Linda Stuhaug

Annonse

30. april 2018

Vegetarpizza med mellomgrov, tynn pizzabunn

Vegetarpizza med mellomgrov, tynn pizzabunn
Det er mandag igjen, og mandag her på bloggen er alltid kjøttfri, uansett om eg deler frukost, lunsj eller middagstips/oppskrift. Idag er det vegetarpizza på menyen, med heimelaga, mellomgrov, tynn pizzabunn og vegetarfyll:
Eg har brukt VegMe deig som eg fikk sponsa Bama når eg hadde samarbeid med dei i mars, og sjølv om produktet er sponsa ift. dette samarbeidet, så er ikkje dette eit samarbeid eller reklameinnlegg, berre så det er sagt 😉 VegMe deiga var egentlig det produktet eg likte best, og den har blitt brukt til både pizza, lasagne og wraps i ettertid. Slike vegetar-alternativ er ikkje noko eg ete mykje av, men en gang iblant synes eg det er heilt topp som eit vegetarisk alternativ til kjøtt.
Pizzabunn, 1 pizza 2 dl kveitemjøl eller speltmjøl 1 dl havremjøl 2-3 ss olje 1/3 pk tærrgjær 1/2 ts salt 1,2 dl vatn
Slik gjer du: Bland saman ingrediensane til en jevn deig. La den etterheve til dobbel størrelse. Bruk litt mjøl på benken og kjevle deiga ut til en rund pizzabunn. La deiga etterheve i 15 minutt, og forsteik deretter bunnen på 225 grader til den er lett gyllen.
Ta ut pizzabunnen og topp med ønska fyll, før du setter pizzaen tilbake i ovnen til osten er smelta og gyllen.
Som fyll brukte eg 1/2 pk VegMe deig, som eg steikte sammen med 100 g sopp, 1/2 løk og 2 fedd finhakka kvitløk + krydder. Først smurte eg pizzasaus i bunn (eg hadde kjøpt Peppes-pizzasaus, men her kan du og bruke ketchup, tomatpure, lage din egen pizzasaus eller lignande), hadde over fyllet, litt paprika i terninger og tilslutt revet ost. Her servert med aiolien til VegMe;
En enkel og god pizza uten kjøtt – men som som virkelig ikkje smaker som eit typisk vegetarmåltid. Familien er alltid skeptisk til vegetarmiddager eg lager, men denne pizzaen – den digga dei. Og eg er faktisk litt usikker på om dei skjønte det var veggispizza, hehe 😉

Det er mandag igjen, og mandag her på bloggen er alltid kjøttfri, uansett om eg deler frukost, lunsj eller middagstips/oppskrift. Idag er det vegetarpizza på menyen, med heimelaga, mellomgrov, tynn pizzabunn og vegetarfyll:

Eg har brukt VegMe deig som eg fikk sponsa Bama når eg hadde samarbeid med dei i mars, og sjølv om produktet er sponsa ift. dette samarbeidet, så er ikkje dette eit samarbeid eller reklameinnlegg, berre så det er sagt 😉 VegMe deiga var egentlig det produktet eg likte best, og den har blitt brukt til både pizza, lasagne og wraps i ettertid. Slike vegetar-alternativ er ikkje noko eg ete mykje av, men en gang iblant synes eg det er heilt topp som eit vegetarisk alternativ til kjøtt.

Pizzabunn, 1 pizza
2 dl kveitemjøl eller speltmjøl
1 dl havremjøl
2-3 ss olje
1/3 pk tærrgjær
1/2 ts salt
1,2 dl vatn

Slik gjer du:
Bland saman ingrediensane til en jevn deig. La den etterheve til dobbel størrelse. Bruk litt mjøl på benken og kjevle deiga ut til en rund pizzabunn. La deiga etterheve i 15 minutt, og forsteik deretter bunnen på 225 grader til den er lett gyllen.

Ta ut pizzabunnen og topp med ønska fyll, før du setter pizzaen tilbake i ovnen til osten er smelta og gyllen.

Som fyll brukte eg 1/2 pk VegMe deig, som eg steikte sammen med 100 g sopp, 1/2 løk og 2 fedd finhakka kvitløk + krydder. Først smurte eg pizzasaus i bunn (eg hadde kjøpt Peppes-pizzasaus, men her kan du og bruke ketchup, tomatpure, lage din egen pizzasaus eller lignande), hadde over fyllet, litt paprika i terninger og tilslutt revet ost. Her servert med aiolien til VegMe;

En enkel og god pizza uten kjøtt – men som som virkelig ikkje smaker som eit typisk vegetarmåltid. Familien er alltid skeptisk til vegetarmiddager eg lager, men denne pizzaen – den digga dei. Og eg er faktisk litt usikker på om dei skjønte det var veggispizza, hehe 😉

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg