One pot med kjøttboller og squashgetti

REKLAME

I samarbeid med Oluf Lorentzen, forhandler av Mutti, så har eg laga en one pot med kjøttboller og squashgetti. Dette er en rask og enkel kvardagsmiddag der du lager alt i en panne;

Eg har brukt Mutti pastasaus som du får i tre ulike smaker; parmesan, basilikum og grillede grønnsaker. Valg av pastasaus er smak og behag, og du kan bruke den du trur du liker best. Mitt valg var falt lett på parmesan «Parmigiano Reggiano» – fordi 1) eg elska smaken av parmesanost, og når eg skulle lage en one pot med finrevet parmesan til topping, så tenkte eg den passa perfekt 2) denne har eg smakt og brukt før, og eg visste vell egentig at eg ikkje kom til å bli skuffa.

Du trenger, 2 personer

Kjøttboller 
400 g karbonadedeig
1 egg (kan sløyfast)
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 chili, finhakka
1 ss finhakka basilikum (kan sløyfast)
1/2 ts pepper og 1/2 ts salt

1 glass Mutti pastasaus
1 stor squash

pinjekjerner (gjerne rista) og finrevet parmesan til topping

Slik gjer du:
Bland sammen ingrediensane til kjøttbollane. Bruk en sleiv eller hendene til å blande sammen. Ta ei spiseskei med kjøttblanding og rull til kjøttboller. Steik på middels varme i smør til kjøttbollane har fått steikeskorpe og er gjennomstekt.

Tilsett pastasausen og la den koke opp. Deretter strimler du squashen i en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Tilsett squashgettien i panna – denne skal kun bli gjennomvarm for å beholde smak og konsistens.

Server middagen straks – gjerne med eit dryss pinjekjerner og (masse!) finrevet parmesan.

Tips!
Du kan også strimle andre typer grønnsaker, enten i tillegg til, eller istedenfor squash. Eg er veldig glad i squashgetti, men gulrot, beter og pastinakk er andre eksempel på grønnsaker du kan bruke.

Mutti sin pastasaus er fyldig i konsistensen og kan brukast som pastasaus, eller som saus til kjøtt- /grønnsaksretter. Den inneholder nesten 90% tomat totalt (80% knuste tomater og 7% tomatkonsentrat), lite sukker og ingen tilsetningsstoffer – stor tommel opp for det.

Velbekomme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Fant ikke pastasaus, men kun pizzasausen til mutti? Kan den Brukes i stedet??

    1. Hm. Denne har eg ikkje prøvd, men det går nok heilt fint å bruke den også! Smak deg litt fram, kanskje du skal spe på med litt væske ( vil tru pizzasausen er litt fyldigare og rikare på smak enn pastasausen). Håper det går fint 🙂