Linda Stuhaug

Annonse

1. juni 2018

Marinerte grillspyd med kylling

Marinerte grillspyd med kylling
God fredag!
Eg er på veg til skulen for min aller, aller siste skuledag – og eg gjer som eg ellers har gjort dei 3 siste åra: prøva å utnytte pendlervegen til å gjere noko fornuftig 😉 Når man har pendla 2 timer daglig i 3 år begynner man å bli dreven på å utnytte tida, ettersom døgnet egentlig har for få timer fra før.
Uansett, det er fredag – HELG – og eg vil tru det er mange som skal fyre opp grillen! Idag har eg oppskrift på marinerte grillspyd med kylling, en enkel og god måte å tilberede kyllingen på;
Du trenger, 7-8 grillspyd Ca. 500 g kyllingfilet 1 rød paprika 1 grønn paprika 1 rødløk
Marinade til kyllingen: 6 ss soyasaus 2 ss flytande honning 2 ss olje 1/2-1 ss revet, frisk ingefær 2 fedd kvitløk, finhakka/pressa en skvis limesaft
Rør sammen ingrediensane til marinaden, kutt kylling i store biter. La kyllingen ligge i marinaden i minst 30 minutt – gjerne fleire timer om du har mulighet til det.
Tre dei marinerete kyllingbitane på spyd med paprika og rødløk i biter. Her kan du naturligvis bruke akkurat dei grønnsakene du vil 🙂
Grill på medium varme i 10-15 minutt, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Dryss gjerne over litt urter før servering.
Kyllingspyda kan fint serverast i tillegg til anna grillmat, og tilbehør som høyrer med på grillbordet. Vi hadde enkelt tilbehør av en grønn, frisk salat og potetsalat. Heilt toppers!
Med det vil eg ønske alle ei riktig god helg♥

God fredag!

Eg er på veg til skulen for min aller, aller siste skuledag – og eg gjer som eg ellers har gjort dei 3 siste åra: prøva å utnytte pendlervegen til å gjere noko fornuftig 😉 Når man har pendla 2 timer daglig i 3 år begynner man å bli dreven på å utnytte tida, ettersom døgnet egentlig har for få timer fra før.

Uansett, det er fredag – HELG – og eg vil tru det er mange som skal fyre opp grillen! Idag har eg oppskrift på marinerte grillspyd med kylling, en enkel og god måte å tilberede kyllingen på;

Du trenger, 7-8 grillspyd
Ca. 500 g kyllingfilet
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 rødløk

Marinade til kyllingen:
6 ss soyasaus
2 ss flytande honning
2 ss olje
1/2-1 ss revet, frisk ingefær
2 fedd kvitløk, finhakka/pressa
en skvis limesaft

Rør sammen ingrediensane til marinaden, kutt kylling i store biter. La kyllingen ligge i marinaden i minst 30 minutt – gjerne fleire timer om du har mulighet til det.

Tre dei marinerete kyllingbitane på spyd med paprika og rødløk i biter. Her kan du naturligvis bruke akkurat dei grønnsakene du vil 🙂

Grill på medium varme i 10-15 minutt, eller til kyllingen er gjennomstekt.

Dryss gjerne over litt urter før servering.

Kyllingspyda kan fint serverast i tillegg til anna grillmat, og tilbehør som høyrer med på grillbordet. Vi hadde enkelt tilbehør av en grønn, frisk salat og potetsalat. Heilt toppers!

Med det vil eg ønske alle ei riktig god helg♥

Annonse

4 Kommentarer

A

Anette

14. mai 2021

Nam! Er det krise hvis man velger å sløyfe ingefær tror du?

Linda Stuhaug

15. mai 2021

Neida, absolutt ikkje 🙂

S

Stine

7. august 2019

Ser nydlig ut!! Kan man erstatte honning med noe annet? Feks sukrin gold eller fibersirup gold?

Linda Stuhaug

7. august 2019

Ikkje sant? Så godt 😀 Du kan erstatte honning med Fibersirup Gold! Håper det smaker 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg