Linda Stuhaug

Annonse

20. april 2018

Fyldig tomatsuppe med linser

Fyldig tomatsuppe med linser
REKLAME
God fredag! Det er helg og suppe på menyen her idag; fyldig tomatsuppe med linser. Denne blei skikkelig god, og metta overraskande mykje når suppa både er laga med kraft og linser. Visst ein ikkje ønsker å bruke linser er det berre å droppe det, suppa blir god uten også 🙂 Krever ellers ingen endringer i oppskrifta!
Innlegget er skrevet i samarbeid med Oluf Lorentzen, forhandler av Mutti, og idag er det fokus på polpa finhakkede tomater og cherrytomater i tomatsaus. Klassikaran finhakkede tomater har eg brukt mange ganger før, så denne gangen ville eg prøve å lage tomatsuppe med solmodne cherrytomater i tomatsaus. Den hadde en intens og god smak, og kan absolutt anbefalast – men til suppa kan ein like fint bruke varianten med finhakkede tomater om det er denne ein har tilgjengelig 🙂
Fyldig tomatsuppe med linser, 3-4 personer 1 løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 1 ss smør 2 ss tomatpurè 6 dl kyllingkraft (evt. buljongvatn) 2 bokser Mutti finhakkede tomater/cherrytomater 1 gulrot, i biter 1 dl tørre linser 100 g creme fraiche eller kokosmelk 1 ts honning litt finhakka basilikum, salt og pepper
Slik gjer du: 1. Steik løk og kvitløk i smør til løken er blank. Tilsett tomatpurè og la det surre 1-2 minutt til.
2. Tilsett kraft, Mutti tomater, gulrot og linser. La det småkoke i 15-20 minutt, til linsene er møre.
3. Kjør suppa glatt med stavmiksar. Smak til med creme fraiche/kokosmelk, honning, basilikum, salt og pepper. Juster eventuelt med væske om nødvendig.
4. Server straks med det tilbehøret du ønsker. Eg valgte ristede gresskarkjerner, men her kan du bruke pasta/makaroni, egg, stekte pølsebiter (chorizo er knallgodt!) eller lignande. Nyt 🙂
Restane av suppa ligger i frysaren, så eg har en rask og lettvint middag tilgjengelig til seinare. Perfekt når kvardagen kan vere litt hektisk.
Håper det frister.
God helg alle sammen!

REKLAME

God fredag! Det er helg og suppe på menyen her idag; fyldig tomatsuppe med linser. Denne blei skikkelig god, og metta overraskande mykje når suppa både er laga med kraft og linser. Visst ein ikkje ønsker å bruke linser er det berre å droppe det, suppa blir god uten også 🙂 Krever ellers ingen endringer i oppskrifta!

Innlegget er skrevet i samarbeid med Oluf Lorentzen, forhandler av Mutti, og idag er det fokus på polpa finhakkede tomater og cherrytomater i tomatsaus. Klassikaran finhakkede tomater har eg brukt mange ganger før, så denne gangen ville eg prøve å lage tomatsuppe med solmodne cherrytomater i tomatsaus. Den hadde en intens og god smak, og kan absolutt anbefalast – men til suppa kan ein like fint bruke varianten med finhakkede tomater om det er denne ein har tilgjengelig 🙂

Fyldig tomatsuppe med linser, 3-4 personer
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1 ss smør
2 ss tomatpurè
6 dl kyllingkraft (evt. buljongvatn)
2 bokser Mutti finhakkede tomater/cherrytomater
1 gulrot, i biter
1 dl tørre linser
100 g creme fraiche eller kokosmelk
1 ts honning
litt finhakka basilikum, salt og pepper

Slik gjer du:
1. Steik løk og kvitløk i smør til løken er blank. Tilsett tomatpurè og la det surre 1-2 minutt til.

2. Tilsett kraft, Mutti tomater, gulrot og linser. La det småkoke i 15-20 minutt, til linsene er møre.

3. Kjør suppa glatt med stavmiksar. Smak til med creme fraiche/kokosmelk, honning, basilikum, salt og pepper. Juster eventuelt med væske om nødvendig.

4. Server straks med det tilbehøret du ønsker. Eg valgte ristede gresskarkjerner, men her kan du bruke pasta/makaroni, egg, stekte pølsebiter (chorizo er knallgodt!) eller lignande. Nyt 🙂

Restane av suppa ligger i frysaren, så eg har en rask og lettvint middag tilgjengelig til seinare. Perfekt når kvardagen kan vere litt hektisk.

Håper det frister.

God helg alle sammen!

Annonse

10 Kommentarer

M

Michaela

26. april 2021

Hei Linda, lagde denne suppen for sikkert tiende gangen idag, og alle inkludert min sønn på to elsker den. Så mye bedre enn posesuppe. Smaker nydelig med både kokosmelk, fløte og creme fraîche, og tar det vi har i hus. Litt chiliflakes oppi kan anbefales. Tusen takk for nydelig oppskrift!

Linda Stuhaug

26. april 2021

Så hyggelig tilbakemelding, Michaela 😀 Veldig kjekt at suppa også faller i smak hos toåringen <3

M

Maria

26. mars 2019

Hei, hva er forskjellen på å bruke kokosmelk og cremefraiche? Vil den bli fyldigere med creme fraiche? 🙂

Linda Stuhaug

27. mars 2019

Nei, fyldigare blir den i utgangspunktet ikkje. Det går meir på smaken og om ein trenger eit melkefritt alternativ eller ikkje 🙂

M

Martine

18. februar 2020

Denne suppen er utrolig god! Lager den ofte

Linda Stuhaug

18. februar 2020

Så kjekt å lese, Martine 😀 Heimelaga tomatsuppe er så godt <3

M

Mille

4. mai 2018

Hva er det du fryser suppene dine i? Og hvordan varmer du den opp igjen? Putter du bare hele suppe-blokken i kjelen liksom? 😀

Linda Stuhaug

5. mai 2018

Eg fryser suppene i matbokser/isbokser eg 🙂 Også tiner eg suppa langsomt i kjøleskapet (over natta), og deretter varmer opp i kjele 🙂 Visst eg har funne ut at eg skal ha suppe fra frysaren til middag uten å ha tint den først – så har eg som regel tint den litt på «defrost» program i mikroen først, deretter kjelen 🙂

.

...

12. mars 2020

Hvor mange personer er den beregnet til?

Linda Stuhaug

16. mars 2020

Det står 3-4 personer i oppskrifta 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg