Annonse
23. mai 2018
Seige, sprø sjokolade- og peanøttkjeks
Hei!
Kan eg friste med seige, søte og sprø kjeks med smak av sjokolade og peanøtt? Denne kombinsjonen er jo berre nydelig, og enda bedre i en slik kjeks!
Kjeksa er perfekt å ta med som tursnacks og mellommåltid, men passer like godt som sunn kos. Sukkerfri, glutenfri og melkefri kjeks – allergivennlige for dei fleste med andre ord 🙂
Du trenger, 20 stk
200 g usalta peanøtter
3 ss sukrin gold (evt. anna søtning tilsvarande 3 ss sukker)
2-3 ss kakao (smak til)
1 stor eggekvite
100 g fibersirup clear
1/3 ts maldonsalt
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.
2. Mal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor. Vend inn resten av ingrediensane.
3. For klatter (1 stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk en peanøtt ned i midten.
4. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til kjeksa er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.
Kjeksa får altså en seig konsistens, men er sprø i kantane. Heilt perfekt for min smak, iallefall 🙂
Desse søte, seige og sprø nøttekjeksa har eg laga i ganske mange ulike varianter no, og dei er virkelig en storfavoritt i heimen! Mange av dåkke lesere har og fått en ny favorittkjeks, og det gledes 🙂
Eg er tilbake i Oslo en svipptur, og du verden for en varme som slo imot meg klokka 22 igår kveld når eg landa. Her er jo reine sydentemperaturen! Vestlandet har fint vær også altså, men vi har jo ikkje den samme varmen der som her i Oslo 🙂 Skal nyte nokre varme dager innendørs med bachelorskriving no, og håper eg får levert iløpet av veka – så kan heller finværet utnyttast til det fulle.
Nyt onsdagen, godtfolk♥
Annonse
12 Kommentarer
Siv
1. juni 2021
Linda Stuhaug
2. juni 2021
Mari
25. mai 2018
Linda Stuhaug
26. mai 2018
Maja
23. mai 2018
Linda Stuhaug
23. mai 2018
Sandra
23. mai 2018
Linda Stuhaug
23. mai 2018
Andrea
23. mai 2018
Linda Stuhaug
23. mai 2018
Neelam
9. juni 2018
Linda Stuhaug
10. juni 2018
SKRIV EN KOMMENTAR