10 tips til enkle, raske og sunne oppskrifter for deg som konstant er på farta!

I forrige veke fikk eg denne kommentaren på instagram; 

«Hei! Lurte på om du kunne legge ut noen veldig enkle, raske og sunne oppskrifter for oss som konstant er på farta? Jeg drar som regel rett fra skolen til jobb, og det blir alt for ifte lettvint hurtigmat som også koster en del penger… Hadde vært supert med noen alternativer fra deg! 🙂 »

Og det vil eg sjølvsagt! Slike konkrete ønsker synes eg er heilt topp, og eg fanga like gjerne opp heile overskrifta fra teksten. Idag har eg derfor samla 10 tips til enkle, raske og sunne oppskrifter for deg som konstant er på farta!

Det blir naturligvis dratt fram oppskrifter fra arkivet, og fokuset mitt her 1) oppskrifter som står seg godt en dag i matboksen. Ingen av oppskriftene stå kaldt, så dei passer fint for dei som ikkje har tilgang til kjøleskap. 2) Oppskrifter ein kan lage opp litt av, og ha ståande i kjøleskapet heime utover veka. 3) Nokon av oppskriftene krever litt meir forberedelse enn andre, men alle er veldig enkle, og ikkje minst raske å lage til.

Fokuset er også på måltider, og ikkje mellommåltider – men er det ønskelig så lager eg gjerne eit innlegg på det også.

Supre og saftige havrevafler som passer med både salt og søtt pålegg – oppskrift HER
Lag opp en stor porsjon med desse hvarevaflene, rull sammen med valgfritt pålegg og legg i matpakken. Næringsrike og mettande vafler som holder seg godt! Du kan også ta med pålegget vedsiden av, sjølvsagt.

*

Eggemuffins – oppskrift HER
Lag opp mange av desse, og ha liggande i kjøleskapet utover veka. Dei holder seg godt i 3-4 dager, og er perfekt å ta med i matpakken med litt ekstra grønt. Passer like godt til frukost som lunsj og middag.

*

Proteinrike matmuffins med ost og skinke – oppskrift HER.
Desse er også perfekt å lage opp mange av, og ha liggande i kjøleskapet utover veka. Dei holder seg ferske og gode i dagesvis, og er supre i matpakken. Kan også frysast!

*

Gratinert lompewraps – oppskrift HER
Det som er så digg med gratinert lompewraps, er at du kan lage himla mange i slengen! Veldig raskt og enkelt å mekke sammen, og du kan gjerne lage for eit par dager i slengen. Ta med i matpakken med det pålegget du liker, og gjerne litt ekstra tilbehør i form av grønt. Lompetoast er jo også en sikker vinner!

*

Omelett med skinke og mozzarella – oppskrift HER.
Når eg veit eg har en lang dag på farten, så er omelett er sikker vinner i matboksane. Då lager eg den gjerne ekstra stor og har til 2-3 måltider, for eksempel frukost og lunsj, eller lunsj og middag. Perfekt å lage klar kvelden før – og hugs at du kan bruke akkurat det du sjølv liker av kjøtt, fisk, grønnsaker og smakstilsetning i omeletten!

*

Alt-i-en-panne middag med karbonadedeig og quinoa – oppskrift HER
Slike alt-i-en-panne retter lager eg ofte for å ta med i matpakken, spesielt om matpakken skal etast rundt middgstider. Perfekt å bruke det man har av kjøtt/fisk, grønnsaker og tilbehør. Smaker like godt varmt som kaldt! Bruk fantasien og lag ulike vrier på desse alt-i-en-panne rettane!

*

Sunne, saftige havrelapper – oppskrift HER
Eg begynner å ganske mange oppskrifter på ulike lapper/pannekaker i arkivet no. Tynne, tjukke, grønne, naturelle, med banan, uten banan også vidare. Desse havrelappane er kun eit forslag, men poenget er at havrelapper/pannekaker er perfekt matpakkemat – står seg godt og er like gode med som uten pålegg. Sjå kategorien «sunne vafler og pannekaker» HER for å sjå fleire alternativer!

*

Pastasalat med fetaost, granateple og rista pinjekjerner – oppskrift HER
Dei aller fleste salater står seg også godt en dag i matboksen. Mitt tips er å lage opp ei stor, smakfull skål med en skikkelig digg salat søndagskvelden, også fordele i matbokser etterkvart dei kommande dagane. Dette er kun eit forslag av salat, miks og triks det du lika og har tilgjengelig!

*

Grove, enkle frukostmuffins – oppskrift HER
Desse passer sjølvsagt til lunsj eller ut-på-dagen-mat også! Næringsrike og mettande, og holder seg godt i en plastpose eller liten matboks. Kan fint etast akkurat som dei er.

*

Proteinrike havrebriks – oppskrift HER. 
Lag opp en liten langpanne med denne oppskrifta, og fordel briksa utover veka. Passer med det meste av pålegg, og står seg godt.

Eg kunne jo absolutt ha fortsatt nedover, arkivet har jo hundrevis av oppskrifter, men 10 oppskrifter tenker eg holder i denne omgang. Eg håpa vertfall at innlegget er inspirerande for nokon av dåkke 🙂

Sitter du inne med nokon gode tips til enkle, raske og sunne oppskrifter som står seg godt en dag i matboksen, og er supre for folk på farta – så del gjerne i kommentarfeltet!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Hei! Liker veldig godt dette innlegget her:) men lurer på om du kunne gjøre akkurat det samme bare med 10 veganske oppskrifter? Kjempebra matblogg ellers forresten

    1. 10 veganske oppskrifter til mat på farten? Det trur eg dessverre ikkje at eg har i arkivet eingang, så det får heller bli på eit seinare tidspunk når eg har laga fleire oppskrifter 🙂

  2. Hei! Jeg har cøliaki og havreallergi. Så jeg tåler heller ikke glutenfri havre. Det er så sykt vanskelig å finne på frokost/lunsj/kveldsmat synes jeg…da jeg virkelig ikke takler brød.. de glutenfrie brødene smaker helt pyton også!! Og det blir litt ensidig med salat, barer og næringsdrikker til hvert måltid…. har du noen tips? 🙂 helst noe som ikke tar veldig lang tid da jeg har en baby

    1. Heimelaga knekkebrød er jo heilt supert å lage opp nokre brett av, og ha liggande i en boks 🙂 Er jo berre å mikse og trikse litt med ingrediensane, og bytte ut meltyper med meltyper du tåler. Ellers er heimelaga lomper eit tips, som du kan fryse ned og ta opp etterkvart. Havregrøt eller kjøleskapsgrøt med bokhvete framfor havregryn, chiagrøt, næringsrike smoothier, pannekaker/vafler med glutenfritt mel, ulike eggeretter som omelett, omelettwraps, eggemuffins… 🙂 Håper dte var nokre gode tips!

  3. For noen flotte oppskrifter!! Du er så innmari flink og inspirerende Linda! Et innlegg om tips 11-20 mottas også med takk og et lignende innlegg om snacks. Noe annet som hadde vært gøy hadde vært meal prep innlegg. Da mener jeg innlegg om å lage mye mat f.eks på en søndag og ha dette ferdig i bokser i kjøleskap utover uka evnt. fryse. Det er så kjekt, men er jo ikke alt som passer like godt til det. Mye av det du har her passer jo faktisk perfekt. Takk igjen for at du inspirerer !! 🙂

    1. Tuusen takk, så hyggelig å lese!! 🙂 Eit meal prep innlegg synes eg også er en god ide – eg er jo storfan av mealprepping sida eg ofte er mykje på farten, men tar som regel berre 1 eller 2 dager i slengen. No er det også heilt riktig at dei fleste av desse oppskriftene i dette innlegget passer til det samme 🙂 Men skal absolutt skrive det ned på lista mi!! 🙂