Enkle, grove og saftige scones

God fredag!

Håpa alle hadde en fantastisk 17.mai feiring igår. Eg fikk på meg bunaden i år i motsetning til i fjor – når eg og venninna mi pakka sekken og feira nasjonaldagen i Oslomarka. I går var eg heime i trivselsfylket og hadde en fin dag i sola;

No er det fredag igjen, og det er vell mange som har tatt seg langhelg? Det er også meldt fint vær i store deler av landet, så det er jo berre skikkelig luksus♥ Som fredagsoppskrift idag har eg nokre enkle, grove og saftige scones til dåkke, som passer perfekt til helgefrukosten, brunsjen eller tilbehør til grillmaten.

Du trenger, 2 mellomstore scones med 6 biter i kvar
1 boks, 300 g original kesam
1 dl melk
50 g fiberfin (kan erstattast med havremjøl)
150 g havremel
200 g fint speltmel
1 ss bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over-undervarme.

2. Bland sammen kesam, melk, bakepulver og salt, deretter fiberfin, havremel og fint speltmel. Hold gjerne litt igjen på speltmelet og juster til du får en jevn og lett klebig deig.

3. Bruk litt mel mellom hendene og form til to scones på bakepapirkledd langpanne. Skjær kryss med en spiss kniv. Deretter pensler du overflata med vatn og strør over litt gresskarkjerner og havregryn (eventuelt andre frø/kjerner. Kan og sløyfast).

4. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, til overflata er godt gyllen og sprø. Avkjøl på rist.

Eg gløymte mine scones i ovenen, så dei stod vertfall 5 minutt for lenge, derfor er dei veldig godt gylne. Trenger absolutt ikkje å få så mørk farge, lett gylne er meir enn nok 🙂

Du kan i utgangspunktet variere meltype litt etter kva du liker og har tilgjengelig også. Må du ha glutenfri scones går det nok heilt fint å bytte ut speltmelet med nøytral, glutenfri meltype – og hugs glutenfritt havremel.

Gode både med og uten pålegg. Desse er supre å ha med i matpakken!

Nyt sola, nyt fredagen og nyt helga alle sammen 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

 1. Får så mye inspirasjon fra deg!
  Digger kokeboken din!
  Du bruker mye vanlig kesam.
  Er det noe en kan bruke isteden for det i oppskriftene du bruker kesam, dersom en har laktoseintoleranse? (har bare sett mager, laktosefri kesam)

  1. Tusen takk, Maren! Så hyggelig 🙂

   Då vil eg anbefale laktosefri creme fraiche eller lettrømme. Mager kesam blir for magert i oppskrifter som skal oppvarmast 🙂