Linda Stuhaug

Annonse

Grove, saftige frukostmuffins med sjokoladesmak

Grove, saftige frukostmuffins med sjokoladesmak
Det er mandag igjen!
Og kan eg friste med sjokolademuffins til frukost? Eller eventuelt matpakken, turmat, kveldskos… Sunne og knallgode muffins for store og små 😉
Desse frukostmuffinsane har de sett i fleire varianter tidligare, og denne gangen er det på tide med sjokoladesmak♥ Naturlig sukkerfri, grove, saftige muffins som du gjerne kan lage opp i forvegen, og ete til frukost dagane etterpå. Dei holder seg nemlig ferske og gode i dagesvis (og kan fint frysast)!
Grove, saftige frukostmuffins med sjokoladesmak, 12 stk 1 moden banan 200 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant* 2 egg 1 ts bakepulver 1 ts kanel 2 ss honning/sukrin gold/ anna valgfri søtning 2 ss kakao 100 g havregryn* 100 g havremel*
Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – eg har brukt banan og bringebær som topping
Slik gjer du: Mos banana klumpfri med en gaffel. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel, søtning og kakao.Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmiksar.
Vend inn havregryn og havremel, bland godt. Tilsett eventuelt ekstraingredienser i røra om du ønsker det.
Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri ekstraingredienser i midten/toppen av muffinsane.
Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-25 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Tips og alternativer * For 100% glutenfri havremuffins, bruk glutenfri havregryn og glutenfritt havrmjøl. Du kan fint male havregryn til havremjøl i en blendar.
* Kokoskrem er eit supert alternativ om desse må lagast melkefri. Kokoskrem får du når en boks vanlig kokosmelk står kaldt i kjøleskapet – den øverste delen skiller seg, og det blir en fyldig, krema konsistens. Det er kun denne kokoskremen du skal bruke.
Ellers kan du absolutt droppe kakaoen for nøytrale frukostmuffins, og deretter smakstilsette slik du ønsker! Her er mine tre forrige oppskrifter i arkivet:
1) Grove, enkle frukostmuffins – grunnoppskrift HER 2) Grove frukostmuffins med eple, kanel og mandler HER 3) Grove frukostmuffins med blåbær og valnøtter HER Muligheten for variasjon er med andre ord enorm, og det er kun fantasien som setter grenser!
Jepp, heilt innafor å ete desse til frukost! Dei er nydelige uten pålegg, men eg har også delt dei i to på midten, og kost meg med både cottage cheese, syltetøy, brunost og nøttesmør som pålegg.
Muffinsane holder vertfall magen mitt mett nokre gode timer, og desse har også vore perfekt påfyll på tur 🙂 Å ta med på farten er perfekt, då dei er lette å ete og krever ikkje så mykje tillaging eller styr.
Frister det kanskje? Prøv iløpet av veka då!

Det er mandag igjen!

Og kan eg friste med sjokolademuffins til frukost? Eller eventuelt matpakken, turmat, kveldskos… Sunne og knallgode muffins for store og små 😉



Desse frukostmuffinsane har de sett i fleire varianter tidligare, og denne gangen er det på tide med sjokoladesmak♥ Naturlig sukkerfri, grove, saftige muffins som du gjerne kan lage opp i forvegen, og ete til frukost dagane etterpå. Dei holder seg nemlig ferske og gode i dagesvis (og kan fint frysast)!



Grove, saftige frukostmuffins med sjokoladesmak, 12 stk
1 moden banan
200 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant*
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
2 ss honning/sukrin gold/ anna valgfri søtning
2 ss kakao
100 g havregryn*
100 g havremel*

Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – eg har brukt banan og bringebær som topping

Slik gjer du:
Mos banana klumpfri med en gaffel. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel, søtning og kakao.Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmiksar.

Vend inn havregryn og havremel, bland godt. Tilsett eventuelt ekstraingredienser i røra om du ønsker det.

Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri ekstraingredienser i midten/toppen av muffinsane.

Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-25 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer
* For 100% glutenfri havremuffins, bruk glutenfri havregryn og glutenfritt havrmjøl. Du kan fint male havregryn til havremjøl i en blendar.

* Kokoskrem er eit supert alternativ om desse må lagast melkefri. Kokoskrem får du når en boks vanlig kokosmelk står kaldt i kjøleskapet – den øverste delen skiller seg, og det blir en fyldig, krema konsistens. Det er kun denne kokoskremen du skal bruke.

Ellers kan du absolutt droppe kakaoen for nøytrale frukostmuffins, og deretter smakstilsette slik du ønsker! Her er mine tre forrige oppskrifter i arkivet:


1) Grove, enkle frukostmuffins – grunnoppskrift HER
2) Grove frukostmuffins med eple, kanel og mandler HER
3) Grove frukostmuffins med blåbær og valnøtter HER

Muligheten for variasjon er med andre ord enorm, og det er kun fantasien som setter grenser!

Jepp, heilt innafor å ete desse til frukost! Dei er nydelige uten pålegg, men eg har også delt dei i to på midten, og kost meg med både cottage cheese, syltetøy, brunost og nøttesmør som pålegg.

Muffinsane holder vertfall magen mitt mett nokre gode timer, og desse har også vore perfekt påfyll på tur 🙂 Å ta med på farten er perfekt, då dei er lette å ete og krever ikkje så mykje tillaging eller styr.

Frister det kanskje? Prøv iløpet av veka då!

Annonse

14 Kommentarer

L

Linda

19. desember 2019

Hei Linda. Då har æ laga muffinsan igjen…saftig, nam-nam. Ønske dæ ei rektig god jul, å æ vil takke dæ før jobben du gjør. Fantastisk inspirator e du. Juleklem til dæ

Linda Stuhaug

19. desember 2019

Tusen takk navnesøster, det var en veldig hyggelig melding å få 🙂 Riktig god jul til deg og dine <3

T

Tove

26. april 2018

Kan jeg bytte ut litt havremel med sjokolade proteinpulver og droppe kakao?

Linda Stuhaug

27. april 2018

Det blir en veldig stor mengde proteinpulver, har ikkje heilt trua på at det kjem til å fungere. Men litt proteinpulver kan man alltids lure inn 😉

S

Sandra

25. april 2018

Hei, jeg har ikke havregryn hjemme og tenkte å lage disse.. er det mulig å bare lage av havremel? Evt hvor mye? Eller tror du det vil være betydelig bedre med både havregryn og havremel?

Linda Stuhaug

26. april 2018

Hei! Det går fint å berre bruke havremel, samme mengde 🙂

T

Torill Risnes

17. april 2018

Heisann! Eg bakte disse i går kveld og fylte de med bananbiter og frosne bringebær. Spiste to stk til frokost i dag sammen med et glass Biola. Det synes eg var passelig for å bli mett. De ble kjempegode 🙂 Tusen takk for mange inspirerende oppskrifter og en flott blogg! Hilsen Torill

Linda Stuhaug

17. april 2018

Hurra, så kjekt du likte dei! Håper eg kan fortsette å inspirere med oppskrifter framover 🙂 Desse er veldig gode i dei andre variantane også – er så enkle å variere. Håper du får en fin tirsdagskveld 🙂

E

Elin

17. april 2018

Ser godt ut:) Lurer på disse har en melete smak hvis du skjønner ? Har prøvd Banan pannekakene og de hadde melete smak. Ser at muffinsene innholdet nesten det samme. Derfor jeg lurer 🙂

Linda Stuhaug

17. april 2018

Eg har ikkje tenkt over at bananpannekakene har en «melete» smak, så du må nesten berre prøve og smake sjølv 😉 Dette er jo nesten som havregraut i muffinsformer og dei smaker jo havregryn, og det er også meininga 🙂

M

Maria

16. april 2018

Tusen takk for alle gode oppskrifter, og jeg må bare si at jeg er super fornøyd med boken din! Jeg har ett spm ang disse til frokost, hvor mange er innafor å spise til frokost? Rekker det med en å kanskje en frukt, eller 2-3? Er redd for at jeg kommer til å spise alle med en gang. ;p

Linda Stuhaug

17. april 2018

Hei Maria! Så hyggelig at du lika kokeboka mi, det setter eg stor pris på å høyre <3 Når det kjem til kor mange muffins som er innafor å spise til frukost, så kjem det an på veldig mange faktorer. Dei er mektige og eg kan garantere deg at du ikkje klarer å ete alle med en gang, hehe 🙂

C

Catharina

16. april 2018

Hei 🙂 Følger bloggen din så og si daglig! Jeg har en sønn med egg-allergi og er litt usikker på hva jeg kan kompensere/erstatte med i dine oppskrifter slik at de blir vellykka ?

Linda Stuhaug

17. april 2018

Hei! Så hyggelig, Catharina. Eg er dessverre ingen egg-ekspert og har så og sei null erfaring med å erstatte egg i oppskrifter. Så pleier du å bruke eggerstatning så kan du nok dette bedre enn meg 🙂 Men eg veit nokre av lesarane mine bruker «no egg» erstatter eller linfrø/chiafrø som er bløtlagt i vatn, og har fått tilbakemelding på at det fungerer fint, så kanskje det går an å prøve seg fram der? 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg