Heimelaga rå sjokolade med kokos

Åh, eg elska heimelaga, rå sjokkis!

Eg har alltid vore glad i mørk sjokolade, og heimelaga rå sjokkis er både mørk og god. Når man lager den sjølv kan man og justere kor søt den skal vere, og ikkje minst variere med ulike smakstilsetninger. Denne gangen har eg laga rå sjokkis med kokos:

Eg er ikkje noko storfan av kokos faktisk, men denne sjokoladevarianten lagde eg ikkje til meg sjølv. Den lagde eg til fine Helene for en måneds tid tilbake, når eg endelig fekk sjå ho igjen – og ikkje minst fikk hilse på lille Lykke. En liten gave til både mor og barn synes eg var på sin rette plass, så Helene fikk eit par ulike varianter av heimelaga, rå sjokolade – for det veit eg at ho elska. Sjokoladen er naturlig allergivennlig, og er fri for både sukker, gluten, melk, egg;

Du trenger:
100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
1 ts ekte vaniljepulver
40 g fibersirup gold (evt. yaconsirup, agavesirup, kokosblomstsirup eller lignande)
1 ts sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 ts sukker)
kokosmasse

Slik gjer du:
Smelt kakaomasse og kakaosmør skånsomt i vannbad og bland inn søtningen. Visp godt sammen og smak til med eventuelt meir søtning.

Vend inn kakaomasse, alt etter kor mykje du ønsker. Hell massen over silikonformer, evt. en matboks med bakepapir. Sett kaldt til sjokoladen gar stivna, og oppbevar i kjøleskap.

Tips! For å få en litt lysare sjokolade kan eg anbefale å tilsette litt kokoskrem i sjokoladeblandinga.

PS! Kakaomasse og kakaosmør får du kjøpt på helsekostbutikker eller diverse nettbutikker. X-life har kun inne kakaosmør, men økosjokolade.no skal ha alt du treng for heimelaga, rå sjokkis 🙂

Næringsrik, rå sjokkis som er like perfekt for nybakte mødre som ammer, som alle oss andre 🙂 Eg lagde mange ulike varianter når eg først var i gang på kjøkkenet denne dagen, og lagde nokon med karamelliserte cashewnøtter også;

Dette er definitivt min favoritt hittil av heimelaga rå sjokkis! Oppskrifta finner du HER.

Det er fredag og det gjenstår å ønske dåkke alle ei riktig god (regnværshelg)helg♥ Her heime høljer det ned, og det ser ikkje ut til å gi seg den neste veka. Godt eg skal tilbake til solfylte Østlandet neste veke, hehe 😉 Neida. Nyt helga!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *