Dessert til frukost – frukostskål med søte, varme bær

God tirsdag!

Her går dagane stort sett i litt jobb og mykje bachelorskriving. Det blir ikkje veldig mykje tid på kjøkkenet, men sunn og digg mat ete eg sjølvsagt uansett! Trenger jo ikkje vere så innimari avansert 😉 Denne frukostskåla passer til både frukost, lunsj, kveldsmat eller mellommåltid iløpet av dagen – det er jo berre å justere mengdene etter kor svolten man er og kva type måltid det er;

Eg har fullstendig dilla på slike skåler om dagane og varierer med ulike typer yoghurt/cottage cheese, ulike typer bær og ulike typer nøtter på toppen. Her er min favorittkombinasjon:

I denne skåla har eg brukt:
1 boks, 250 g cottage cheese
300 g frosne jordbær
en god neve knuste valnøtter
søta med sukrin+

Ha cottage cheese over i ei skål, varm jordbæra i mikrobølgeovnen eller i en kjele med valgfri søtning. Hell dei varme bæra over  skåla, topp med nøtter og server straks 🙂

PS! Kan like så gjerne nytast til dessert♥

Dette er altså min favorittkombinasjon – eg er veldig glad i cottage cheese og synes det er best når det er litt konsistens i bunn (framfor yoghurt), men dette er jo smak og behag. Bruk gjerne yoghurt, kesam, kvarg, skyr eller det du ønsker, eventuelt i kombinasjon med cottage cheese.

Norske, fryste jordbær er også dei bæra eg synes er aller best, men det er også godt med bringebær, skogsbær, blåbær og lignande. Bruk det du liker og har tilgjengelig, og som nevnt overnfor: juster mengdene etter kva måltid det er.

Så søter du etter egen smak, nokon liker det veldig søtt, andre liker det mindre søtt.

Nyt♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

 1. Ingvild

  Åhh, dette var jo _så_ godt og _så_ enkelt! Jeg spiser mye cottage cheese, men å spise så mye av noe kan jo lett føre til at man går litt lei. Jeg følte virkelig behov for å finne nye måter å piffe den opp på, og dette var jo perfekt!

  Vet du forresten hvor/fra hvilket merke man evnt. kan finne norske, fryste jordbær i butikken? Begge merkene Rema hadde var plukket i Polen. 🙂

  1. Eg og eeeelska cottage cheese og ete det kvar einaste dag! Men eg blir aldi lei då, hehe 🙂 Men alltid godt å variere litt uansett.

   Det veit eg dessverre ikkje, vi har frysaren full av norske jordbær fra i fjor, så eg slipper å kjøpe 🙂

 2. Marianne

  Er oppskrifta til én person? Jeg synes det virker litt mye.
  Og jeg har et tips til cottage cheese. Ble så lykkelig overrasket, da jeg for en gangs skyld kjøpte Rørosmeieriets type. Den er dyr, men du verden for en smak og konsistens!

  1. Det er jo ikkje akkurat en oppskrift. Eg skriver jo kva mengder eg har brukt i skåla mi 🙂 Takk for tips – skal prøve denne en dag!