Linda Stuhaug

Annonse

14. juni 2018

Proteinrikt havrebrød med chiafrø

Proteinrikt havrebrød med chiafrø
Hei onsdag!
Oppskrifta mi på proteinrike havrerundstykker med chiafrø (du finner den HER) blei veldig populær, og no har eg prøvd å laga denne varianten som havrebrød også. Det fungerte yppelig! Eg har jo ei grunnoppskrift på havrebrød uten chiafrø fra før som er en gjenganger hos fleire (du finner den HER), men en ny vri er på sin rette plass å dele 🙂
Eg føler at havrebrødet blei enda saftigare, og samtidig hakket meir luftigare med chiafrø enn uten. Smaken er ikkje så stor forskjell på, for som dei aller fleste sikkert veit – så gir ikkje chiafrø fra seg noko smak. Det er rett og slett tilsatt for å øke næringsinnholdet, då chiafrø er eit superfrø med masse næring. Du får kjøpt chiafrø på dei aller fleste dagligvarebutikker.
Proteinrikt havrebrød med chiafrø, 1 stk 4 egg 400 g (1 stor boks) cottage cheese 100 g original kesam (eller rømme/creme fraiche) 3-4 ss chiafrø* 1 ss bakepulver 1 ts salt 200 g havremjøl* 200 g havregryn*
* bruk glutenfri havregryn og havremjøl for glutenfritt resultat. Havremjøl kan du lage ved å blende havregryn.
* PS! Har du ikkje chiafrø? Bruk 100 g ekstra havremjøl!
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.
2. Bland inn chiafrø, havregryn og havremjøl. Eg pleier å blanda det med handa, men bruk gjerne en slikkepott. La deiga svelle i minst 20 minutt. Dette er viktig – det er for å la chiafrøa få svelle skikkelig.
3. Ha deiga over i en brødform (1,5 liter) med bakepapir. Eg pleier å trykke deiga ned i formen med vatn på handa. Strø gjerne over litt havregryn/frø/kjerner på toppen.
4. Steik på nederste rille i ca. 60 minutt, eller til brødet har fått ei sprø skorpe og er gjennomstekt. Løft brødet ut av formen i bakepapiret og avkjøl på rist.
Brødet holder seg ferskt og godt i fleire dager, men det er også perfekt å fryse. Eg pleier å skjære brødet opp i skiver og fryse ned, så tiner dei fort til måltidet. Ellers så smaker dei ekstra digg etter en runde i brødristaren, og passer med både salt og søtt pålegg.
Havrebrød eller havrerundstykker er noko eg alltid har i frysaren, så når det nærma seg tomt – så lager eg ny ladning. Sunt, skikkelig godt, næringsrikt og mettande. Passer like god til frukost som lunsj, turmat, matpakkebrød, tilbehør til suppe/salater eller kveldsmat.
Vil du prøve? Eg håpa det! Framover blir det nok chiafrø i havrebrødet mitt, det er virkelig en super måte å lure inn superfrøet i kostholdet på 🙂
*
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Hei onsdag!

Oppskrifta mi på proteinrike havrerundstykker med chiafrø ( du finner den HER) blei veldig populær, og no har eg prøvd å laga denne varianten som havrebrød også. Det fungerte yppelig! Eg har jo ei grunnoppskrift på havrebrød uten chiafrø fra før som er en gjenganger hos fleire ( du finner den HER), men en ny vri er på sin rette plass å dele 🙂

Eg føler at havrebrødet blei enda saftigare, og samtidig hakket meir luftigare med chiafrø enn uten. Smaken er ikkje så stor forskjell på, for som dei aller fleste sikkert veit – så gir ikkje chiafrø fra seg noko smak. Det er rett og slett tilsatt for å øke næringsinnholdet, då chiafrø er eit superfrø med masse næring. Du får kjøpt chiafrø på dei aller fleste dagligvarebutikker.

Proteinrikt havrebrød med chiafrø, 1 stk
4 egg
400 g (1 stor boks) cottage cheese
100 g original kesam (eller rømme/creme fraiche)
3-4 ss chiafrø*
1 ss bakepulver
1 ts salt
200 g havremjøl*
200 g havregryn*

* bruk glutenfri havregryn og havremjøl for glutenfritt resultat. Havremjøl kan du lage ved å blende havregryn.

* PS! Har du ikkje chiafrø? Bruk 100 g ekstra havremjøl!

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.

2. Bland inn chiafrø, havregryn og havremjøl. Eg pleier å blanda det med handa, men bruk gjerne en slikkepott. La deiga svelle i minst 20 minutt. Dette er viktig – det er for å la chiafrøa få svelle skikkelig.

3. Ha deiga over i en brødform (1,5 liter) med bakepapir. Eg pleier å trykke deiga ned i formen med vatn på handa. Strø gjerne over litt havregryn/frø/kjerner på toppen.

4. Steik på nederste rille i ca. 60 minutt, eller til brødet har fått ei sprø skorpe og er gjennomstekt. Løft brødet ut av formen i bakepapiret og avkjøl på rist.

Brødet holder seg ferskt og godt i fleire dager, men det er også perfekt å fryse. Eg pleier å skjære brødet opp i skiver og fryse ned, så tiner dei fort til måltidet. Ellers så smaker dei ekstra digg etter en runde i brødristaren, og passer med både salt og søtt pålegg.

Havrebrød eller havrerundstykker er noko eg alltid har i frysaren, så når det nærma seg tomt – så lager eg ny ladning. Sunt, skikkelig godt, næringsrikt og mettande. Passer like god til frukost som lunsj, turmat, matpakkebrød, tilbehør til suppe/salater eller kveldsmat.


Vil du prøve? Eg håpa det! Framover blir det nok chiafrø i havrebrødet mitt, det er virkelig en super måte å lure inn superfrøet i kostholdet på 🙂

*

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge  HER.

Annonse

86 Kommentarer

I

Ingrid V Nilsen

12. august 2020

Bakte brødet i dag, det er såååå godt. Her skal det bakes brød kver uke

Linda Stuhaug

13. august 2020

Så hyggelig at du likte det så godt, Ingrid 😀

I

Ingrid

29. november 2018

Kunne ønske du kunne skrive i dl i stedet for gram 🙂

Linda Stuhaug

3. desember 2018

Det går i nokre oppskrifter, men langt fra alle :/

A

Agnes

8. juni 2020

Mitt absoluta favoritbröd! Bakas varje månad.

Linda Stuhaug

9. juni 2020

Fantastisk 😀

I

Ingeborg

22. oktober 2022

Må ein kjøre blandinga i punkt 1 glatt med stavmikser? Kan og berre blande?

Linda Stuhaug

23. oktober 2022

Det blir myyyykje bedre konsistens av å mose det med stavmikser... :)

I

Ingeborg

23. oktober 2022

Ok😉😉

K

Karen

26. mai 2021

Laget dette brødet i dag, så saftig og holdt meg mett ekstremt lenge! I tillegg supert at man kan lage godt brød uten kjøkkenmaskin da jeg er student og ikke har tilgang på det. Enkelt å skjære og fryse og falt ikke fra hverandre. Takk for nydelig oppskrift☺️

Linda Stuhaug

27. mai 2021

Så hyggelig å lese, Karen! Takk for tilbakemelding 😀 <3

A

Anne Kate Hummervoll

14. mai 2021

Hei, går det greit å droppe kesam el. Da jeg glemte å kjøpe det med på hytta. Kan jeg evt bruke 1 ekstra egg,?

Linda Stuhaug

15. mai 2021

Ja, det skal gå bra 😀

B

Beate

14. april 2021

Hei Linda, takk for oppskrift på et HELgrovt brød som faktisk henger sammen og er litt luftig og saftig! Selv er jeg ganske fan av litt ekstra tyggemotstand i form av (bløtlagte) frø og korn, har du noe erfaring med å f.eks. bytte ut noe av havregrynet med bløtlagte frø/korn? Havre suger jo typisk til seg mye væske, så lurer på om frøene bør bløtlegges i det hele tatt

Linda Stuhaug

15. april 2021

Innimellom så tilsetter eg litt frø og kjerner 🙂 Personlig så bruker eg samme måla og tilsetter litt ekstra, men det kjem litt an på mengden du ønsker å bruke 🙂

E

Elise

25. april 2019

Bakte dette brødet idag, og det ble knallgodt

Linda Stuhaug

25. april 2019

Ikkje sant det er? Absolutt favorittbrødet!

U

Unni

16. mars 2021

Hei Linda, i dag har du fått meg til å føle meg som verdens beste mamma! Sønnen min fikk nylig påvist cøliaki og det er så leit, siden han elsker brødmat og boller. Jeg har prøvd ulike brød, ferdigpakker i butikken, m.m., men alt smakker gress, har konsistens som en svamp, eller faller fra hverandre. Så kom jeg over dette brødet. Det er SÅ megagodt og i en helt annen kategori enn vanlige glutenfrie brød! Brødmåltidene i resten av hans liv er reddet og det betyr enormt mye for en liten tass som bor i et land hvor man spiser brød til de fleste måltid. TUSEN TAKK! <3 Jeg bobler over av glede!

Linda Stuhaug

17. mars 2021

Wow, for en hyggelig kommentar, Unni 😀 Tuusen takk for at du tok deg tid til å skrive dette til meg! Veldig kjekt å ha kunne inspirert med dette brødet til sønnen din – og eg er heilt enig i at det er fantastisk godt 🙂 Håper eg kan inspirere med fleire oppskrifter framover!

M

Maria

3. april 2019

Hei! Jeg bakte brødet ditt i dag og det ble supergodt! Men det ble aldri like «høyt» som det på dine bilder. Hva kan det komme av? Må jeg ha mere bakepulver?

Linda Stuhaug

3. april 2019

Nei, du skal ikkje trenge meir bakepulver enn det som står i oppskrifta. Er du sikker på at du har brukt riktig størrlese på forma? 🙂

N

Nydelig brød 🤩 Men mitt blir ikke så luftig som på bildet 😰

28. mars 2022

H

Heidi

12. mars 2019

Bakte brødet i dag, fulgte anvisningen, men synes brødet kjennes rått ut selv etter 1 tim og 15 min. Er dette riktig? Skal det føles litt sånn fuktig ut?

Linda Stuhaug

13. mars 2019

Ja, det skal kjennes litt fuktig ut. Dette er ikkje vanlig gjærbakst 😉

T

Turid

17. januar 2019

Hei. I går så bakte jeg dette protein brødet. Ble veldig fint og mannen i huset likte det veldig godt. Men skal det være en ts salt til ett brød. Syntes det ble litt salt.

Linda Stuhaug

17. januar 2019

Ja, det stemmer at det skal vere 1 ts. Aldri fått tilbakemelding på dette før, men du kan fint kutte litt ned på saltet neste gang 🙂 Hugs alltid strøkne skeier!

C

Camilla Iversen

2. februar 2022

Om brødformen er mindre, må jeg ha lengre steketid?😀

Linda Stuhaug

3. februar 2022

Det er mulig! Du får berre følge litt med, men er ikkje sikkert steiketid blir så veldig stor forskjell på 🙂

E

Elisabeth

2. september 2019

Hei! Jeg har en liten melkeallergiker i hus, hvordan kan jeg lage dette brødet uten cottage cheese og kesam? Eller har du ei oppskrift som likner uten melkeprodukter?

E

Elisabeth

21. juli 2020

Hei.Lagde brødet i dag med laktosefri cottage chees og laktosefri lettrømme.Ble veldig bra.

Linda Stuhaug

21. juli 2020

Så bra 😀

Linda Stuhaug

3. september 2019

Hei! Dessverre, eg har ikkje laga dette uten melkeprodukter enda :/

T

Tove

11. mai 2019

Takk for fin oppskrift, brødet ble en stor suksess og falt i smak, ikke bare hos meg, men også hos både mann og barn! Må bake flere:-)

Linda Stuhaug

12. mai 2019

Så hyggelig å lese Tove 😀 Det er stas!

G

Gro

10. mai 2019

Har du oppskrift på flere brød uten gjær? Får av og til veeeeldig lyst på «skjeva» 🙂

Linda Stuhaug

11. mai 2019

Dette havrebrødet har eg i fleire varianter. Visst du søker på havrebrød eller havrerundstykke så kjem det opp fleire oppskrifter 🙂 Ellers har eg også dette brødet: https://www.lindastuhaug.no/2016/01/29/saftig-grovt-brod-med-spro-skorpe/

L

Line

9. mai 2019

Er oppskriften til ett eller to brød? Gleder meg til å bake dette!

Linda Stuhaug

9. mai 2019

1 brød 🙂 Håper det smaker, Line 😀

K

Karianne

9. mai 2019

Jeg har alltid byttet egg med chiafrø- men siden du allerede har det i, hva kan jeg ellers bruke istedenfor egg? /allergi

Linda Stuhaug

9. mai 2019

Du kan prøve med meir chiafrø? Eventuelt no egg erstatter kanskje? 🙂

L

Linda cathrin

8. mai 2019

Havrebrød har jeg laget lenge og det er fantastisk godt skal prøve med chiafrø neste gang

Linda Stuhaug

9. mai 2019

Eg lager aldri havrebrødet uten chiafrø lengre! Blir så godt 😀

J

Julie

8. mai 2019

Hei, Er veganer. Vet du hva kan man bruke istedenfor egg, kesam og cottage cheese? Hvis det er mulig? Digger bloggen din – stå på!!

Linda Stuhaug

9. mai 2019

Hehe, beklager – men det einaste som er igjen i oppskrifta er jo havren. Det blir litt for mange tilpasninger til at eg kan komme med noko alternativ, dessverre 🙂

M

Maria

1. mai 2019

Hei! Bruker du mager eller original cottage cheese?

Linda Stuhaug

2. mai 2019

Alltid originalprodukter 🙂

R

Rebecca

8. mai 2019

Har bare mager cottage cheese i hus for øyeblikket, kan jeg bruke det?

Linda Stuhaug

9. mai 2019

Ja 🙂

B

Birgit Brill.

21. august 2021

Brukte drømmelett og mager cottage cheese.Helt nydelig brød.Både min datter og min mann sier at det er det beste brødet de noen gang har smakt.

Linda Stuhaug

23. august 2021

Så hyggelig å lese, Birgit 😀

E

Elisabeth

29. juni 2021

Virkelig en god oppskrift! Jeg brukte glutenfri havremel/gryn og creme fraiche, det ble saftig og skivene smuldret ikke når jeg delte det opp. 10 av 10 mulige poeng

Linda Stuhaug

2. juli 2021

Fantastisk 😀

V

Veronica

16. januar 2020

Dette vil jeg prøve! Takk for oppskrift! Vet du ca hvor mange carbs det er pr 100 gram?

Linda Stuhaug

17. januar 2020

Veeldig godt 😀 Eg rekner ikkje på kalorier og makronæringsstoffer med mindre det står i oppskrifta – det må man gjere sjølv om det er nødvendig 🙂 Håper det smaker!

I

Inger T

15. januar 2023

Hei Jeg tenkte å lage dette brødet men istede for 1 så vil jeg lage 3, siden æ har 3 former. Hvordan går jeg da frem med oppskriften? bare å x alt med 3? tenker da spesielt på bakepulver å sånt.

Linda Stuhaug

16. januar 2023

Ja, berre å tredoble alt :)

L

Linn

3. mars 2024

Tusen takk for at jeg endelig har funnet et brød som klarer å holde meg mett lenge!! Verdens beste oppskrift🫶

Linda Stuhaug

4. mars 2024

Fantastisk <3

M

Madelen

14. juni 2022

Elsker dette brødet😍Perfekt som pizzabunn også😋✨

Linda Stuhaug

15. juni 2022

Så bra😍

R

Ragnhilde

22. mars 2023

Hei! Siden din har blitt min base for søk når familien trenger råvare-basert og sunn mat. Takk for godt innhold! Men har du prøvd med skjørost fra Rørosmeieriet som dra proteinene ennå meir opp? 🤔😃 Skal prøve, men lurer på om det må meir væske i da siden den er litt tørrere enn cottage cheese..? 🙈 Takker og bukker for all kunnskap du deler 😃

Linda Stuhaug

22. mars 2023

Hei! Nei, eg har ikkje testa skjørosten her. Den er veldig mager, så usikker på kor godt den egner seg😊 Kjekt å lese at eg inspirerer med oppskrifter!

M

Merethe

16. april 2020

Hei 🙂 Kan man lage rundstykker av samme oppskrift? 😀

Linda Stuhaug

16. april 2020

Hei! Ja 🙂 https://www.lindastuhaug.no/2018/05/09/proteinrike-havrerundstykker-med-chiafro/

H

Hilde

24. juli 2018

Hei Linda. Havrebrødet m gulrot har vært vår favoritt lenge. Vi er 5 i familien, så eitt brød forsvinn fort…. Har du prøvd å lage fleire brød(4-5) i slengen med ein kjøkkenmaskin?

Linda Stuhaug

25. juli 2018

Heisann Hilde! Så kjekt å lese 😀 Då er jo det veldig praktisk å lage fleire brød i slengen… Eg har ikkje laga meir enn to havrebrød i gangen, då har eg rett og slett berre fulgt framgangsmetoden som den står, og delt deiga i to former. Eg lika vertfall best at cottage cheesen er skikkelig stavmiksa, men ellers er det nok ikkje problem å lage fleire brød i ei kjøkkenmaskin 🙂

L

Liv

12. juli 2018

Dette ser så bra ut, så dette brødet skal eg lage. Eg skal fermentere det først med min egen laget kefir:-) Da vil eg få mest mulig ut av fitynsyre som er i harvemel/gryn som er en mineral tyv i maten vår..

Linda Stuhaug

12. juli 2018

Heilt topp det 😉

A

Anne Refsland

17. februar 2022

Jeg tåler ikke melkeprodukter. Er det noe som kan erstatte den delen i oppskrifta?

Linda Stuhaug

18. februar 2022

Dei blir ikkje heilt det samme resultatet, men du må gjerne prøve den fram med en type melkefri creme fraiche f.eks 🙂

S

Shaima

19. juni 2018

Hva kan jeg erstatte egg med ? Er det mulig å lage den uten egg ?

Linda Stuhaug

19. juni 2018

Eg har dessverre ikkje noko veldig konkret forslag. Eg veit mange av lesarane mine bruker «no egg» erstatter i diverse oppskrifter, kanskje det er verdt å prøve? 🙂

K

Kirsten

17. juni 2018

Hei! Hvordan er det å bytte ut havremel med feks grovt rug, eller annet grovt mel?

Linda Stuhaug

18. juni 2018

Det går nok heilt fint 🙂

M

Madelaine

16. juni 2018

Lagde brødet ditt i dag og høstet ros fra en ellers så skeptisk mann! Kjempe godt var brødet 🙂

Linda Stuhaug

17. juni 2018

Hurra Madelaine 😀 Det er kjekt å lese!! 🙂

H

Hege

16. juni 2018

Hei, har du forslag på melkefri alternativ uten å bruke kokoskrem, ikke så glad i kokossmak i brød 🙂 sojayoghurt og havrekesam? Kan det være å prøve?

Linda Stuhaug

17. juni 2018

Ja – prøv gjerne en kombinasjon av desse to 😀

J

Jenny

16. juni 2018

Laget dette brødet i dag, det ble super godt! Perfekt næringsrikt brød på studentbudskjett 🙂

Linda Stuhaug

17. juni 2018

Ikkje sant? Eg er SÅ glad i desse proteinrike havrebrøda 🙂 Kjekt du likte det, Jenny!

A

Anne Mai

14. juni 2018

Hei! Brødet smakte nydelig, men det ble ikke så luftig og høyt som ditt. Hva er hemmeligheten?;-)

Linda Stuhaug

15. juni 2018

Eg har ingen hemmelighet, hehe. Gjorde akkurat det som står i framgangsmetoden 🙂

G

Gro

14. juni 2018

Er det mange karbohydrater pr 100gr? Så nydelig ut.

Linda Stuhaug

15. juni 2018

Brødet er basert på havre, så ja – det innholder jo en del karbohydrater pr. 100 g 😉 Men næringsinnholdet kan ikkje sammenlignast med butikkbrød, for å sei det sånn 🙂

H

Hannah

14. juni 2018

Hva kan man bruke istedenfor kesam?

Linda Stuhaug

14. juni 2018

Rømme/creme fraiche/meir cottage cheese 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg