Linda Stuhaug

Annonse

Naturlig søte og digge energikuler!

Naturlig søte og digge energikuler!
God 1.mai alle sammen!
Som bloggar med all jobben som ligger bak og fulltidsstudent med siste innspurt av bacheloroppgave er det ikkje forskjell på kvardag og helg – så idag føles det ut som en heilt vanlig tirsdag. Eg jobber også med eit foredrag eg skal holde på torsdag, så her er litt forskjellig å sjonglere mellom, men det er jo veldig kjekt då!
Eg har litt snacks å kose meg med, for desse naturlig søte og digge energikulene lagde eg forrige veke og eg har fortsatt nokre igjen i frysaren. Perfekt som påfyll når eg jobber, men passer også perfekt som tursnacks, mellommåltid eller påfyll før/etter trening.
Energikulene lager du på 5-10 minutt og dei inneholder kun 3 ingredienser som du kan variere litt etter smak og behag.
Eg har en oppskrift i arkivet: energikuler med sjokolade som du finner HER, som er blant mine aller mest populære oppskrifter. Dagens oppskrift er litt lik, men eg har sløyfa kakaoen og brukt andre nøtter, og eg synes desse er minst like gode!
Digge energikuler, 20-25 stk 150 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein) 75 g havregryn 75 g salte peanøtter*
Slik gjer du: Ha ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender. Kjør til en jevn og klumpfri masse og fortsett i ca. 2 minutter etter alt er smuldrette og klebig.
Klem massen mellom hendene. Visst den smuldrer og ikkje holder sammen, prøv deg fram med litt smelta smør eller kokosfett og la det blande seg godt i foodprosessoren/blenderen. Visst massen er veldig klissette; tilsett litt havremjøl eller speltmjøl på samme måte.
Trill til munnfulle kuler og sett i frysaren. Dei er spiseklare etter ca. 30 minutt.
Kulene kan du oppbevare i en matboks i frysaren. Dei kan også oppbevarast i kjøleskap eller nokre timer romtemperert, men konsistensen blir litt mjukare.
Tips 1: bruk naturligvis glutenfri havregryn for 100% glutenfri energikuler. Du kan og erstatte havregryn med havremjøl.
Tips 2: salte peanøtter gir kulene en skikkelig god smak, men kan sjølvsagt byttast med andre typer nøtter (cashewnøtter, valnøtter, mandler etc). Bruker du naturelle nøtter anbefaler eg å tilsette en god klype med flaksalt (f.eks maldonsalt). Tåler du ikkje nøtter kan du bruke solsikkekjerner.
Tips 3: som du ser har eg rulla nokre av kulene mine i kokosmasse/finhakka peanøtter. Dette er valgfritt, men er litt eksta godt!
Eg blir aldri lei daddelkuler – supersnacks på sitt beste som eg digga å variere med ulike smaker! Har mange forskjellige oppskrifter i arkivet, og eg veit mange av dåkke er minst like begeistra som meg 🙂 Håper desse også faller i smak♥

God 1.mai alle sammen!

Som bloggar med all jobben som ligger bak og fulltidsstudent med siste innspurt av bacheloroppgave er det ikkje forskjell på kvardag og helg – så idag føles det ut som en heilt vanlig tirsdag. Eg jobber også med eit foredrag eg skal holde på torsdag, så her er litt forskjellig å sjonglere mellom, men det er jo veldig kjekt då!

Eg har litt snacks å kose meg med, for desse naturlig søte og digge energikulene lagde eg forrige veke og eg har fortsatt nokre igjen i frysaren. Perfekt som påfyll når eg jobber, men passer også perfekt som tursnacks, mellommåltid eller påfyll før/etter trening.

Energikulene lager du på 5-10 minutt og dei inneholder kun 3 ingredienser som du kan variere litt etter smak og behag.

Eg har en oppskrift i arkivet: energikuler med sjokolade som du finner HER, som er blant mine aller mest populære oppskrifter. Dagens oppskrift er litt lik, men eg har sløyfa kakaoen og brukt andre nøtter, og eg synes desse er minst like gode!

Digge energikuler, 20-25 stk
150 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
75 g havregryn
75 g salte peanøtter*

Slik gjer du:
Ha ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender. Kjør til en jevn og klumpfri masse og fortsett i ca. 2 minutter etter alt er smuldrette og klebig.

Klem massen mellom hendene. Visst den smuldrer og ikkje holder sammen, prøv deg fram med litt smelta smør eller kokosfett og la det blande seg godt i foodprosessoren/blenderen. Visst massen er veldig klissette; tilsett litt havremjøl eller speltmjøl på samme måte.

Trill til munnfulle kuler og sett i frysaren. Dei er spiseklare etter ca. 30 minutt.

Kulene kan du oppbevare i en matboks i frysaren. Dei kan også oppbevarast i kjøleskap eller nokre timer romtemperert, men konsistensen blir litt mjukare.

Tips 1: bruk naturligvis glutenfri havregryn for 100% glutenfri energikuler. Du kan og erstatte havregryn med havremjøl.

Tips 2: salte peanøtter gir kulene en skikkelig god smak, men kan sjølvsagt byttast med andre typer nøtter (cashewnøtter, valnøtter, mandler etc). Bruker du naturelle nøtter anbefaler eg å tilsette en god klype med flaksalt (f.eks maldonsalt). Tåler du ikkje nøtter kan du bruke solsikkekjerner.

Tips 3: som du ser har eg rulla nokre av kulene mine i kokosmasse/finhakka peanøtter. Dette er valgfritt, men er litt eksta godt!

Eg blir aldri lei daddelkuler – supersnacks på sitt beste som eg digga å variere med ulike smaker! Har mange forskjellige oppskrifter i arkivet, og eg veit mange av dåkke er minst like begeistra som meg 🙂 Håper desse også faller i smak♥

Annonse

14 Kommentarer

V

Verena Kittilsen

7. januar 2020

Kjempe gode, selv om jeg ikke fikk blandet skikkelig og hadde noen biter i. Jeg trodde jeg hadde en kraftig blender, men den funket dessverre ikke på disse kulene. Noe ble blandet, men resten bare klistret seg fast ned i og på kantene oppover. Har du en god food prosessor som du kan anbefale som funker godt på sånne «klissete» oppskrifter?

Linda Stuhaug

7. januar 2020

Hei! Foodprosessoren min er ute av markedet for lengst. Ellers bruker eg Electrolux Ultimate Blend 🙂

V

Verena Kittilsen

9. januar 2020

Tusen takk for svar, det var kjekt å vite! Da ser jeg hva jeg får tak i. Skal prøve «sjokoladekulene» snart. Blir stadig veldig inspirert av oppskriftene dine! Enkle og gode!

Linda Stuhaug

9. januar 2020

Så kjekt å lese 😀 Håper eg kan inspirere mykje framover!

A

Anette Grøthe

26. februar 2022

Fantastisk gode. Min favoritt er med pistasjnøtter

Linda Stuhaug

28. februar 2022

Enig! Pistasjenøtter er nyyydelig her🥰

K

Kine

2. mai 2018

Disse skal jeg prøve å lage i kveld takk for oppskrift!

Linda Stuhaug

2. mai 2018

Håper dei smaker, Kine! Eg eeelska energikulene <3

H

Hege

1. mai 2018

Så enkelt og så godt! Og veldig enig med deg, disse var minst like gode som energikulene med sjokolade 😉 Takk for nok en digg oppskrift 🙂

Linda Stuhaug

1. mai 2018

Hurra, så kjekt å lese! En glede å dele, Hege 🙂

M

Marte

20. mai 2020

Hvilke dadler anbefaler du å bruke? 🙂

Linda Stuhaug

21. mai 2020

Ferske dadler i lausvekt 🙂

N

Nansy Havikbotn

18. august 2018

Lagde disse idag. Så enkle å lage og veldig gode 🙂

Linda Stuhaug

19. august 2018

Så kjekt å lese, Nansy 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg