15 favorittoppskrifter på sukkerfri/sunnare festkaker – perfekt til 17.mai!

17.mai og pinsehelg er rett rundt hjørnet, og det betyr ofte litt meir kaker og søtsaker på bordet!

For dei som ønsker, eller eventuelt de i som små, så har eg samla sammen 15 ulike oppskrifter på festkaker som passer for anledninger vi har i vente. Alle oppskriftene er uten tilsatt sukker, og fleire av dei er glutenfri/melkefri, eller eventuelt kan med alternative ingredienser lagast glutenfri/melkefri. Eg veit mange av av dåkke trufaste lesere ikkje berre har sukkeret å ta hensyn til, men også fleire intoleranser/allergier, enten det er hos deg sjølv, hos nær familie eller slekt.

Her er en god blanding av både mektige, tunge kaker, kalorilette og magre kaker, med smak av sjokolade og ikkje minst friske kaker med masse bær. Noko for einkvar smak! Og du, i arkivet mitt under «sunt salt & søtt» finner du mange fleire oppskrifter. Sjå på kaker HER, eller eventuelt snacks HER, desserter HER eller iskrem HER!

Søt og seig brownies HER:

*

Sprø marengskake med vaniljekrem HER:

*

Sarah Bernhard med suksesskrem HER:

*

Peanøttkake med sjokoladefyll HER:

*

Bringebærkake med innbakt ostekrem HER:

*

Bountykake HER:

*

Rabarbra- og jordbærsmuldrepai HER:

*

Mandelkake med vaniljekrem og bær HER:

*

Blåbærkake (sukkerfri, glutenfri og laktosefri) med ostekrem HER:

*

Ostekake med vanilje og lime HER:

*

Sjokoladekake med dobbel glasur HER:

*

Krydderkakemuffins med frisk glasur og bær HER:

*

Vaniljekake med jordbær og kvit sjokolade HER:

*

Favoritt snickerskake HER:

*

Eplekake HER:

Hos meg trur eg egentlig ikkje det blir baka noko kake til 17.mai i år, men kven veit – plutselig får eg bakeånden over meg. Då er det nok meir sannsynlig at det blir ei tradisjonell marengskake med haugevis av bær, framfor en sukkerfri variant 😉 Marengskake er definitivt min favoritt, og den smaker ekstra godt på en dag som 17.mai♥

Hugs at arkivet mitt under «sunt salt & søtt» har mange fleire oppskrifter enn dette! Ønsker du meir inspirasjon til kaker kan du finne det HER, og ønsker du heller desserter kan du finne det HER. Snacks, gjærbakst, iskrem og oppskrifter uten helsekostprodukter finner du også. Så det er berre å scrolle og finne om det er noko som frister hakket meir 🙂

Hugs å spørre om det er noko du lurer på! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *