Linda Stuhaug

Annonse

Naturlig søte og seige sjokoladetrøfler

Naturlig søte og seige sjokoladetrøfler
Desse sjokoladetrøflane/lignande sjokoladetrøfler lagde eg mykje for nokre år tilbake, men i det siste så har eg laga andre varianter av trøflane – sånn sompistasje trøflerog peanøtt-trøfler. For eit par veker sida fikk eg skikkelig lyst på sjokoladetrøfler igjen, og det tok meg ikkje meir enn 10 minutt fra start til slutt – så var sjokoladetrøflane klare!
Desse er søte, seige og skikkelig gode. Du trenger ingen helsekostprodukt og resultatet blir brownies-lignande-kuler uten tilsatt sukker, gluten eller melk, mmm♥
Sjokoadetrøfler, 15 stk 100 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein) 60 g naturelle cashewnøtter* 1 toppa ss kakao en god klype maldonsalt
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebig masse. Trill ut til ei lang pølse, skjær i passelige biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene. Rull gjerne i kakao, kokos, hakkede nøtter eller lignande.
Sjokoladetrøflane er spiseklare etter ca. 30 minutt i frysaren. Oppbevarast gjerne i frysaren, og holder seg i månedsvis 🙂
Tips/alternativ* – Cahewnøtter kan byttast med andre typer nøtter som mandler, peanøtter, valnøtter og lignande. Aller best blir trøflane om nøttene er rista på forhånd – men det er ikkje nødvendig. Tåler du ikkje nøtter kan du for eksempel bruke solsikkekjerner.
Fulle av god næring både fra dadler og nøtter! Desse kan du nyte til ettermiddagskaffien, kveldskos, snacks eller ha med som påfyll på tur 🙂 Eg synes dei smaker aller best om eg tar dei ut fra frysaren og lar dei ligge eit par minutt i romtemperatur.
Trenger absolutt ikkje helsekostprodukt for å lage sunnare alternativ til det søte – desse er minst like gode – om ikkje bedre enn mange av snacks-oppskriftene med sukrinvariantane. Eg er veldig glad i dadler då, og sjølv om eg vil påstå at man ikkje kjenner smaken av dadler her (som og veldig mange lesere seier) – så er det noko med det 🙂
Har du prøvd trøffelkuler med dadler før? Prøv denne oppskrifta om du er glad i sjokkis/brownies♥

Desse sjokoladetrøflane/lignande sjokoladetrøfler lagde eg mykje for nokre år tilbake, men i det siste så har eg laga andre varianter av trøflane – sånn som pistasje trøflerog peanøtt-trøfler. For eit par veker sida fikk eg skikkelig lyst på sjokoladetrøfler igjen, og det tok meg ikkje meir enn 10 minutt fra start til slutt – så var sjokoladetrøflane klare!

Desse er søte, seige og skikkelig gode. Du trenger ingen helsekostprodukt og resultatet blir brownies-lignande-kuler uten tilsatt sukker, gluten eller melk, mmm♥

Sjokoadetrøfler, 15 stk
100 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
60 g naturelle cashewnøtter*
1 toppa ss kakao
en god klype maldonsalt

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebig masse. Trill ut til ei lang pølse, skjær i passelige biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene. Rull gjerne i kakao, kokos, hakkede nøtter eller lignande.

Sjokoladetrøflane er spiseklare etter ca. 30 minutt i frysaren. Oppbevarast gjerne i frysaren, og holder seg i månedsvis 🙂

Tips/alternativ*
– Cahewnøtter kan byttast med andre typer nøtter som mandler, peanøtter, valnøtter og lignande. Aller best blir trøflane om nøttene er rista på forhånd – men det er ikkje nødvendig. Tåler du ikkje nøtter kan du for eksempel bruke solsikkekjerner.

Fulle av god næring både fra dadler og nøtter! Desse kan du nyte til ettermiddagskaffien, kveldskos, snacks eller ha med som påfyll på tur 🙂 Eg synes dei smaker aller best om eg tar dei ut fra frysaren og lar dei ligge eit par minutt i romtemperatur.

Trenger absolutt ikkje helsekostprodukt for å lage sunnare alternativ til det søte – desse er minst like gode – om ikkje bedre enn mange av snacks-oppskriftene med sukrinvariantane. Eg er veldig glad i dadler då, og sjølv om eg vil påstå at man ikkje kjenner smaken av dadler her (som og veldig mange lesere seier) – så er det noko med det 🙂

Har du prøvd trøffelkuler med dadler før? Prøv denne oppskrifta om du er glad i sjokkis/brownies♥

Annonse

23 Kommentarer

B

Bente

18. desember 2018

Wow, disse var kjempe god! Og så greit å ta en kule før treningsøkt nå ligger det et stort lager i frysa, så nå er det bare å kose seg! Masse kjekke oppskrifter du kommer med☺️

Linda Stuhaug

19. desember 2018

Så hyggelig å lese, Bente 😀 Takk for tilbakemelding, det er kjekt! Håper fleire oppskrifter faller i smak hos deg 🙂

D

Dina

12. desember 2018

hei Linda, kan man bytte ut dadlene med svisker? har alltid svisker i hus, men ikke dadler.

Linda Stuhaug

13. desember 2018

Du kan jo prøve, men ikkje det samme på verken smak eller konsistens 🙂

M

Monica

10. desember 2018

Disse er knallgode! ( Men kløner med å få rett konsistens, klumper seg sammen…. Fått tips om å tilsette litt og litt dadler, så tester det i neste runde;) ). Lurer på en ting; har planer om å gi disse i julegave, sammen med andre hjemmelagde gaver. Da vil de jo bli liggende i romtemperatur en stund. Hvor lenge er de holdbare da? Bør jeg gi de utenom?

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Hei Monica! Eg er ganske sikker på at det går heilt fint å ha desse i romtemperatur over en lengre periode. Grunnen til at eg oppbevarer dei i kjøleskap/frysar er mest for konsistensen sin del 🙂

V

Vilde

11. november 2018

Tror du det går å bruke en relativt sterk stavmikser? 🙂

Linda Stuhaug

11. november 2018

Ikkje for å få denne konsistense, nei. Selfølgelig går det, men det vil bli noko heilt anna når det kjem til konsistens, og massen får ikkje kjørt seg smuldrette eller fuktig – og du vil ikkje få den samme seigheten 🙂

H

Hana

7. april 2019

lagde disse og var veldig skeptisk for at de kun skulle smake daddel, men de var syyyykt gode! smaker nesten som Jacobs sjokoladetrøfler

Linda Stuhaug

8. april 2019

Ikkje sant? Det er SÅ godt 😀 Kjekt du likte oppskrifta, Hana!

i

ingvild

28. mai 2019

Kan man bruke tørka dadler?

Linda Stuhaug

29. mai 2019

Du får ikkje det samme resultatet med tørka dadler, verken på smak, sødme eller konsistens. Det går, men du må kanskje bruke litt meir og/eller tilsette litt smelta smør for å få riktig konsistens 😉

H

HanneMarie

12. april 2018

Lagde denne i går, utrolig godt! (farlig godt) Superfornøyd! Takk

Linda Stuhaug

13. april 2018

Såå kjekt å lese, Hanne Marie 😀 Versågod <3

E

Elin

11. april 2018

Hvor mange kalorier er det per kule? Noen som vet ?

B

Bakeglad jente

11. november 2018

Ca 46 calorier i en kule 🙂

J

Jane

11. april 2018

De ser veeeldig gode ut! Kan man bytte ut nøtter med havregryn eller havremel?

Linda Stuhaug

12. april 2018

Hmm. Det veit eg rett og slett ikkje om fungerer, men du kan jo prøve 🙂

J

J

11. april 2018

Har prøvd flere av oppskriftene dine på kuler, såå gode!

Linda Stuhaug

12. april 2018

Ikkje sant! Nam 😀

C

Cecilie

11. april 2018

Kan man lage sanne uten dadler også? Og kva er betre å bruke istaden?

S

Silje

16. april 2020

Disse er heeeeelt fantastiske! 😀 har alltid et lager i fryseboksen 🙂 Fint å kunne unne seg i graviditeten uten dårlig samvittighet! takk for mange fine oppskrifter!

Linda Stuhaug

16. april 2020

Åh, enig! Desse er MEGAGODE 😀 Kjekt du liker dei, Silje 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg