Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri snickers iskake

Sukkerfri snickers iskake
Hurra for fredag!
Denne iskaka hadde eg tenkt å dele igår, men dei siste 4 døgna har gått i 110 fra morgen til kveld. Ikkje berre å berre å skulle selge leilighet, altså! No er eg vertfall i mål med det meste av forarbeidet, og eg sitter på flybussen på veg heimover igjen. Gjett om det blir godt med helg 😉
Uansett, denne sukkerfri snickers iskaka lagde eg forrige helg – og den blei tatt veldig godt imot i heimen. Fantastisk god, om eg kan sei det sjølv! Mange av dåkke følger jo meg på instagram under @lindastuhaug og fikk med seg denne på instastory, der 96% ville at eg skulle dele oppskrift iløpet av veka. Det er så kjekt!! 🙂
Ikkje la deg lure av ei litt lang ingrediensliste. Den er virkelig superenkel å lage, og det meina eg virkelig. Enkelt forklart skal du mikse sammen – fordele i formen – mikse sammen – fordele i formen – vente nokre timer – koke karamell – fordele over – vente nokre timer. Iskrem krever nokre timer i frysaren for å stivne, og slik er det rett og slett berre. Derfor krever iskaka litt venting, men det er jo berre å sette i gang kvelden i forveien, og fullføre på morgonkvisten for eksempel 🙂
Eg brukte en rund form på 24 cm i diameter. Hadde bakepapir i bunn og tynn plast på sidene, slik at iskremen ikkje skulle sette seg fast i formen 🙂
Då, over til oppskrifta. Peanøttbunn, vaniljeis, karamelltopping, sjokolade… Håpa det frista:
Peanøttbunn 150 g salte peanøtter 50 g havregryn 3 ss sukrin gold 100 g fibersirup clear 1 ss smør
Iskrem 3 dl kremfløyte 1 dl vikingmelk 2-3 ss sukrin+ 1 ts ekte vaniljepulver
Karamelltopping 3 dl vikingmelk (resten av boksen fra iskremen) 4 ss sukrin gold 2 ss smør
Litt ekstra peanøtter og ca. 50 g sukkerfri sjokolade på toppen
Slik gjer du: Peanøttbunn: Mal peanøtter, havregryn og sukrin gold i en kraftig blendar eller foodprosessor. Vend inn sukrin gold. Smelt fibersirup og smør til det begynner å boble, og vend inn i peanøttblandinga. Trykk massen ned i en ildfast form, sett i frysaren mens du lager isen.
Iskrem: Visp sammen alle ingrediensane med en miksmaster til en lett og luftig krem. Det vil ta ca. 5 minutter. Fordel over peanøttbunnen. Sett til avkjøling i minst 3 timer, eller til iskremen har begynt å stivne.
Karamelltopping: Bland sammen ingrediensane i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett inn i mikrobølgeovnen og la karamellen koke til en fyldig, karamellfarga masse. Dette tar meg ca. 10-15 minutt. Alternativt kan du koke karamellen i en kjele, men dette tar lengre tid.
Avkjøl karamellen litt før du brer den over iskremen. Fordel salte peanøtter på toppen og trykk lett ned i karamellen. Avslutt med litt smelta sjokolade som topping. Avkjøl i frysaren.
Som med all anna sukkerfri iskrem, så krever isen litt tid for å mjukne før servering. La iskaka stå i romtemperatur i 15-20 minutt, eller enda bedre: kjøleskapet i 40-50 minutt. Då har den mjukna opp litt og er klar for å serverast 🙂
Altså… Eg håpa det er eit stykke igjen til eg kjem heim. Men eg trur det er en større sjangs for at iskaka er skrapa fra formen, haha 😉
Eg skal vertfall prøve meg på fleire iskaker (og iskrem sjølvsagt!) iløpet av sommaren. Snickers varianten var eit lesarønske – så har du eit ønske om ein anna smak, så del gjerne!!
Med det så håper eg at iskaka frister, og at den kanskje blir laga allerede i helga av nokon av dåkke 🙂 Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemelding, og gjerne at de deler bilde på facebook/instagram♥
GOD HELG alle sammen!

Hurra for fredag!

Denne iskaka hadde eg tenkt å dele igår, men dei siste 4 døgna har gått i 110 fra morgen til kveld. Ikkje berre å berre å skulle selge leilighet, altså! No er eg vertfall i mål med det meste av forarbeidet, og eg sitter på flybussen på veg heimover igjen. Gjett om det blir godt med helg 😉

Uansett, denne sukkerfri snickers iskaka lagde eg forrige helg – og den blei tatt veldig godt imot i heimen. Fantastisk god, om eg kan sei det sjølv! Mange av dåkke følger jo meg på instagram under @lindastuhaug og fikk med seg denne på instastory, der 96% ville at eg skulle dele oppskrift iløpet av veka. Det er så kjekt!! 🙂

Ikkje la deg lure av ei litt lang ingrediensliste. Den er virkelig superenkel å lage, og det meina eg virkelig. Enkelt forklart skal du mikse sammen – fordele i formen – mikse sammen – fordele i formen – vente nokre timer – koke karamell – fordele over – vente nokre timer. Iskrem krever nokre timer i frysaren for å stivne, og slik er det rett og slett berre. Derfor krever iskaka litt venting, men det er jo berre å sette i gang kvelden i forveien, og fullføre på morgonkvisten for eksempel 🙂

Eg brukte en rund form på 24 cm i diameter. Hadde bakepapir i bunn og tynn plast på sidene, slik at iskremen ikkje skulle sette seg fast i formen 🙂

Då, over til oppskrifta. Peanøttbunn, vaniljeis, karamelltopping, sjokolade… Håpa det frista:

Peanøttbunn
150 g salte peanøtter
50 g havregryn
3 ss sukrin gold
100 g fibersirup clear
1 ss smør

Iskrem
3 dl kremfløyte
1 dl vikingmelk
2-3 ss sukrin+
1 ts ekte vaniljepulver

Karamelltopping
3 dl vikingmelk (resten av boksen fra iskremen)
4 ss sukrin gold
2 ss smør

Litt ekstra peanøtter og ca. 50 g sukkerfri sjokolade på toppen

Slik gjer du:

Peanøttbunn:
Mal peanøtter, havregryn og sukrin gold i en kraftig blendar eller foodprosessor. Vend inn sukrin gold. Smelt fibersirup og smør til det begynner å boble, og vend inn i peanøttblandinga. Trykk massen ned i en ildfast form, sett i frysaren mens du lager isen.

Iskrem:
Visp sammen alle ingrediensane med en miksmaster til en lett og luftig krem. Det vil ta ca. 5 minutter. Fordel over peanøttbunnen. Sett til avkjøling i minst 3 timer, eller til iskremen har begynt å stivne.

Karamelltopping:
Bland sammen ingrediensane i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett inn i mikrobølgeovnen og la karamellen koke til en fyldig, karamellfarga masse. Dette tar meg ca. 10-15 minutt. Alternativt kan du koke karamellen i en kjele, men dette tar lengre tid.

Avkjøl karamellen litt før du brer den over iskremen. Fordel salte peanøtter på toppen og trykk lett ned i karamellen. Avslutt med litt smelta sjokolade som topping. Avkjøl i frysaren.

Som med all anna sukkerfri iskrem, så krever isen litt tid for å mjukne før servering. La iskaka stå i romtemperatur i 15-20 minutt, eller enda bedre: kjøleskapet i 40-50 minutt. Då har den mjukna opp litt og er klar for å serverast 🙂

Altså… Eg håpa det er eit stykke igjen til eg kjem heim. Men eg trur det er en større sjangs for at iskaka er skrapa fra formen, haha 😉

Eg skal vertfall prøve meg på fleire iskaker (og iskrem sjølvsagt!) iløpet av sommaren. Snickers varianten var eit lesarønske – så har du eit ønske om ein anna smak, så del gjerne!!

Med det så håper eg at iskaka frister, og at den kanskje blir laga allerede i helga av nokon av dåkke 🙂 Hugs at eg blir veldig glad for tilbakemelding, og gjerne at de deler bilde på facebook/instagram♥

GOD HELG alle sammen!

Annonse

51 Kommentarer

B

Bodil

7. mars 2024

Karamellaget, du skriv i oppskrifta at den skal kokast til ein fyldig masse.. Eg har brukt usøta kondensert mjelk som eg forstod at kunne erstatte vikingmjelka (Tørsleffs). Kokt i 5 min om gangen rørt og nyt 5 min i mikro i tilsaman 15 min.. Tynt og rennet, helte over i kjele og kokte videre på komfyren framleis tynt ( som brunsaus i konsistens). Går det ikkje an å bruke den kondenserte mjelka??

Linda Stuhaug

8. mars 2024

Jo, det går an. Det er den eg bruker per idag :) Du skulle noke berre kokt den litt lengre🤗

L

Lene

29. juli 2019

Hvor høy varme har du når du koker karamellen, og hvor lenge skal det koke? Har ikke mikrobølgovn 🙁

Linda Stuhaug

30. juli 2019

Har aldri målt varmen 😉 Berre la den småkoke du, så blir det bra 🙂

M

Marit

27. mai 2019

Hei! Kan en bruke noe annet istedenfor havregryn for å få mindre karbohydrater?

Linda Stuhaug

29. mai 2019

Ja, peanøttmel kanskje? 🙂

R

Rita

10. februar 2020

Takk for svar! Jeg har nylig begynt å bli mer bevisst på sammensetningen av maten jeg spiser, og i tillegg droppe sukker. Og da er dine oppskrifter gull verdt Tusen takk! Kaken ble vellykket til morsdagen i går Jeg byttet ut fibersirup clear med gold, men brukte 40% mindre mengde (siden det står at den bare er 60% så søt som clear). Neste gang vil jeg forsøke forslaget ditt å ta mindre mengde annen søtning Jeg syntes den ble litt for feit med all den fløten. Er det noe annet det går an å skifte ut vikingmelken med siden jeg ikke får tak i den? Litt mandelmelk?

Linda Stuhaug

10. februar 2020

Hei! Ja, mengden sirup er veldig viktig for optimalt resultat ift. både smak og konsistens. Derfor anbefaler eg alltid å heller kutte ned på anna søtning 🙂 Per no er det dessverre ikkje noko alternativ til fløyten. Du må ikkje finne på å bruke mandelmelk eller anna melk, det blir akkurat det samme som å tilsette melk når du pisker vanlig fløyte. Det vil ikkje fungere. Vikingmelka var genial her og kunne erstatte deler av fløyten, veldig synd den er ute av produksjon…

R

Rita Myking

8. februar 2020

Fikk ikke med alt jeg skulle skrive i sted.. Lurte på hva fibersirup clear kan erstattes med da den ikke lengre er i produksjon. Fant fibersirup gold på meny, men den er jo mørk og i denne snickers iskake må det vel være blank eller? Jeg fant heller ikke vikingmelk, kun kondensert sukret melk.. Vet du om den også er tatt ut av produksjon? Finner den ingen steder.. Håper på rask tilbakemelding så jeg får laget iskaken i kveld

Linda Stuhaug

9. februar 2020

Hei! Sukrinsirup gold, eventuelt Fibersirup gold (sida du fant denne) er det du må bytte fibersirup med i alle oppskriftene mine. https://www.lindastuhaug.no/2019/11/15/kva-er-greia-med-fibersirup-og-den-nye-sukrinsirupen/ Kutt litt ned på ekstra søtning, ellers er det berre å følge oppskrifta som den står. Det vil sei at du ikkje treng å bruke Sukrin gold visst du bytter fibersirup clear med fibersirup gold/sukrinsirup gold. Fløyte kan erstatte vikingmelka. Denne er dessverre utgått av produksjon, men nokon butikker har den enda i butikkhyllene sine 🙂

R

Rita Mtking

8. februar 2020

Hei. Har prøvd å lest igjennom alle kommentarene i håp om at noen har lurt på det samme som jeg, men har ikke funnet svaret.. Hva erstatter man fibersirup clear med til denne iskake? Sukrinsirup maple? Skal lage kaken i kveld og håper på kjapt svar

S

Stig Nilsen

11. desember 2023

Hei Denne ble bare kjempegod, men jeg klarte ikke å få bunnen så teskjevennlig. Den ble ganske så hard og seig, slik at det var vannskelig å dele med teskje. Vi brukte Sukrin Sirup, og vanlig mengde Sukrin Gold. Noen tips?

Linda Stuhaug

11. desember 2023

Eg trur kanskje ikkje det er til å unngå med sukrin gold dessverre! Fibersirupen gjor bunnen mjukare, men den er ikkje i produksjon lengre😳

N

Nikoline

11. mars 2023

Hei, kva er fordelen med p bruke kondensert mjølk i isen?

Linda Stuhaug

13. mars 2023

Er ingen spesielle fordeler anna enn litt lavere fettinnhold :)

G

Gunda

21. februar 2023

Hei, har funne usukra kondensert mjølk ( ikkje Vikingmelk), er det ein fordel å bruke det framfor kremfløte?😊

Linda Stuhaug

21. februar 2023

I isen du tenker på? Der må du bruke kremfløyte😊

O

Oda

11. mai 2020

Kan jeg lage denne på en måte uten å måtte bruke foodprossessor?

Linda Stuhaug

11. mai 2020

Visst du finner en anna måte å finmale peanøtter og havremjøl på, så skal det gå ja 🙂

J

Janne

8. mai 2020

Mmm… denne må prøves. Ser i kommentarene at sukrinsirup og fløte erstatter utgåtte ingredienser. Hva kan jeg bruke i stedet for sukrin+? Har trålet alle butikker i vår lille by, men ingen har. Takker ellers for masse inspirasjon. Når snopemomsen får dia2 blir det noen utfordringer. Jeg har denne uka laget både snickerskuler,marsipankuler og vaniljefudge – så enkelt å lage og nydelige smaker

Linda Stuhaug

8. mai 2020

Heisann! Sukrin+ kan og bestillast på nett 🙂 Ellers kan du bruke sukrinmelis (men hugs å doble mengden). Sukrin+ er favoritten min blant sukrinvariantane, og den eg synes egner seg aller best til ulike oppskrifter – så denne anbefaler eg virkelig å få i hus 😀 Ellers er det kjekt å lese at eg har inspirert med ulike oppskrifter!! 🙂

I

Inger Marie

14. april 2020

Har du noe forslag til erstatning av viking-melk for de som ikke tåler melk? Som fløte kan en jo bruke Gryr matfløte, men er usikker på den andre.

Linda Stuhaug

15. april 2020

Vikingmelk blir som fløyte, så du kan bruke melkefritt alternativ til fløyte istedenfor både vikingmelk og fløyte. Men usikker på om denne Gryr matfløyta vil fungere altså 😉 Den er jo sannsynligvis ikkje piskbar?

T

Turid

10. juni 2020

Gryr er piskbar

Linda Stuhaug

12. juni 2020

Då kan den brukast 🙂

M

Marte

14. september 2018

Kan man bruke vanlig lys sirup i stede for fiber sirup?

Linda Stuhaug

15. september 2018

Det går nok sikkert fint – har ikkje prøvd 🙂

T

Tone Semb

30. juni 2018

Nydelig kake! Bakt den to ganger allerede og den blir ikke gammel her i huset. Flott blogg du har Linda!

Linda Stuhaug

2. juli 2018

Hurra, så kjekt Tone 😀 Tusen, tusen takk <3

H

Heidi

26. juni 2018

Hvor lenge kan jeg oppbevare ferdig iskake i fryseren?

Linda Stuhaug

27. juni 2018

Evig 😉

A

Anne-Lise Ulvik

24. juni 2018

Den såg veldig god ut Kjekt med nye smakar

Linda Stuhaug

25. juni 2018

Absolutt 🙂

V

Veronica

24. juni 2018

Hei 🙂 Jeg har et kosthold hvor jeg skal holde meg unna alt av korn. Vet du om havregryn i kakebunnen kan byttes ut med noe annet? Malte mandler kanskje? Mandelmel? Takk for fine oppskrifter 🙂

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Heisann 🙂 Du kan rett og slett bytte havregryn med meir peanøtter eller peanøttmel om du ønsker 🙂 Ellers fungerer det nok like fint med andre typer nøtter også! Håper iskaka faller i smak 😀 God søndag!

C

Charlotte

22. juni 2018

Ååå craving!! Kan jeg erstatte sukrin, fibersirup og vikingmelk med noe annet? Bor i USA og vet ikke hvor jeg kan finne de ingrediensene, men fy søren det så skikkelig godt ut!!

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Eg tippe det finnes en slagt fibersirup variant i USA også (IMO-sirup). Sukrin kan du prøve å bytte med anna søtning, men det burde vere en nokolunde pulverisert variant i isen 🙂 Vikingmelk kan du bytte med meir kremfløyte! Håper det blir suksess, Charlotte 😀

E

Elin

22. juni 2018

Hei!:) jeg ser du skriver smør i oppskriftene dine. Bruker du meierismør?:) jeg testet browniesen din i dag når jeg skulle bake til et baby shower. den var knall god Alle i selskapet ble svært positivt overasket over hvor god den var

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Hei! Ja, eg bruker alltid meierismør. Veldig hyggelig at browniesen falt i smak i babyshower, det gledes!! 🙂

I

Ida

22. juni 2018

Digg! Denne må definitift prøves snarest! Er det noen grunn til at du velger å smelte fibersirupen denne gangen? (Har for meg at du ikke bruker å gjøre det?) Lagde peanøttkaken din forrige uke, men syns den ble litt «smakløs» selv om jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Hadde sett for meg en ganske kraftig smak og mistenker derfor at jeg har bommet med ett eller annet? Hvordan skal den smake? Har du noen tanker om hva som evt. kan å gått galt? Og, kommer du til å skrive et innlegg om da du gikk Norge på tvers?? Er utrolig spent på å høre hvordan turen var! Tusen takk for en fantastisk blogg og masse lykke til med flytting hjem igjen! 😀

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Heisann 😀 Det er ikkje nødvendig å smelte fibersirupen når oppskriftene skal i ovnen, men eg smelter den alltid når oppskriftene ikkje skal varmast vidare. Så det er ikkje noko nytt 🙂 Når det kjem til peanøttkaka, så du må nesten spesifisere kva av oppskriftene du meiner skal eg hjelpe deg 🙂 Eg har fleire ulike oppskrifter på peanøttkake her på bloggen. Kunne absolutt ha fått til eit innlegg om Norge på tvers turen! Det er ikkje nokon som har etterspurt tidligare, så då legger eg ikkje noko energi i å skrive noko innlegg om det. Men sida du spørr så skal eg absolutt skrive det ned på blogge-lista mi. Det var en fantastisk tur!! 🙂 Riktig god søndag til deg <3

I

Ida

25. juni 2018

Hei. Takk for svar! 😀 Vet du hvorfor det er slik at fibersirupen skal smeltes? Gjør det noe med smak eller bakeegenskaper? Peanøttkaken jeg tenkte på er denne http://www.lindastuhaug.no/2018/05/04/peanottkake-med-sjokoladefyll-sukkerfri/ Ble oppmerksom på turen da du skrev om den og har veldig lyst til å gå den i sommer 🙂

Linda Stuhaug

26. juni 2018

Denne bunnen ville eg skulle bli litt småseig, og då må fibersirupen varmast først. Ellers hadde det nesten blitt som å bruke kva som helst anna sirup 🙂 Men i oppskrifter so glasurer for eksempel, der eg bruka fibersirupen som smakstilsetning, så er det på ingen måte nødvendig å varme den først. Rekna med det var den peanøttkaka, mem ville vere heilt sikker. Kva type peanøtter man bruker her har jo mykje å sei for ferdig resultat, då peanøttene er halve kaka. Kva peanøtter brukte du? 🙂 Salte og gode peanøtter er alfa omega! Ellers veit eg ikkje heilt kva som kan ha gått galt, om du ellers fulgte oppskrifta. Så har det naturligvis litt å bety om du brukte 100 eller 150 g philadelphia 🙂

H

Hilde

22. juni 2018

Denne skal jeg bake og servere til gjester i morgen! Gleder meg

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Fantastisk 😀 Eg håpa den falt i smak!!

M

Malene

22. juni 2018

Denne så lekker ut, skal teste den i sommer! God helg 🙂

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Så bra, Malene!! God søndag til deg 🙂 <3

S

Sandra

22. juni 2018

Ååå som jeg gleder meg til å prøve ut denne! For en fantastisk blogg du har, så takknemlig for alle oppskrifter<3

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Hyggelig å lese, Sandra! Gleda meg til å fortsette å inspirere 🙂 <3

A

Anonym

22. juni 2018

Kan vaniljepulver sløyfes?

Linda Stuhaug

24. juni 2018

Kan det, men då anbefaler eg å bruke frø fra 1-2 vaniljestenger istedenfor, ellers mister vaniljeisen mykje smak 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg