Linda Stuhaug

Annonse

Den beste potetsalaten lager du sjølv – sunt og enkelt!

Den beste potetsalaten lager du sjølv – sunt og enkelt!
Hurra for sommarmat!
En egen sommarmat-kategori kjem på bloggen om ikkje alt for lenge, og denne potetsalaten blir definitivt en del av arkivet der. For kva er vell bedre enn heimelaga potetsalat til grillmaten? Den beste potetsalaten lager man absolutt sjølv, og det er både sunt og enkelt. Om potetene er ferdig kokte er også potetsalaten fiks ferdig på 10-15 minutter!
Det som er så greit med heimelaga potetsalat, er at du sjølv kan bestemme kor feit/mager den skal vere. Du er nemlig fleksibel på kva meieriprodukt du bruker; mager kesam, original kesam, rømme i ulikt fettinnhold fra 2% – 35% eller creme fraiche i ulikt fettinnhold fra 10 – 35%. Ønsker du potetsalaten litt ekstra feit/fyldig kan du og bytte ut deler av meieriprodukta med meir majones.
Du kan også kombinere meieriprodukta. Eg brukte en boks original kesam og en boks lettrømme, fordi det var det vi hadde i kjøleskapet. Vanligvis pleier eg kun å bruke original kesam, og det fungerer like godt 🙂
Potetsalat, 1 stor skål (tilbehør til minst 8 personer) 1 kg poteter skrelte poteter, kokt/ukokt (veg det samme) 1 purreløk eller 1 bunt vårløk 1 eple (kan sløyfast, men det er veldig godt!) 4 ss finhakka sylteagurk 2 beger, 600 g kesam/rømme/creme fraiche 4 ss majones 3-4 ss lake fra sylteagurken 1/2-1 ts sukker/sukrin salt og pepper
Slik gjer du: 1. Kutt ferdigkokte poteter i passelige biter, alt etter kva størrelse du foretrekker.
2. Hakk opp purreløk/vårløk, finhakk sylteagurken og skjær eple i små terninger.
3. Bland alt godt sammen i en stor bolle.
4. Rør saman kesam/rømme/creme fraiche, majones, lake fra sylteagurken og smak til med sukker, salt og pepper.
5. Vend dressingen inn i potetblandinga. Oppbevarast i kjøleskap.
6. Potetsalaten kan gjerne lagast nokre timer i forvegen, slik at smakane får satt seg. Vend rundt før servering.
PS! Dette blir en relativt tørr potetsalat i forhold til mange av dei man kjøper, som ofte flyter utover tallerken. Dersom du ikkje vil ha en potetsalat med fyldig, fast konsistens: bruk litt mindre poteter eller juster opp mengdene på dressingen.
Hugs at potetsalat kan brukats til mykje meir enn berre tilbehør til grillmaten/middagen eller på koldtbordet! Det er blant anna nydelig under pålegget på knekkebrød/skiva/lompa, for eksempel med roastbeef, spekeskinke eller skinke;
Eller som en del av ta-det-man-har lunsjtallerken;
Potetsalat passer jo til det meste av både kjøtt og fisk, og er svært anvendelig 🙂 Del gjerne tips til kva du pleier å bruke potetsalat til!
Prøv denne heimelaga varianten du også!
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Hurra for sommarmat!

En egen sommarmat-kategori kjem på bloggen om ikkje alt for lenge, og denne potetsalaten blir definitivt en del av arkivet der. For kva er vell bedre enn heimelaga potetsalat til grillmaten? Den beste potetsalaten lager man absolutt sjølv, og det er både sunt og enkelt. Om potetene er ferdig kokte er også potetsalaten fiks ferdig på 10-15 minutter!

Det som er så greit med heimelaga potetsalat, er at du sjølv kan bestemme kor feit/mager den skal vere.
Du er nemlig fleksibel på kva meieriprodukt du bruker; mager kesam, original kesam, rømme i ulikt fettinnhold fra 2% – 35% eller creme fraiche i ulikt fettinnhold fra 10 – 35%. Ønsker du potetsalaten litt ekstra feit/fyldig kan du og bytte ut deler av meieriprodukta med meir majones.

Du kan også kombinere meieriprodukta. Eg brukte en boks original kesam og en boks lettrømme, fordi det var det vi hadde i kjøleskapet. Vanligvis pleier eg kun å bruke original kesam, og det fungerer like godt 🙂

Potetsalat, 1 stor skål (tilbehør til minst 8 personer)
1 kg poteter skrelte poteter, kokt/ukokt (veg det samme)
1 purreløk eller 1 bunt vårløk
1 eple (kan sløyfast, men det er veldig godt!)
4 ss finhakka sylteagurk
2 beger, 600 g kesam/rømme/creme fraiche
4 ss majones
3-4 ss lake fra sylteagurken
1/2-1 ts sukker/sukrin
salt og pepper

Slik gjer du:
1. Kutt ferdigkokte poteter i passelige biter, alt etter kva størrelse du foretrekker.

2. Hakk opp purreløk/vårløk, finhakk sylteagurken og skjær eple i små terninger.

3. Bland alt godt sammen i en stor bolle.

4. Rør saman kesam/rømme/creme fraiche, majones, lake fra sylteagurken og smak til med sukker, salt og pepper.

5. Vend dressingen inn i potetblandinga. Oppbevarast i kjøleskap.

6. Potetsalaten kan gjerne lagast nokre timer i forvegen, slik at smakane får satt seg. Vend rundt før servering.

PS! Dette blir en relativt tørr potetsalat i forhold til mange av dei man kjøper, som ofte flyter utover tallerken. Dersom du ikkje vil ha en potetsalat med fyldig, fast konsistens: bruk litt mindre poteter eller juster opp mengdene på dressingen.

Hugs at potetsalat kan brukats til mykje meir enn berre tilbehør til grillmaten/middagen eller på koldtbordet! Det er blant anna nydelig under pålegget på knekkebrød/skiva/lompa, for eksempel med roastbeef, spekeskinke eller skinke;

Eller som en del av ta-det-man-har lunsjtallerken;

Potetsalat passer jo til det meste av både kjøtt og fisk, og er svært anvendelig 🙂 Del gjerne tips til kva du pleier å bruke potetsalat til!

Prøv denne heimelaga varianten du også!

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge  HER.

Annonse

12 Kommentarer

T

Tom Roger Bjørneseth

11. juli 2019

Denne var utrolig god .Dette er etter min mening den beste potetsalaten jeg har smakt. Vi var 6 stk til bors og det var godt det ikke var 8 som oppskriften tilsier,men det er jo for att den er så god att en spiser en god del extra. Lagde også vannmelonsalaten den ble det også en utsøkt smak på. Dette hadde vi sammen med grillspyd . Tusen takk for oppskriften og ett velsmakende måltid. PS oppskriftene dine er også så lettforståelig og med masse gode bilder. Dette kommer jeg garantert til å lage igjen.

Linda Stuhaug

11. juli 2019

Hei Tom Roger 😀 For en utrulig hyggelig tilbakemelding å få, tusen takk! Veldig kjekt å lese at oppskriftene falt i smak – det høyres ut som eit herremåltid 🙂 Håper eg kan inspirere med fleire oppskrifter framover! Fortsatt god sommar 😀

T

Torbjørg

17. juni 2019

Kan denne lages dagen før?

Linda Stuhaug

18. juni 2019

Ja absolutt 🙂

I

Ida

28. juli 2021

Denne er så god!!

Linda Stuhaug

29. juli 2021

Sant 😀

K

Kristin

23. mai 2018

Så bra oppskrift, den skal prøves! Og tommel opp for sommermat-kategori! 😀 Hvor lenge vil potetsalaten holde seg i tett boks i kjøleskapet? Hadde vært topp å lage en stor porsjon som kunne spises over flere dager.

Linda Stuhaug

23. mai 2018

Den står seg fint i 3-4 dager iallefall 🙂 Eg spiste potetsalaten etter 4 dager, og det gjekk vertfall heilt fint. Vil du at den skal stå enda lengre ville eg ha sløyfa eplet, då vil den nok holde seg hakket lengre 🙂

M

Marte

15. mai 2020

Hei! Kan man erstatte sylteagurk med noe annet syrlig? Syltet rødbet feks?

Linda Stuhaug

17. mai 2020

Du MÅ ikkje ha finhakka sylteagurk (inegnting som erstatter denne så lenge du får litt syre fra laken eller noko anna syrlig) 🙂 MEN, berre for å presisere: du kjenner ikkje smaken av sylteagurken 🙂 Den gir berre en veldig god og unik smak i potetsalaten!! Ville kanskje ikkje brukt sylta rødbeter, då blir heile potetsalaten sannsynligvis rosa, hehe.

t

trine

1. oktober 2022

Hvor mye poteter til 25 personer ?

Linda Stuhaug

2. oktober 2022

Det kjem heilt an på kva setting den skal serverast i. Er det kun potetsalat som er tilbehør? Eller er det fleire andre ulike salater? :) Eg ville personlig dobla eller tripla oppskrifta deretter!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg