Ferskpressa, grønn superjuice

Dåkke som har fulgt meg nokre år hugser vell min store dille nokre år tilbake: ferskpresssa juice? Kvar einaste dag i sikkert 6 måneder starta eg dagen med eit glass ferskpressa juice av frukt og grønnsaker. Det var eg utrulig god start på dagen, og eg følte meg skikkelig sunn og fresh!

Eg lager fortsatt ferskpressa juice, absolutt ikkje like ofte som før, men kanskje en dag i veka. Eg bruker det eg har av frukt og grønnsaker og slenger det oppi juicepressa. Fargen er som regel ikkje så veldig delikat, og det er vanskelig å ta bilde av desse juicane, så det har eg rett og slett ikkje prioritert. Men når eg lagde denne grønne superjuicen som ikkje såg så ille ut, og smakte heilt fantastisk, så fant eg ut at denne vil eg dele;

Ferskpressa, grønn superjuice, 1 glass
Et par-tre gode never med fersk spinat
1 appelsin
½ sitron
2 gulerøtter

1/3 agurk
en liten bit ingefær

Framgangsmåte:
Skrell appelsin, siton og ingefær og ha alle ingrediensane i en juicepresse. Server straks med litt isbiter 🙂 Passelig søt, passelig syrlig med mange gode smaker. Nam!

Eg får alltid spørsmål om kva juicepresse eg har, men det har nok skjedd mykje på juicepresse-markedet sida eg kjøpte min for over 5 år sidan. Det er nok nyare varianter på idag, men det er relativt lett tilgjengelig. Du får blant anna kjøpt gode juicepresser på Extra-butikker!

Juice blir som regel godt uansett og man trenger jo i utgangspunktet ingen oppskrift, men eg veit nokon av dåkke liker å ha det. Og har du en god juiceoppskrift å dele, så synes eg det er veldig stas! No når vi går mot lysare og varmare tider så frister det meir med slike friske, gode drikker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Kan man lage juice i smoothiemaskin/foodprosessor? Har ingen juicepresse..

    1. Nei, ikkje juice. Då blir det smoothie 🙂