Sukkerfri snickers iskake

Hurra for fredag!

Denne iskaka hadde eg tenkt å dele igår, men dei siste 4 døgna har gått i 110 fra morgen til kveld. Ikkje berre å berre å skulle selge leilighet, altså! No er eg vertfall i mål med det meste av forarbeidet, og eg sitter på flybussen på veg heimover igjen. Gjett om det blir godt med helg 😉

Uansett, denne sukkerfri snickers iskaka lagde eg forrige helg – og den blei tatt veldig godt imot i heimen. Fantastisk god, om eg kan sei det sjølv! Mange av dåkke følger jo meg på instagram under @lindastuhaug og fikk med seg denne på instastory, der 96% ville at eg skulle dele oppskrift iløpet av veka. Det er så kjekt!! 🙂

Ikkje la deg lure av ei litt lang ingrediensliste. Den er virkelig superenkel å lage, og det meina eg virkelig. Enkelt forklart skal du mikse sammen – fordele i formen – mikse sammen – fordele i formen – vente nokre timer – koke karamell – fordele over – vente nokre timer. Iskrem krever nokre timer i frysaren for å stivne, og slik er det rett og slett berre. Derfor krever iskaka litt venting, men det er jo berre å sette i gang kvelden i forveien, og fullføre på morgonkvisten for eksempel 🙂

Eg brukte en rund form på 24 cm i diameter. Hadde bakepapir i bunn og tynn plast på sidene, slik at iskremen ikkje skulle sette seg fast i formen 🙂

Då, over til oppskrifta. Peanøttbunn, vaniljeis, karamelltopping, sjokolade… Håpa det frista: 

Peanøttbunn
150 g salte peanøtter
50 g havregryn
3 ss sukrin gold
100 g fibersirup clear
1 ss smør

Iskrem
3 dl kremfløyte
1 dl vikingmelk
2-3 ss sukrin+
1 ts ekte vaniljepulver

Karamelltopping
3 dl vikingmelk (resten av boksen fra iskremen)
4 ss sukrin gold
2 ss smør

Litt ekstra peanøtter og ca. 50 g sukkerfri sjokolade på toppen

Slik gjer du:

Peanøttbunn:
Mal peanøtter, havregryn og sukrin gold i en kraftig blendar eller foodprosessor. Vend inn sukrin gold. Smelt fibersirup og smør til det begynner å boble, og vend inn i peanøttblandinga. Trykk massen ned i en ildfast form, sett i frysaren mens du lager isen.

Iskrem:
Visp sammen alle ingrediensane med en miksmaster til en lett og luftig krem. Det vil ta ca. 5 minutter. Fordel over peanøttbunnen. Sett til avkjøling i minst 3 timer, eller til iskremen har begynt å stivne.

Karamelltopping: 
Bland sammen ingrediensane i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett inn i mikrobølgeovnen og la karamellen koke til en fyldig, karamellfarga masse. Dette tar meg ca. 10-15 minutt. Alternativt kan du koke karamellen i en kjele, men dette tar lengre tid.

Avkjøl karamellen litt før du brer den over iskremen. Fordel salte peanøtter på toppen og trykk lett ned i karamellen. Avslutt med litt smelta sjokolade som topping. Avkjøl i frysaren.

Som med all anna sukkerfri iskrem, så krever isen litt tid for å mjukne før servering. La iskaka stå i romtemperatur i 15-20 minutt, eller enda bedre: kjøleskapet i 40-50 minutt. Då har den mjukna opp litt og er klar for å serverast 🙂

Altså… Eg håpa det er eit stykke igjen til eg kjem heim. Men eg trur det er en større sjangs for at iskaka er skrapa fra formen, haha 😉

Eg skal vertfall prøve meg på fleire iskaker (og iskrem sjølvsagt!) iløpet av sommaren. Snickers varianten var eit lesarønske – så har du eit ønske om ein anna smak, så del gjerne!!

Med det så håper eg at iskaka frister, og at den kanskje blir laga allerede i helga av nokon av dåkke 🙂 Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemelding, og gjerne at de deler bilde på facebook/instagram♥

GOD HELG alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

30 kommentarer

  1. Kan vaniljepulver sløyfes?

    1. Kan det, men då anbefaler eg å bruke frø fra 1-2 vaniljestenger istedenfor, ellers mister vaniljeisen mykje smak 😉

  2. Ååå som jeg gleder meg til å prøve ut denne! For en fantastisk blogg du har, så takknemlig for alle oppskrifter<3

    1. Hyggelig å lese, Sandra! Gleda meg til å fortsette å inspirere 🙂 <3

  3. Denne så lekker ut, skal teste den i sommer! God helg 🙂

    1. Så bra, Malene!! God søndag til deg 🙂 <3

  4. Denne skal jeg bake og servere til gjester i morgen! Gleder meg

    1. Fantastisk 😀 Eg håpa den falt i smak!!

  5. Digg! Denne må definitift prøves snarest! Er det noen grunn til at du velger å smelte fibersirupen denne gangen? (Har for meg at du ikke bruker å gjøre det?)

    Lagde peanøttkaken din forrige uke, men syns den ble litt «smakløs» selv om jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Hadde sett for meg en ganske kraftig smak og mistenker derfor at jeg har bommet med ett eller annet? Hvordan skal den smake? Har du noen tanker om hva som evt. kan å gått galt?

    Og, kommer du til å skrive et innlegg om da du gikk Norge på tvers?? Er utrolig spent på å høre hvordan turen var!

    Tusen takk for en fantastisk blogg og masse lykke til med flytting hjem igjen! 😀

    1. Heisann 😀
      Det er ikkje nødvendig å smelte fibersirupen når oppskriftene skal i ovnen, men eg smelter den alltid når oppskriftene ikkje skal varmast vidare. Så det er ikkje noko nytt 🙂

      Når det kjem til peanøttkaka, så du må nesten spesifisere kva av oppskriftene du meiner skal eg hjelpe deg 🙂 Eg har fleire ulike oppskrifter på peanøttkake her på bloggen.

      Kunne absolutt ha fått til eit innlegg om Norge på tvers turen! Det er ikkje nokon som har etterspurt tidligare, så då legger eg ikkje noko energi i å skrive noko innlegg om det. Men sida du spørr så skal eg absolutt skrive det ned på blogge-lista mi. Det var en fantastisk tur!! 🙂

      Riktig god søndag til deg <3

      1. Hei. Takk for svar! 😀
        Vet du hvorfor det er slik at fibersirupen skal smeltes? Gjør det noe med smak eller bakeegenskaper?

        Peanøttkaken jeg tenkte på er denne http://www.lindastuhaug.no/2018/05/04/peanottkake-med-sjokoladefyll-sukkerfri/

        Ble oppmerksom på turen da du skrev om den og har veldig lyst til å gå den i sommer 🙂

      2. Denne bunnen ville eg skulle bli litt småseig, og då må fibersirupen varmast først. Ellers hadde det nesten blitt som å bruke kva som helst anna sirup 🙂 Men i oppskrifter so glasurer for eksempel, der eg bruka fibersirupen som smakstilsetning, så er det på ingen måte nødvendig å varme den først.

        Rekna med det var den peanøttkaka, mem ville vere heilt sikker. Kva type peanøtter man bruker her har jo mykje å sei for ferdig resultat, då peanøttene er halve kaka. Kva peanøtter brukte du? 🙂 Salte og gode peanøtter er alfa omega! Ellers veit eg ikkje heilt kva som kan ha gått galt, om du ellers fulgte oppskrifta. Så har det naturligvis litt å bety om du brukte 100 eller 150 g philadelphia 🙂

  6. Hei!:) jeg ser du skriver smør i oppskriftene dine. Bruker du meierismør?:) jeg testet browniesen din i dag når jeg skulle bake til et baby shower. den var knall god Alle i selskapet ble svært positivt overasket over hvor god den var

    1. Hei! Ja, eg bruker alltid meierismør.

      Veldig hyggelig at browniesen falt i smak i babyshower, det gledes!! 🙂

  7. Charlotte

    Ååå craving!!
    Kan jeg erstatte sukrin, fibersirup og vikingmelk med noe annet?

    Bor i USA og vet ikke hvor jeg kan finne de ingrediensene, men fy søren det så skikkelig godt ut!!

    1. Eg tippe det finnes en slagt fibersirup variant i USA også (IMO-sirup). Sukrin kan du prøve å bytte med anna søtning, men det burde vere en nokolunde pulverisert variant i isen 🙂 Vikingmelk kan du bytte med meir kremfløyte! Håper det blir suksess, Charlotte 😀

  8. Veronica

    Hei 🙂
    Jeg har et kosthold hvor jeg skal holde meg unna alt av korn. Vet du om havregryn i kakebunnen kan byttes ut med noe annet? Malte mandler kanskje? Mandelmel?
    Takk for fine oppskrifter 🙂

    1. Heisann 🙂 Du kan rett og slett bytte havregryn med meir peanøtter eller peanøttmel om du ønsker 🙂 Ellers fungerer det nok like fint med andre typer nøtter også!

      Håper iskaka faller i smak 😀 God søndag!

  9. Anne-Lise Ulvik

    Den såg veldig god ut Kjekt med nye smakar

  10. Hvor lenge kan jeg oppbevare ferdig iskake i fryseren?

  11. Tone Semb

    Nydelig kake! Bakt den to ganger allerede og den blir ikke gammel her i huset. Flott blogg du har Linda!

    1. Hurra, så kjekt Tone 😀 Tusen, tusen takk <3

  12. Kan man bruke vanlig lys sirup i stede for fiber sirup?

    1. Det går nok sikkert fint – har ikkje prøvd 🙂

  13. Hei! Kan en bruke noe annet istedenfor havregryn for å få mindre karbohydrater?

    1. Ja, peanøttmel kanskje? 🙂

  14. Hvor høy varme har du når du koker karamellen, og hvor lenge skal det koke? Har ikke mikrobølgovn 🙁

    1. Har aldri målt varmen 😉 Berre la den småkoke du, så blir det bra 🙂