Linda Stuhaug

Annonse

29. mai 2018

Ramsløkpesto

Ramsløkpesto
God tirsdag!
Som eg nevnte i gårsdagens innlegg, så lagde eg ramsløkpesto forrige veke og brukte som smakstilsetning i quinoasalaten eg delte oppskrift på. I tillegg var eg på ramsløkjakt i går kveld og fant enda meir ramsløk. Det gledes!
Ramsløkpesto blei min aller første oppskrift med ramsløk, rett og slett fordi det er skikkelig godt og veldig enkelt å lage. Ramsløkpesto får en heilt anna smak enn den tradisjonelle basilikumpestoen, men kan brukast på akkurat samme måte.
Ramsløk er en løkart/plante som blomstrer opp i skogen på våren. Ramsløken har breie, mørkegrønne blader, kvite blomstrer og lukter som kvitløk. Ta med deg en papirpose og sjå om du finner ramsløk i nærheten av der du bur! Her ser du bilde fra gårsdagens ramsløkjakt:
Ramsløkspesto ca. 100 g ramsløk 50 g rista cashewnøtter eller pinjekjerner 50 g parmesan 1 fedd kvitløk (kan sløyfast) 1-1,5 dl smaksnøytral olje salt og pepper
Slik gjer du: Mal ramsløken i en blendar eller foodprosessor. Tilsett rista cashewnøtter/pinjekjerner, parmesan i biter og kvitløksfedd. Kjør til en jevn masse. Spe forsiktig med olje samtidig som blendaren/foodprosessoren går, til du får en fyldig konsistens. Til slutt smaker du til med salt og pepper.
Oppbevar pestoen i ei glasskrukke i kjøleskapet. Pestoen held seg i fleire veker, og kan eventuelt frysast.
Som dei fleste av dåkke veit så passer pesto som smakstilsetning til det aller meste; kjøtt, fisk, kylling, marinader, sauser, dressinger, salater, som pizzasaus, under pålegget på brødskiva/knekkebrøda/lompene, i wrapsen, omeletten og mykje, mykje meir. Veldig anvendelig, med andre ord!
Eg gleda meg til å lage litt fleire oppskrifter med ramsløk! Og ikkje minst lage opp enda ei oppskrift med ramsløkpesto som eg kan fryse ned til seinare 🙂
Som nevnt i går: har du nokre gode tips/oppskrifter med ramsløk – del gjerne i kommentarfeltet! I mellomtida håper eg fleire vil gå en tur i skogen og sjå om det er ramsløk å finne, for denne løkarten er virkelig god!

God tirsdag!

Som eg nevnte i gårsdagens innlegg, så lagde eg ramsløkpesto forrige veke og brukte som smakstilsetning i quinoasalaten eg delte oppskrift på. I tillegg var eg på ramsløkjakt i går kveld og fant enda meir ramsløk. Det gledes!

Ramsløkpesto blei min aller første oppskrift med ramsløk, rett og slett fordi det er skikkelig godt og veldig enkelt å lage. Ramsløkpesto får en heilt anna smak enn den tradisjonelle basilikumpestoen, men kan brukast på akkurat samme måte.

Ramsløk er en løkart/plante som blomstrer opp i skogen på våren. Ramsløken har breie, mørkegrønne blader, kvite blomstrer og lukter som kvitløk. Ta med deg en papirpose og sjå om du finner ramsløk i nærheten av der du bur! Her ser du bilde fra gårsdagens ramsløkjakt:

Ramsløkspesto
ca. 100 g ramsløk
50 g rista cashewnøtter eller pinjekjerner
50 g parmesan
1 fedd kvitløk (kan sløyfast)
1-1,5 dl smaksnøytral olje
salt og pepper

Slik gjer du:
Mal ramsløken i en blendar eller foodprosessor. Tilsett rista cashewnøtter/pinjekjerner, parmesan i biter og kvitløksfedd. Kjør til en jevn masse. Spe forsiktig med olje samtidig som blendaren/foodprosessoren går, til du får en fyldig konsistens. Til slutt smaker du til med salt og pepper.

Oppbevar pestoen i ei glasskrukke i kjøleskapet. Pestoen held seg i fleire veker, og kan eventuelt frysast.

Som dei fleste av dåkke veit så passer pesto som smakstilsetning til det aller meste; kjøtt, fisk, kylling, marinader, sauser, dressinger, salater, som pizzasaus, under pålegget på brødskiva/knekkebrøda/lompene, i wrapsen, omeletten og mykje, mykje meir. Veldig anvendelig, med andre ord!

Eg gleda meg til å lage litt fleire oppskrifter med ramsløk! Og ikkje minst lage opp enda ei oppskrift med ramsløkpesto som eg kan fryse ned til seinare 🙂

Som nevnt i går: har du nokre gode tips/oppskrifter med ramsløk – del gjerne i kommentarfeltet! I mellomtida håper eg fleire vil gå en tur i skogen og sjå om det er ramsløk å finne, for denne løkarten er virkelig god!

Annonse

14 Kommentarer

L

Lill V Simonsen

3. mai 2021

Har jeg ikke pinjekjerner, maler jeg mandler og tar i ramsløkpestoen. Veldig godt, det og. Pestoen på knekkebrødet er herlig

Linda Stuhaug

5. mai 2021

Mandler eller andre nøtter er heilt supert å bruke det også 😀

G

Grethe

26. mai 2019

Hei,jeg vil gjerne høre hvilken olje du bruker , jeg lagde med kaldpresset olivenolje, den blei så sterk i smak , .

Linda Stuhaug

27. mai 2019

Kaldpressa olivenolje er ikkje smaksnøytral olje. Eg bruker for eksempel rapsolje 🙂

G

Grethe

23. mai 2019

Jeg har laget ramsløkpure ,den smaker så beskt, veldig sterk stram smak. Kan det være oljen . Hvilken olje bruker dere ..Jeg brukte kaldpresset jeg kjørte alt i blender med olje ,silte dette , så tok jeg det som var igjen etter rein ramsløkolje og brukte som pure , men det ble veldig sterkt.

Linda Stuhaug

24. mai 2019

Ramsløk har jo en litt sterk smak. Bruker du smaksnøytral olje så skal ikkje oljen ha noko betydning for smaken 🙂

E

Elisabeth Pettersen

2. mai 2020

Hei. Jeg har akkurat laget pesto av ramsløk. Synes den ble litt «emmen» i smaken. Skviset litt sitrin i den. Synes den ble litt bedre!

Linda Stuhaug

3. mai 2020

Så bra 🙂

M

Marianne Fossdal

12. juni 2018

Hei. Jeg lager ramsløkpure , bare ramsløk , olje og litt salt .Tillsetter parmesan ,pinjekjerner , nøtter , eller mer olje etter hva jeg bruker det til. Mvh Marianne .

Linda Stuhaug

12. juni 2018

Hæres godt ut Marianne! Bruker du ramsløkpure på samme måte som ramsløkpesto kanskje? 🙂

L

Line

9. juni 2018

Hei Linda. Takk for oppskrift på ramsløkpesto. Eg har no ribba hagen til foreldra mine på Bruland for ramsløk, og nyter no ramsløk i hagen min i Naustdal. Veldig enkelt å lage, og så fantastisk godt!!

Linda Stuhaug

10. juni 2018

Ikkje sant!! Eg har brukt ramsløkpestoen til SÅ mykje dei siste vekene 🙂 Heilt nydelig! Har fryst ned ramsløk så eg kan lage meir når sesongen er over. Nam 🙂

T

Torunn

18. juni 2023

Trur du det går å byte om frå ramslauk til brennenesle?

Linda Stuhaug

20. juni 2023

Det er eg usikker på dessverre!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg