Rabarbrasyltetøy med kanel og vanilje – uten tilsatt sukker

Heisann!

Når eg fikk rabarbra forrige veke satt eg i gang med rabarbrasylte ganske kjapt. Det er skikkelig godt, og passer til det aller meste. Eg har brukt det som som pålegg på frukustpannekaker, vafler, knekkebrød med kvitost, rørt inn i yoghurtblandinga, toppa yoghurtblandinga også vidare. Nydelig!

Eg har jo ulike oppskrifter på rabarbrasyltetøy i arkivet fra før, men denne gangen prøve eg meg på en ny vri; med kanel og vanilje. Godt med variasjon og litt ekstra smak! Syltetøyet er uten tilsatt sukker og oppskrifta vil eg sjølvsagt dele med dåkke 🙂

Sukkerfritt rabarbrasyltetøy med kanel og vanilje, 1 glass
400 g rabarbra, delt i små biter
0,3 dl vatn
70 g sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 140 g sukker)*
3 kanelstenger
1-2 vaniljestenger/1-2 ts ekte vaniljepulver

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en lite kjele. Visst du bruker vaniljestang: del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha både frø og vaniljestang i kjelen. La blandinga småkoke i ca. 20 minutt, eller til du får syltetøy-konsistens. Avkjøl.

Ta ut kanelstengene og vaniljestengene, og oppbevar syltetøyet i eit glass i kjøleskapet. Kan frysast.

*PS! hold gjerne litt igjen på søtning og smak til underveis. Kan hende du treng meir, kan hende du treng mindre, alt etter kor sur rabarbraen er, og kor søtt man liker det.

*

Visst du ønsker eit meir nøytralt rabarbrasyltetøy har eg oppskrift på det HER!

*

Eller visst du ønsker å kombinere rabarbra med jordbær, så har eg oppskrift på rabarbra- og jordbærsyltetøy HER! Denne kombinasjonen er fantastisk god, men det er nesten eit must med norske jordbær 🙂

Om du ikkje har rabarbra sjølv – så er det nok veldig sannsynlig at en hyggelig nabo har det! Det er slik eg får tak i rabarbra iallefall, hehe. Ellers er det mange dagligvarebutikker som også har det i fruktdisken 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *