Rask og enkel alt-i-ovnen laksmiddag

Det er onsdag allerede!

På tide med vekas første fiskemiddag, kanskje? Då er denne laksemiddagen midt i blinken:

Her bruker du det du har av grønnsaker og eventuelt ferdigkokte poteter/søtpoteter fra middagen før, laks eller ørretfilet og topper det heile med ost. Alt-i-ovnen middag som både er rask, enkel og en super måte å bruke opp diverse rester på 🙂

Du trenger, 3-4 personer
800 g laks/ørretefilet
Grønnsaker etter ønske; eg brukte 1 brokkoli, 1 rødløk og 6 gulerøtter
Kokt potet eller søtpotet; eg brukte 6 kokte poteter*
Krydder og revet ost

*Kan erstattast med fryst lapskausblanding, ca. 600 g

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180-200 grader, over-undervarme. Kle eit steikebrett med bakepapir, ha over kutta grønnsaker, poteter i mindre biter og laksefilet. Topp med krydder og revet ost. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, til osten er smelta og gyllen.

Server med en klatt rømme eller kesam, og middagen er komplett 🙂Laks/ørretfilet kan fint byttas med anna type fisk, eller eventuelt kylling/svin. Middagen kan og varierast med ulike smakstilsetninger som for eksempel fetaost, grønn pesto, rød pesto, klatter av creme fraiche, ost med litt ekstra smak (cheddar for eksempel) og lignande. Og er du ikkje så glad i potet/søtpotet er ris, quinoa, byggryn, fullkornspasta og lignande gode alternativ.

Dette er en veldig typisk fiskemiddag hos meg, rett og slett fordi 1) Eg kaster aldri mat og slike middager er en super måte å bruke opp rester og slappe grønnsaker på, 2) I en hektisk kvardag er raske og enkle middager som lager seg sjølv i ovnen etter bittelitt forarbeid heilt topp, 3) Det er så enkelt å variere middagen, så eg går heller ikkje lei og 4) Det er både sunt og skikkelig godt!

Ser det ikkje digg ut? Eg synes vertfall det, og lurer virkelig på om det her blir dagens middag 😀 Restane smaker også like godt i matpakken eller til middag dagen etterpå. Luksus med ferdiglaga mat, så lag gjerne meir enn du eter til eit måltid!

16 kommentarer

 1. Det såg godt ut!!men skulle ikkje du poste ei sjokoladekake oppskrift denne veka? 🙂

  1. Den kjem idag 🙂

 2. Birgitte

  Hei Linda! Ser lekekrt ut! Jeg blir så glad når du poengterer at du aldri kaster mat. Mange kaster ALT for mye mat, så fortsett med å terpe inn det hos dine lesere. Ha en fin dag i vårsolen, og lykke til med skoleoppgaven din. Hilsen Birgitte

  1. Det er SÅ viktig! Eg har alltid vore sånn, men skal bli flinkare til å dele og inspirere til å kaste mindre mat 🙂 Tusen takk, Birgitte. Ha en fin dag 🙂

 3. Dette måtte jeg bare prøve, og jeg kan trygt si at jeg har fått en ny favoritt! Fantastisk godt! Takk for at du deler ❤️

  1. Hurra! En glede å dele, Maria <3

 4. Kristin

  Hei
  Hvilke krydder bruker du?

  1. Varierer heile tida. Salt og pepper er alltid med, så bruker eg det eg har av grovkverna chili, kvitløk, urtekrydder, fiskekrydder og lignande 🙂

 5. Dette ser jo veldig godt ut! Og enkelt 🙂
  Kan man bytte ut laks med f.eks kylling tror du? 🙂
  Og hva tenker du da evt. om steketiden?

  1. Så absolutt 🙂 Lager ofte slike middager med både kylling og svin. Steiketida vil jo variere etter tjukkelse på kyllingfileten, eg synes det er greit å skjære kyllingfileten på tvers så bitane ikkje blir så tjukke, og då steiker eg ikkje lengre enn til osten er smelta 🙂

   1. Takk skal du ha! Da må jeg prøve det en gang også 🙂

 6. hei! kokte du brokkolien og gulrøtene før steking i ovn?

  1. Nei, ingen koking. Då skriver eg det 🙂

 7. Dette blir middag i morgen

  1. Håpe det smaker 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *