meg til å dele. Dette tørr eg å påstå er den beste kyllingmiddagen eg har ete på alvorlig lenge! I denne kyllingpanna finner du både kylling, grønnsaker og saus i en nydelig kombinasjon mellom smaker og konsistenser – så velger du sjølv kva tilbehør du vil ha. Middagen lager du på under halvtimen, og er en super kvardagsmiddag som passer heile familien. Så innimari godt!

Du trenger, ca 4 personer
750 g kyllingfilet/kylling lårkjøtt
4-5 gulerøtter, i skiver
1 brokkoli, i buketter
1 purreløk, grovhakka
300 g creme fraiche, vanlig eller 19% lett (ikkje 10% lett)
1,5 dl melk
100 g revet parmesan
salt og pepper
smør

Slik gjer du:
1. Kutt kyllingen i litt mindre biter. Krydre med salt og pepper og gjennomsteik på medium varme i smør. Sett til side.

2. Steik gulerøtter, brokkoli og purreløk til gulerøttene begynner å bli mjuke. Tilsett creme fraiche og melk, og la det koke opp under omrøring. Tilsett deretter finrevet parmesan og la det småkoke eit par minutt. Smak til med salt og pepper og juster med litt ekstra melk om nødvendig.

3. Legg kyllingfileten tilbake i panna, dryss over litt ekstra parmesan og server straks med valgfritt tilbehør 🙂

Som tilbehør hadde vi kokte poteter, men her passer det aller meste; potetbåter, potetmos, bakt potet, søtpotetfries, søtpotetmos, bakte søtpotetskiver, pasta, ris m.m… Middagen er også god uten tilbehør 🙂

Oppskrifta er sterkt inspirert av en tidligare oppskrift i arkivet som er veldig populær; laksepanne med krema parmesansaus som du finner HER!

Akkurat no holder eg en knapp på denne kyllingpanna, den synes eg faktisk var enda bedre enn laksepanna – men det er jo mi meining.

Velbekomme og god middag – håpa det frista 🙂

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Annonse

26 Kommentarer

I

Ingunn

2. juni 2021

Blir dagens middag her! Fantastisk god

Linda Stuhaug

2. juni 2021

Så kjekt å lese, Ingunn 😀

I

Ingunn

2. mars 2021

Kyllingpanne med krema parmesansaus ble en innertier!!! Sååå god!!

Linda Stuhaug

3. mars 2021

Så kjekt å lese, Ingunn 😀

A

Anne-Line

25. mars 2019

Hei! Prøvd denne idag, var alldeles nydelig. Men har du prøvd å spice den opp litt? Evt noe tips til hva jeg kan ha i for å gjøre den mer spicy.

Linda Stuhaug

25. mars 2019

Tilsett litt finhakka chili og kvitøk for eksempel 🙂

S

Siren

5. mars 2019

Hvorfor ikke 10% lett?

Linda Stuhaug

5. mars 2019

Fordi den mest sannsynlig kjem til å skille seg 😉

B

Birgitte Stien Nordbø

26. januar 2019

Helt vidunderlig! Veiledet 12 åringen, som øver på å lage middag selv. Nydelige smaker!

Linda Stuhaug

27. januar 2019

Fantastisk, Birgitte! Det er så stas når dei yngre svinger seg rundt på kjøkkenet <3

L

Line

5. juni 2023

Trur du den blir god med litt bacon eller chorizo?

Linda Stuhaug

6. juni 2023

Absolutt😀

B

Bente

23. januar 2022

Den var veldig godt rett. 😊

Linda Stuhaug

24. januar 2022

Så bra 😀

J

Jorunn

1. mars 2023

Fant denne oppskrifta i boka di. Veldig kjekt at det sto kva eg kunne gjer på førehand! Eg har heimekontor for tida, so brukte lønsjpause på å førebu middagen. Det var veldig luksus når arbeidsdagen var over og maten var nesten klar :)

Linda Stuhaug

4. mars 2023

Fantastisk🤩

L

Linda

13. januar 2020

Denne hadde jeg til middag i dag, kjempegod. Vi hadde ris til.

Linda Stuhaug

14. januar 2020

Så kjekt å lese at den falt i smak, navnesøster 😀

H

Heidi

23. april 2018

Hvordan ligger denne an i forhold til kalorier ? Ser veldig god ut 🙂

Linda Stuhaug

23. april 2018

Berre å rekne ut det 🙂 Knallgod!

S

Skogfrue

12. april 2018

Oooog der visste jeg plutselig hva jeg skulle ha til middag i dag. Tusen takk!! 🙂

Linda Stuhaug

12. april 2018

Versegod på forhånd! Håpa den faller i smak hos deg, her blei den vertfall tatt VELDIG godt imot 🙂

C

Camilla

11. april 2018

Har du tips til melkefri alternativer? 🙂

Linda Stuhaug

12. april 2018

Det må vell eventuelt bli melkefri creme fraiche og næringsgjær istedenfor parmesan 🙂

I

Ida

29. mai 2018

så god ut 🙂 Jeg har tyrkisk naturell matyougurt hjemme. Tror du den kan erstatte creme fraishe?

Linda Stuhaug

29. mai 2018

Ja, så lenge den tåler oppvarming – men det går eg ut ifra når det er matyoghurt 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg