Linda Stuhaug

Annonse

Frappuccino iskaffe – sukkerfri med 3 ingredienser!

Frappuccino iskaffe – sukkerfri med 3 ingredienser!
Riktig god torsdag!
Jammen er det sommar og sol idag også. Nesten blitt en vane å våkne til blå himmel på morgonkvisten, måtte det berre fortsette slik framover 😉 Temperaturen har gått litt ned, men det er egentlig heilt greit!
Uansett, på slike fine dager som vi har no, så frister det virkelig med kalde, avkjølande drikker. Iskaffe har eg laga nesten kvar dag dei to siste vekene, og etter å ha laga litt forskjellige oppskrifter, har eg funne fram til min favoritt – som er en slags frappuccino iskaffe;
Frappuccino iskaffe grunnoppskrift, 1 stort glass 1,5 dl veldig sterk, avkjølt kaffe 1,5 dl melk fryst i isbiter søtning etter smak evt. smakstilsetning*
Slik gjer du: Frys ned isbiter av melk, lag en veldig sterk kaffe og tilsett søtning mens den er varm (eg bruker ca. 1 ss sukrin gold, men mange vil nok ha den mindre søt/søtare enn dette). Avkjøl kaffien.
Ha kaffien og isbitane i en blendar og kjør til slush-konsistens. Smak eventuelt til med meir søtning (då anbefaler eg å bruke flytande/pulverisert søtning slik at den løyser seg opp i den kalde væska). Tilsett smakstilsetning om det er ønskelig, og server straks!
Tips og alternativer* – Grunnoppskrifta er jo en slags naturell frappuccino iskaffe, men ønkser du sjokoladesmak kan du smake til med kakaopulver, sukkerfri sjokoladesaus eller lignande, og ønsker du karamellsmak kan du tilsette sukkerfri karamellsaus. Du finner nokre oppskrifter på sjokoladesaus og karamellsaus HER. Ellers finnes det jo eit hav av sukkerfri sauser/siruper på markedet no, blant anna Bodylab sin Zero topping, som faktisk er veldig god. Eg kjøpte salt karamell og melkesjokolade i Sverige, men du får det også HER.
– Du kan også gjere omvendt av det eg har gjort; lage isbiter av kaffien og heller bruke melk som væske. Eg har gjort dette også, men synes det rett og slett er enklare å lage isbiter av melka.
Og du? Iskaffien er også god uten å lage den som frappuccino. Ha isbitane av melk i eit glass og hell over den avkjølte, litt søte kaffien – og la det stå ei stund til isbitane begynner å smelte. God variant det også, men favoritten min er definitivt som frappuccino 🙂
Nyt en avkjølande kaffe i varmen! Eg har allerede drukke en idag, men med både massevis av isbiter av melk i frysaren, og en halvliter med avkjølt kaffe i kjøleskapet, så er det vell fare for at det blir en til iløpet av dagen 🙂 Det tar jo ikkje meir enn 1 minutt å lage til!

Riktig god torsdag!

Jammen er det sommar og sol idag også. Nesten blitt en vane å våkne til blå himmel på morgonkvisten, måtte det berre fortsette slik framover 😉 Temperaturen har gått litt ned, men det er egentlig heilt greit!

Uansett, på slike fine dager som vi har no, så frister det virkelig med kalde, avkjølande drikker. Iskaffe har eg laga nesten kvar dag dei to siste vekene, og etter å ha laga litt forskjellige oppskrifter, har eg funne fram til min favoritt – som er en slags frappuccino iskaffe;

Frappuccino iskaffe grunnoppskrift, 1 stort glass
1,5 dl veldig sterk, avkjølt kaffe
1,5 dl melk fryst i isbiter
søtning etter smak
evt. smakstilsetning*

Slik gjer du:
Frys ned isbiter av melk, lag en veldig sterk kaffe og tilsett søtning mens den er varm (eg bruker ca. 1 ss sukrin gold, men mange vil nok ha den mindre søt/søtare enn dette). Avkjøl kaffien.

Ha kaffien og isbitane i en blendar og kjør til slush-konsistens. Smak eventuelt til med meir søtning (då anbefaler eg å bruke flytande/pulverisert søtning slik at den løyser seg opp i den kalde væska). Tilsett smakstilsetning om det er ønskelig, og server straks!

Tips og alternativer*
– Grunnoppskrifta er jo en slags naturell frappuccino iskaffe, men ønkser du sjokoladesmak kan du smake til med kakaopulver, sukkerfri sjokoladesaus eller lignande, og ønsker du karamellsmak kan du tilsette sukkerfri karamellsaus. Du finner nokre oppskrifter på sjokoladesaus og karamellsaus HER. Ellers finnes det jo eit hav av sukkerfri sauser/siruper på markedet no, blant anna Bodylab sin Zero topping, som faktisk er veldig god. Eg kjøpte salt karamell og melkesjokolade i Sverige, men du får det også HER.

– Du kan også gjere omvendt av det eg har gjort; lage isbiter av kaffien og heller bruke melk som væske. Eg har gjort dette også, men synes det rett og slett er enklare å lage isbiter av melka.

Og du? Iskaffien er også god uten å lage den som frappuccino. Ha isbitane av melk i eit glass og hell over den avkjølte, litt søte kaffien – og la det stå ei stund til isbitane begynner å smelte. God variant det også, men favoritten min er definitivt som frappuccino 🙂

Nyt en avkjølande kaffe i varmen! Eg har allerede drukke en idag, men med både massevis av isbiter av melk i frysaren, og en halvliter med avkjølt kaffe i kjøleskapet, så er det vell fare for at det blir en til iløpet av dagen 🙂 Det tar jo ikkje meir enn 1 minutt å lage til!

Annonse

28 Kommentarer

C

Coco Yazi

7. mars 2019

Linda hvordan kan jeg følge deg på Instagram Facebook og pinterest og twitter?

Linda Stuhaug

7. mars 2019

Instagram: lindastuhaug Facebook: http://www.facebook.com/lindastuhaug.no

B

Birgitte

5. august 2019

Hvor sterk kaffe lager du?

Linda Stuhaug

5. august 2019

Minst dobbel så sterk som eg vanligvis lager kaffe 🙂

T

Tina

18. juni 2019

Hvilken flytende søtning er det du bruker om du vil ha den «naturell»?

Linda Stuhaug

19. juni 2019

Bruker sukrinmelis 🙂

K

Kaja

26. mai 2019

Hvilken melk brukes du helst? 🙂

Linda Stuhaug

26. mai 2019

Bruker det vi har, og det er som oftast lettmelk 🙂

M

Mel

24. mai 2019

Mine isbiter av melk ble gule når de ble fryst. Er det riktig?

Linda Stuhaug

24. mai 2019

Har ikkje eg opplevd før, men det har ingenting å betyr. Feil er det ikkje 😉

M

Mali

20. mai 2019

Ser godt ut! Jeg pleier å lage denne til frokost, kjempedeilig. http://www.runningwithspoons.com/2017/09/03/mocha-overnight-oatmeal-smoothie/

Linda Stuhaug

20. mai 2019

Ser nydelig ut 😀

K

Kristin

13. april 2020

Kommer du med en sukkerfri variant av dalgona iskaffe?

Linda Stuhaug

13. april 2020

Eg har ikkje hengt meg på denne trenden, haha. Men skal ikkje sjå vekk ifrå det etterkvart 🙂

I

Iselin

5. juli 2018

Har du en blender du anbefaler som funker bra til fryste ting som isbiter, fryst frukt osv.?

Linda Stuhaug

5. juli 2018

Den blendaren her fikk eg prøve og den funka veldig bra: https://www.obhnordica.no/produkter/kjokken-produkter/blendere-stavmiksere/blender-ultimate-blend 🙂 Eg bruker denne eller en gammal foodprosessor 🙂

A

Anette

12. juni 2018

Så utrolig lurt å fryse ned isbiter! 🙂 Takk for oppskrift.

Linda Stuhaug

12. juni 2018

Kjekt å dele, Anette! Håper den faller i smak 🙂

T

Tina

11. juni 2018

Vil denne oppskrifta funke med kaldtrukket kaffe?

Linda Stuhaug

11. juni 2018

For å vere heilt ærlig skjønna eg ikkje heilt kva du meina med kaldtrukket kaffe, men det går heilt sikkert fint 🙂

M

Martine

10. juni 2018

Går det ann å bruke 1,5 dl vanleg melk (ikkje fryst), og evt. ha oppi vanlege isbitar av vatn?

Linda Stuhaug

11. juni 2018

Då blir den veldig dvask/utvatna i smaken 😉 Men selfølgelig går det, men den blir langt fra like god 🙂

C

Catharine

8. juni 2018

Bruker du ca 1ss søtning pr 1,5 dl kaffe?

Linda Stuhaug

10. juni 2018

Eg bruker det, ja.

T

Torunn

7. juni 2018

hvor mange isbiter er 1,5 dl sånn ca

Linda Stuhaug

10. juni 2018

Kjem heilt an på størrelse. Varierer ganske mykje 😉 For min del 12 isbiter, men du kan jo berre vege opp 150 g eventuelt 🙂

K

Kristin

7. juni 2018

Ser nydelig ut

Linda Stuhaug

10. juni 2018

Fantastisk god! Ikkje uten grunn at eg har drukke den nesten kvar dag 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg