Svinefilet med pesto & krema quinoasalat

God onsdag!

Finværet fortsetter, og sommarmat og grillmat høyrer virkelig dagane med! Rekner med det er fleire som fyrer opp grillen rundt middagstider fleire ganger for veka? Det viktigaste for min del når det kjem til grilling og grillmat, er variasjon. Eg blir fort lei om det går i det samme, så idag tenkte eg å vise dåkke en typisk enkel, kvardagslig grillmiddag her i huset;

Tynne, kvitløksmarinerte svinefileter smurt med ramsløkpesto, servert med en smakfull, krema quinoasalat med mykje godt oppi. Det trenger ikkje vere meir avansert enn det for å få en sunn og digg grillmiddag, altså!

Svinefileten kan du fint bytte ut med både kylling, biff, torsk eller laks. Ramsløkpestoen passer virkelig til alt! Og du kan sjølvsagt bruke vanlig basilikumpesto om du ikkje har ramsløkpesto.

Ramsløkpesto finner du oppskrift på HER.

… og krema quinoasalat med ramsløkpestoen finner du HER. Denne hadde eg først som en egen, kjøttfri lunsjrett – deretter som tilbehør til grillmaten. Passer like godt til begge deler!

Når vi griller i helgene og gjerne er fleire rundt bordet, så har vi mykje meir utvalg i både kjøtt/fisk og tilbehør, men som en kvardagslig grillmiddag er en slik tallerken heilt topp! Svinefiletene egner seg godt også på engangsgrill, pestoen kan du ha i eit lite glass og salaten kan du pakke med deg i en matboks – og voila, så har du en grillmiddag som passer perfekt på stranda, båttur eller på fjellet!

Ikkje så mykje hokus pokus, men en enkel, sunn og veldig god middag som passer for heile familien. Håper det inspirerer 🙂

Pssst… Oppskrif på iskaffe kjem imorgon! Etter eg delte bilde på instastory forrige veke er det SÅ mange som har spurt etter oppskrift – og eg lovde å dele den denne veka – så imorgon kjem den♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *