Bærsalat med jordbær og bakt rabarbra

Heisann!

Då er det mandag igjen og ei ny veke står for tur. Denne veka kjeme også sola igjen, det gledes! Då får eg mykje meir motivasjon, inspirasjon og glede av å prøve meg fram på ulike oppskrifter på sommarmat 🙂 Lista er enda lang over oppskrifter eg sjølv har skrevet ned, og ikkje minst alle ønskene fra dåkke. Sjølv om det ikkje er like synlig for alle, så har dei aller fleste oppskriftene fra dei siste vekene vore lesarønske, og det samme er dagens oppskrift;

Bærsalat med norske jordbær og bakt rabarbra! 
Kombinasjonen mellom norske jordbær og rabarbra er jo nydelig, og denne fruktsalaten med bakt rabarbra var virkelig knallgod. Søt, syrlig og full av smak.

Bakt rabarbra lager du veldig enkelt. 
Vask rabarbra, del i små biter og ha i en liten ildfast form. Fordel valgfri søtning over – her har eg brukt sukrin gold, men du kan også bruke anna valgfri søtning som for eksempel honning. Til 450 g rabarbra brukte eg 8 ss sukrin gold.

Bak i ovnen på 180 grader, over-undervarme, i ca. 20 minutt. Rabarbrabitane skal bli møre, men fortsatt ha litt konsistens. Avkjøl.

Bakt rabarbra kan du bruke til så mangt. Lag gjerne opp en solid porsjon når du først er i gang, og oppbevar i en boks i kjøleskapet. Prøv som topping på havregraut, kjøleskapsgraut eller yoghurtblanding for eksempel!

Denne gangen lagde eg kun bakt rabarbra til bær/fruktsalaten. Som nevnt over hadde eg 450 g rabarbra og 8 ss sukrin gold. Noko av sukrinen trekker inn i rabarbraen, noko ligger att i formen. Eg hadde både rabarbrabitane og den smelta sukrinen over i ei skål, og blanda med to korger norske jordbær, som var rensa og delt i mindre biter.

Bland alt godt sammen og server den søte, friske salaten med en god klatt vaniljeis, vaniljekrem, vaniljeyoghurt eller vaniljekesam!

Fantastisk godt, og en perfekt kvardagsdessert for heile familien.

Denne desserten har vi allerede hatt eit par ganger i heimen. Kan fint blandast med fleire typer frukt/bær også, vi hadde både druer og banan i forrige gang, like godt det også!

Håper det frister 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Madelen

    Tåler ikke jordbær så jeg spiste bare ovnsbakt rabarbra til skyris. Det var jammen meg godt! Takk for oppskrift 😀

    1. Så bra, Madelen 😀 Eg har også brukt den bakte rabarbraen aleine – nydelig! Kjekt du likte det <3