Annonse
1. mai 2018
Naturlig søte og digge energikuler!
God 1.mai alle sammen!
Som bloggar med all jobben som ligger bak og fulltidsstudent med siste innspurt av bacheloroppgave er det ikkje forskjell på kvardag og helg – så idag føles det ut som en heilt vanlig tirsdag. Eg jobber også med eit foredrag eg skal holde på torsdag, så her er litt forskjellig å sjonglere mellom, men det er jo veldig kjekt då!
Eg har litt snacks å kose meg med, for desse naturlig søte og digge energikulene lagde eg forrige veke og eg har fortsatt nokre igjen i frysaren. Perfekt som påfyll når eg jobber, men passer også perfekt som tursnacks, mellommåltid eller påfyll før/etter trening.
Energikulene lager du på 5-10 minutt og dei inneholder kun 3 ingredienser som du kan variere litt etter smak og behag.
Eg har en oppskrift i arkivet: energikuler med sjokolade som du finner HER, som er blant mine aller mest populære oppskrifter. Dagens oppskrift er litt lik, men eg har sløyfa kakaoen og brukt andre nøtter, og eg synes desse er minst like gode!
Digge energikuler, 20-25 stk
150 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
75 g havregryn
75 g salte peanøtter*
Slik gjer du:
Ha ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender. Kjør til en jevn og klumpfri masse og fortsett i ca. 2 minutter etter alt er smuldrette og klebig.
Klem massen mellom hendene. Visst den smuldrer og ikkje holder sammen, prøv deg fram med litt smelta smør eller kokosfett og la det blande seg godt i foodprosessoren/blenderen. Visst massen er veldig klissette; tilsett litt havremjøl eller speltmjøl på samme måte.
Trill til munnfulle kuler og sett i frysaren. Dei er spiseklare etter ca. 30 minutt.
Kulene kan du oppbevare i en matboks i frysaren. Dei kan også oppbevarast i kjøleskap eller nokre timer romtemperert, men konsistensen blir litt mjukare.
Tips 1: bruk naturligvis glutenfri havregryn for 100% glutenfri energikuler. Du kan og erstatte havregryn med havremjøl.
Tips 2: salte peanøtter gir kulene en skikkelig god smak, men kan sjølvsagt byttast med andre typer nøtter (cashewnøtter, valnøtter, mandler etc). Bruker du naturelle nøtter anbefaler eg å tilsette en god klype med flaksalt (f.eks maldonsalt). Tåler du ikkje nøtter kan du bruke solsikkekjerner.
Tips 3: som du ser har eg rulla nokre av kulene mine i kokosmasse/finhakka peanøtter. Dette er valgfritt, men er litt eksta godt!
Eg blir aldri lei daddelkuler – supersnacks på sitt beste som eg digga å variere med ulike smaker! Har mange forskjellige oppskrifter i arkivet, og eg veit mange av dåkke er minst like begeistra som meg 🙂 Håper desse også faller i smak♥
Annonse
14 Kommentarer
Verena Kittilsen
7. januar 2020
Linda Stuhaug
7. januar 2020
Verena Kittilsen
9. januar 2020
Linda Stuhaug
9. januar 2020
Anette Grøthe
26. februar 2022
Linda Stuhaug
28. februar 2022
Kine
2. mai 2018
Linda Stuhaug
2. mai 2018
Hege
1. mai 2018
Linda Stuhaug
1. mai 2018
Marte
20. mai 2020
Linda Stuhaug
21. mai 2020
Nansy Havikbotn
18. august 2018
Linda Stuhaug
19. august 2018
SKRIV EN KOMMENTAR