Cashewnøttsmør på 1-2-3

Heisann 🙂 

For en måneds tid tilbake delte eg oppskrift på mitt favoritt nøttesmør: mandelsmør. Det falt virkelig i smak hos mange av dåkke, og det gledes! Idag har eg en ny oppskrift på nøttesmør å dele, cashewnøttsmør♥ Supergodt det også, og veldig anvendelig i bruk.

Cashewnøttsmør er både kjapt og enkelt å lage, og krever ikkje mange ingrediensane. Her kan ein og smakstilsette som man vil og finne sin egen favorittvri;Cashewnøttsmør, 1 skål
300 g usalta cashewnøtter
1/2 ts maldonsalt
1/2 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
1-2 ss sukrin gold (eller anna valgfri søtning)

Slik gjer du:
Rist cashewnøttene på 180 grader til dei er blitt gylne, ca. 10 minutter. Ha over i en kraftig blendar/foodprosessor.

Kjør på full guffe. Cashewnøttene blir førtst malt, deretter vil dei begynne å slippe fett og få en tjukk konsistens, deretter bli meir og meir flytande. Bruk en slikkepott inniellom for å ta det det som legget seg opp i kantane.

Kjør til nøttesmøret er tjuktflytande. Det tar meg 6-8 minutt, men varierer ut fra kor kraftig utstyr du har. Tilsett maldonsalt, vaniljepulver og søtning. Miks godt og smak til med søtning og eventuelt anna smakstilsetning*.

Hell cashewnøttsmøret over i eit glass/skål. Kan oppbevarast i vekesvis romtemperert 🙂

Tips og alternativ*
– Hugs å smake til nøttesmøret. Tilsett gjerne litt og litt søtning og juster med meir eller mindre, alt etter korleis du liker det. Her kan du bruke akkurat den søtningen du liker og har tilgjengelig.

– Smakstilsett gjerne med frø fra vaniljestang (framfor vaniljepulver) og andre smakstilsetninger, for eksempel kanel og kardemomme. Eg pleier å bruke 1/2-1 ts kanel i nøttesmøret, det er veldig godt.

Perfekt som pålegg på brødskiva, lomper, knekkebrød, vafler og pannekaker, topping på havregraut, kjøleskapsgraut og cottage cheese/yoghurtblandinger med frukt og bær:

Nøttesmør er og veldig godt i konfekt og bakst. Bruk fantastien 🙂

Så godt, så enkelt♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *